195.000.000 ΠΡΟΒΟΛΕΣ! Ε,ΚΑΙ;

1. ΤΡΟΜΕΡΟ: Αυτό είναι το ελληνικό βίντεο στο youtube με 195 εκατ. προβολές !

ο Μάρκος Σεφερλής πρέπει να είναι ο κορυφαίος καλλιτέχνης στην Ελλάδα.

Βλέπετε, ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος έχει φανατικούς θαυμαστές και ορκισμένους εχθρούς πρωταγωνιστεί σε ένα video, το οποίο μετράει ούτε λίγο, ούτε πολύ 195 εκατομμύρια προβολές στο Youtube.

Image result for σεφερλης

Τώρα, τί να μου πεις κι εσύ επισκέπτη μας εδώ ,που μας ταλαιπωρείς καιρό, ως επαγγελματίας  αντιρρησίας και σπουδαιοφανής αναλυτής φαινομένων. Να το βουλώσετε καλύτερα, αμφότεροι .Και τη φυλλάδα παραπάνω  εννοούμε, μια κι εδώ, τουλάχιστον, δε σας παίρνει  να …επιχειρηματολογείτε με τα πυροτεχνήματα των “κλικ”.

Γιατί, αν μου λέτε πάλι, πως η αξία  (όποιας μορφής) ενός ανθρώπου , ενός έργου, μιας πράξης  μετριέται με  το πόσα… λάικ μάζεψε και σε ποιας έκτασης   δημοφιλία ανταποκρίνονται, τότε διαχρονικές και απαράμιλλες  αξίες  αποτελούν:

α. Οι εκδόσεις ρεκόρ (μπεστ σέλερ,όλων των εποχών) της  Βίβλου (“Θου, Κύριε…”, για όποιον έχει εντρυφήσει στη μελέτη της και ξέρει από πρώτο χέρι τί κοτσάνες πετάνε οι συγγραφείς της ).

β.Το  κατακάθαρο G-stringάκι (προς ώρας και για τις ανάγκες εκείνης της σκηνής ) της  Σάρον Στόουν  με τα ανοιχτά μπούτια στο “Βασικό ένστικτο”,που λένε πως κατέρριψε όλα τα ρεκόρ μπανιστηρτζήδικης προσήλωσης .

 

Κι από την άλλη:

α. Η αδιαφορία του κοινού να μάθει για τη ζωή και το έργο του  Μάρβιν Μίνσκι, πατέρα της τεχνητής νοημοσύνης, καθιστούν τον ίδιο ασήμαντο και το έργο του χωρίς αξία;

β. Ποιος είχε την ατυχία να μη γνωρίσει το  γέρο Αναστάση από τα χωριά της Στενής; Απόφοιτος …Δευτέρας Δημοτικού, τρία χρόνια Αντάρτης στο Βουνό , μυαλό ξυράφι, ξωμάχος ως στα 90 του  και  με κουβέντα μυαλωμένη ,και προπαντός δίκαιη.  Και   υπερηφανευόταν  από τα τόσα που έζησε και απ΄ τα καλά που έκανε, για δύο. “Από παιδί μετά, δεν πάτησα ποτέ σε εκκλησιά. Και από λεφτά, όσα δούλευα,  χάλαγα”!

Τί μου λες τώρα!  Κι ας έγινε σε προβολές  ο Μάρκος Σεφερλής … εκατομμυριούχος. Και τον μπάρμπα Αναστάση, ας τον ξέραμε εμείς κι εμείς. Ποιος λες εσύ να είναι ο πρώτος και  βαρύς στη φρόνηση και την αξιοσύνη; Και ποιος πιο πλούσιος και ξακουστός; Και με ποια μέτρα;

Οπότε, λάθος καταλάβατε. Κι ούτε    πάει έτσι, όπως εσείς το πάτε,  ανοητότατοί μου συνομιλητές και  συνιδεάτες, εκεί στο μαγαζί της παραπληροφόρησης που μας  αποκαλύψατε τη… φοβερή είδηση για Σεφερλή!

Γιατί,όπως και ο Πλάτων  έφα:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ. Οὐκ ἄρα, ὦ βέλτιστε, πάνυ ἡμῖν οὕτω φροντιστέον τί ἐροῦσιν οἱ πολλοὶ ἡμᾶς, ἀλλ᾽ ὅτι ὁ ἐπαΐων περὶ τῶν δικαίων καὶ ἀδίκων, ὁ εἷς καὶ αὐτὴ ἡ ἀλήθεια. ὥστε πρῶτον μὲν ταύτῃ οὐκ ὀρθῶς εἰσηγῇ, εἰσηγούμενος τῆς τῶν πολλῶν δόξης δεῖν ἡμᾶς φροντίζειν περὶ τῶν δικαίων καὶ καλῶν καὶ ἀγαθῶν καὶ τῶν ἐναντίων. «Ἀλλὰ μὲν δή,» φαίη γ᾽ ἄν τις, «οἷοί τέ εἰσιν ἡμᾶς οἱ πολλοὶ ἀποκτεινύναι.»
ΚΡΙΤΩΝ. Δῆλα δὴ καὶ ταῦτα· φαίη γὰρ ἄν, ὦ Σώκρατες. ἀληθῆ λέγεις.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ. Ἀλλ᾽, ὦ θαυμάσιε, οὗτός τε ὁ λόγος ὃν διεληλύθαμεν ἔμοιγε δοκεῖ ἔτι ὅμοιος εἶναι καὶ πρότερον· καὶ τόνδε δὲ αὖ σκόπει εἰ ἔτι μένει ἡμῖν ἢ οὔ, ὅτι οὐ τὸ ζῆν περὶ πλείστου ποιητέον ἀλλὰ τὸ εὖ ζῆν.

(ΣΩ. Δεν πρέπει λοιπόν, αγαπητέ μου, να νοιαζόμαστε τόσο πολύ τί θα ειπεί για μας ο πολύς ο κόσμος, αλλά τί θα ειπεί εκείνος που γνωρίζει για τα δίκαια και τα άδικα, ο ένας, στην ουσία η ίδια η αλήθεια. Ώστε πρώτα-πρώτα δεν συμβουλεύεις σωστά μ᾽ αυτή την πρότασή σου, λέγοντας πως πρέπει να προσέχουμε στη γνώμη που έχει ο πολύς ο κόσμος για το δίκαιο και για το ωραίο και για το αγαθό και για τα αντίθετά τους. Θα μπορούσε βέβαια να ισχυριστεί κανείς: «Κι όμως, ο πολύς ο κόσμος έχει τη δύναμη ακόμη και να μας θανατώσει».
ΚΡ. Είναι κι αυτό φανερό· θα μπορούσε κανείς να το υποστηρίξει, Σωκράτη.
ΣΩ. Αλήθεια λες. Ωστόσο, φίλε μου, κι αυτή εδώ η γνώμη που τώρα εξετάσαμε λεπτομερώς σ᾽ εμένα τουλάχιστον φαίνεται πως είναι ακόμη η ίδια μ᾽ εκείνη που είχαμε πριν.
Προσπάθησε τώρα να εξετάσεις προσεχτικά από την αρχή κι αυτή τη γνώμη, αν δηλαδή εμείς παραδεχόμαστε ή όχι, ακόμη και τώρα, ότι ο άνθρωπος πρέπει να δίνει πολύ μεγάλη σημασία όχι απλώς στη ζωή, αλλά στην έντιμη ζωή).

ΠΛΑΤΩΝ ,ΚΡΙΤΩΝ

 

2. Πρέπει η Ελλάδα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης;

****
 Η  παλαικομματικής κοπής , πασοκικής προέλευσης  και (εισ)πηδήσασα  στο ΣΥΡΙΖΑ   Θεοδώρα, συνεχίζει να ακολουθεί τη γνωστή πορεία του σαλτιμπάγκου  με τη γνωστή μέθοδο “μια στο καρφί και μια στο πέταλο”. Για προσέξτε πώς σκέφτεται.  Μας λέει:
“Η υπόθεση Νικαράγουα vs Κολομβία, καθώς έχει ήδη παρομοιαστεί με μια πιθανή υπόθεση Ελλάδα vs Tουρκία, θα έπρεπε ήδη να έχει μελετηθεί σε βάθος από την ελληνική πλευρά και από όσους συστήνουν ως καλύτερη πιθανή λύση την προσφυγή στη Χάγη, ώστε να γίνει κατανοητό πως αυτό που εμείς θεωρούμε αυτονόητο και δεδομένο, για τον Διεθνή Δικαστή δεν είναι. Στη συγκεκριμένη υπόθεση η Κολομβία έχασε μεγάλο μέρος της ΑΟΖ που θεωρούσε δική της.
Mε βάση τα ανωτέρω, τίθενται τα ερωτήματα: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει το ρίσκο ίσως και να χάσει μέρος της ΑΟΖ που δικαιούται; Ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Τι επιπτώσεις θα έχει μια πιθανή αρνητική απόφαση στην πολιτική ζωή του τόπου;”
Δηλαδή , δεν έχει σημασία, αν έχουμε, ως χώρα,  δίκιο ή όχι  σε ό,τι εμείς θεωρούμε αυτονόητο και δεδομένο. Η ουσία είναι   να μην πάρουμε την …κρυάδα από τη Χάγη, οπότε θα πρέπει να συμμορφωθούμε. ΄Αλλωστε,  είναι γνωστό, πως το εθνικό συμφέρον προέχει παντός άλλου, ακόμα και του διεθνούς δικαίου. Πρώτα η…Ελλάδα μας! Τα εθνικά μας, έστω και παράλογα και αντιφατικά, “δίκαια”.   Τόσο  ακέραιη, σοσιαλιστική και αριστερή  η κυρία.
Και συνεχίζει:

“Αυτό που χρειάζεται σίγουρα είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να δράσει με αποφασιστικότητα και να ζητήσει την άμεση επιβολή προληπτικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την υπογραφή του τουρκολιβυκού συμφώνου. Επιπρόσθετα, το ΥΠΕΞ πρέπει να προχωρήσει στον καθορισμό των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όσο το δυνατόν συντομότερα. Το έχουν πράξει πολλά άλλα κράτη, ακόμα και ο Λίβανος. Πρέπει να τονίσουμε ότι ενδεχόμενες καθυστερήσεις μπορεί να μας φέρουν προ τετελεσμένων, οπότε η Ελλάδα πρέπει να φαίνεται ότι δεν υποχωρεί αλλά ότι δηλώνει ξεκάθαρα τα γεωγραφικά όρια της δικαιοδοσίας της.

Εν κατακλείδι η χώρα μας χρειάζεται μια περισσότερο επιθετική εξωτερική πολιτική που θα την καθιστά ρυθμιστή των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι παρακινδυνευμένες ενέργειες όπως μια προσφυγή στη Χάγη και άσκηση μιας ηττοπαθούς εξωτερικής πολιτικής, όπως αυτή που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που μας καθιστούν χώρα-παρία”.

 ΄Επρεπε  να μας πρήξει με το μπλα μπα, και τα ήξεις -αφήξεις,  για να καταλήξει στην ταμπακιέρα. Χρειαζόμαστε, μας λέει, επιθετική πολιτική. ΄Οχι  δικαιοσύνη. Που σημαίνει, όχι Χάγη. Το να  επιδιώκεις το δίκαιο,το πρέπον και να συμμορφώνεσαι σε αυτά,  ,να μην είσαι θορυβοποιός και τρομοκράτης στην περιοχή,  είναι ….ήττα!

΄Αει, κυρά μου να κουρεύεσαι. Τί κάνεις εσύ εδώ στο 2020;  Τράβα πίσω στις εποχές που ανήκεις. Δεν έχεις θέση στον καιρό που παλεύουν  συνετοί και ηθικοί άνθρωποι να φέρουν τη νέα Εποχή, το φυσικό ΄Ανθρωπο. Να  επικρατήσει παντού  δικαιοσύνη, ειρήνη, λογική.  Είσαι εκτός τόπου και χρόνου.

Δικαστήριο της Χάγης εδώ και τώρα.Κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το τολμήσει, εμείς εδώ θα είμαστε, να του …βγάλουμε το καπέλο και να του απονείμουμε τα ιστορικά εύσημα.

3. Fitch: Η αναβάθμιση της Ελλάδας την φέρνει πιο κοντά στην πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα

Με την αναβάθμιση ο οίκος στέλνει σήμα εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και δίνει ώθηση στην πιστοληπτική αξιολόγηση της ελληνικής

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ»
Μητσοτάκης για αναβάθμιση από οίκο Fitch: «Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα»

Kυριάκος Μητσοτάκης

Καλή η αναβάθμιση,αλλά ας θυμόμαστε:

  1. Παραμονές της χρεοκοπίας της χώρας (είχε ήδη ξεκινήσει από το 2007, όπως γράφαμε εδώ τότε) ΟΛΟΙ αυτοί οι ΟΙΚΟΙ  έλεγαν  ακριβώς το ίδιο. Και έστελναν σήματα εμπιστοσύνης στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, μόνο και μόνο γιατί ήταν Δεξιά κυβέρνηση. Την κατρακύλα που ακολούθησε την πήραν είδηση και τούτοι,όταν η κατάσταση πια ήταν μη αναστρέψιμη . Το χρέος είχε διπλασιαστεί και το  έλλειμμα είχε ξεπεράσει  το  15%. Ξεχνιούνται αυτά;

2. Η ανάκαμψη στο μέτρο που υπάρχει φυσικά, δεν οφείλεται στους 6 μήνες που κυβερνά η νέα (ακρο)Δεξιά. ΄Εχουμε φτύσει όλοι αίμα   τόσα χρόνια, για να φτάσει ο πήχης, όπου έφτασε.

 

4. Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν θα εξαντλήσει την τετραετία»

Ο Αλέξης Τσίπρας

Δεν  είναι κρυφό πως στην Κουμουνδούρου διαβάζουνε  και Χόμο.΄Εχουμε κι εμείς μέσα τους.. 5φαλλαγγίτες μας,που μας δίνουνε ραπόρτο. Και καλά κάνετε,δηλαδή να  μας διαβάζετε.

Το είπαμε από τη πρώτη στιγμή. Θα φύγει “νύχτα” ,αν έτσι συνεχίσει ο Κούλης.  Κι εξηγήσαμε τους λόγους.

Πάντως, όλοι κει πέρα στην “επάρατη”  των Πικραμένων και των ΓεωργιαδοΒορίδηδων με όσα λεν και κάνουν,  δουλεύουν να ξαναφέρουν  τον Αλέξη στου Μαξίμου.   Αναμφισβήτητα, πιο ωφέλιμο και επικερδές για τον τόπο.

 

5. Η μούμια μίλησε: Η φωνή Αιγύπτιου ιερέα ακούστηκε ξανά έπειτα από 3.000 χρόνια

Η μούμια μίλησε: Η φωνή Αιγύπτιου ιερέα ακούστηκε ξανά έπειτα από 3.000 χρόνια

 

Βρετανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν κατά κάποιο τρόπο την επιθυμία ενός Αιγύπτιου ιερέα για μεταθανάτια ζωή, καθώς αναπαρήγαγαν εν μέρει τη φωνή του με τη βοήθεια τεχνητών φωνητικών χορδών.

Όμως ο ήχος που βγαίνει, θυμίζει λίγο βέλασμα προβάτου, πράγμα που ίσως δεν θα άρεσε στον ιερέα και γραφέα Νεσιαμούν, ο οποίος έζησε στο ναό του Αμούν στο συγκρότημα του Καρνάκ στις Θήβες της Αιγύπτου (σημερινό Λούξορ), στη διάρκεια της πολιτικά ταραγμένης περιόδου του Φαραώ Ραμσή του 11ου από το 1099 έως το 1069 π.Χ.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων του Λονδίνου Royal Holloway και της Υόρκης, καθώς και του Μουσείου του Λιντς, όπου εκτίθεται ο Νεσιαμούν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Scientific Reports”, σάρωσαν σε τομογράφο τη μούμια. Χρησιμοποιώντας τις ακριβείς πλέον διαστάσεις της φωνητικής οδού του ιερέα (λάρυγγα, φάρυγγα, στοματικής και ρινικής κοιλότητας), παρήγαγαν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή ένα ομοίωμα της, καθώς και ένα ηλεκτρονικό λάρυγγα. Έτσι, παρήγαγαν ένα συνθετικό ήχο που -υποτίθεται ότι- είναι όμοιος με τη φωνή του ιερέα.

Είναι η πρώτη φορά που αναπαράγεται εν μέρει η φωνή ενός νεκρού μέσω τεχνητών μέσων. Στο μέλλον, οι επιστήμονες ελπίζουν να αναπαράγουν, με τη βοήθεια υπολογιστή, ολόκληρες φράσεις του Νεσιαμούν.

«Η τεχνολογία αναδημιουργίας φωνής μας έδωσε τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουμε τον ήχο της φωνής κάποιου που είναι εδώ και καιρό νεκρός. Ήταν εκφρασμένη επιθυμία του Νεσιαμούν να ακουστεί στη μετά θάνατο ζωή. Στην πραγματικότητα ήταν κάτι γραμμένο πάνω στο φέρετρο του. Κατά κάποιο τρόπο, πραγματοποιήσαμε την επιθυμία του», δήλωσε η καθηγήτρια αρχαιολογίας Τζόαν Φλέτσερ του Πανεπιστημίου της Υόρκης.

Εφεξής οι επισκέπτες της καλοδιατηρημένης μούμιας στο Μουσείο του Λιντς δεν θα τη βλέπουν μόνο, αλλά θα ακούν επίσης και το συνοδευτικό ήχο της φωνής της.

https://www.protothema.gr/technology/article/967931/moumia-milise-meta-apo-3000-hronia-akouste-tin/

****

Αυτό ήταν η αρχή. ΄Οταν καλπάσει επιτέλους η Επιστήμη και ξεφύγουμε από τη στενότητα του μυαλού των τεχνικών και τεχνολόγων ,που επί αιώνες κρατούν με τα… καλώδια  τον πολιτισμό, γιατί  τους λείπει η φαντασία, περιμένουμε θαύματα.

Για παράδειγμα, όλη η Ιστορία βρίσκεται “αρχειοθετημένη” στο απέραντο Σύμπαν. Εικόνες, φωνές, ενέργεια. Τίποτα δε χάνεται ΄Ο,τι υπήρξε εν ζωή στη γη, συνεχίζει να υπάρχει αλλού,  ως “κόσμος” άλλων εποχών.

΄Οταν θα “ανοίξει” αυτό το αρχείο (και  θα ανοίξει μια μέρα) ,τότε  θα δει ο ΄Ανθρωπος ζωντανά το παρελθόν. Θα περάσει από μπροστά του σαν ταινία,  ολόκληρη η πορεία  του από τότε που ξεκίνησε μέχρι την  ευλογημένη εκείνη ώρα που τα σύνορα του χρόνου  θα πέσουν με πάταγο!  Θα έχει μπει σε άλλες “διαστάσεις” πια  η ζωή στη γη.