ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (1.KOMΙΣΙΟΝ: ΦΟΒΟΥ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ. 2.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ “ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ” ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ)

 

Το… tsar-mobile και ο Πούτιν που τις “βρέχει” στον Ομπάμα!
Το... tsar-mobile και ο Πούτιν που τις `βρέχει` στον Ομπάμα! (ΦΩΤΟ)
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι ένας… οποιοσδήποτε πρόεδρος. Είναι, κατά πολλούς, ένας πραγματικός τσάρος. Και ως τέτοιος, πρέπει να έχει και το ανάλογο αυτοκίνητο

Στη Ρωσία, λοιπόν, οι μηχανικοί εργάζονται… πυρετωδώς για να δημιουργήσουν μια νέα σειρά πολυτελών αυτοκινήτων, ειδικά για τον πρόεδρο και τους… υψηλούς αξιωματούχους του. Και υπόσχονται πως θα φτιάξουν αυτοκίνητα με ισχύ 850 ίππους!

Το… σχέδιο έχει την “κωδική” ονομασία “Cortege” και έχει ανατεθεί στο κρατικό επιστημονικό και ερευνητικό κέντρο NAMI. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα δημιουργηθεί μια σειρά αυτοκινήτων με κινητήρες V12, 850 ίππων! Και θα είναι έτοιμη σε δυο χρόνια.

Τα αυτοκίνητα που θα δημιουργηθούν για τον Ρώσο πρόεδρο και τους… φίλους του, δεν θα είναι μόνο λιμουζίνες αλλά επίσης μινιβάν και SUV που θα τους συνοδεύουν.

Τα μέλη του NAMI βρέθηκαν στη Γερμανία, την Αγγλία και την Αυστρία για να μελετήσουν τις τελευταίες τεχνολογίες στη μηχανική των αυτοκινήτων. Δεν αποκλείεται δε μέρος στη δημιουργία του… tsar-mobile να πάρει και η Πόρσε!

Για την ώρα, το σχέδιο Cortege παραμείνει μυστικό αλλά αναμένεται να αποκαλυφθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο ίδιος ο Πούτιν μάλιστα επέλεξε δυο από τα οκτώ σκίτσα (μέσα από 80) για το πως θα είναι τα αυτοκίνητα.
Το όλο σχέδιο θα κοστίσει 550 εκατομμύρια δολάρια και κατά το ήμισυ θα χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κι αν νομίζετε ότι το tsar-mobile είναι το μοναδικό με το οποίο ο Βλαντιμίρ Πούτιν προκαλεί αίσθηση, δεν τελειώσαμε ακόμα.

Τις τελευταίες μέρες φιλοξενείται στη Μόσχα έκθεση με πίνακες εμπνευσμένους από την πολιτική. Σε… καρτούν, ο “πρωταγωνιστής” της έκθεσης Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται να ρίχνει μερικές ξυλιές στον… πωπό του Μπαράκ Ομπάμα ή να τραβάει το αυτί του Αμερικανού προέδρου.

Σε ένα άλλο φορά γυαλιά αλά… Τομ Κρουζ στο Top Gun, είναι μποξέρ και μαυρίζει στο ξύλο τον αντίπαλό του, οδηγεί τανκ και ετοιμάζεται να πάρει… παραμάζωμα τους αντιπάλους του ή παρακολουθεί τον Ομπάμα να χειρίζεται τις μαριονέτες του, την Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο!

Πηγή: Russia Today
Φωτογραφίες: EPA

Ο ρώσικος  ιδιόμορφος (ναζιστικός) εθνικισμός, έχει  χτυπήσει κόκινο πια. Και όσο περνάει ο καιρός και δεν υπάρχει απάντηση από τη Δύση,  θα ξεσπάσει πολύ σύντομα και  με πολλούς άλλους τρόπους. Να μην ξεχνάμε πως οι οπαδοί του δικτάτορα Πούτιν είναι πραγματικά …λουλούδια. ΄Οπως και οι…λειτουργοί του ιδιόμορφου ρωσικού κράτους. Μαφιόζοι, λογής παράνομοι, διαπλεκόμενοι, διεφθαρμένοι, αλλά και ναζί, ακροδεξιοί, μπαχαλάκηδες! Ικανοί για όλα. Δείτε την αγριότητα-εγκληματικότητα των Ρωσόφιλων της Αν.Ουκρανίας. Ορκισμένοι οπαδοί του δικτάτορα της Ρωσίας και φυσικά υποκινούμενοι από τον ίδιο, χρεώνονται με 4.000 εγκλήματα (πολίτες, στρατιώτες ,άμαχοι)  μέσα σε λίγους μόνο μήνες. “Κουβαλούν” επίσης στην “πλάτη” τους  και τη δολοφονία 300 επιβατών του πολιτικού αεροπλάνου που κατέρριψαν.Είναι άκρως επικίνδυνοι όλοι τους, ικανοί για το χειρότερο.Παρόλα αυτά,  όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά σαν να μη συμβαίνει τίποτα, συμμετέχουν σε εθνικστικά και παράνομα “πανηγύρια” εκλογών ως υποψήφιοι και ψηφοφόροι!

Η έλλειψη δυναμικής “απάντησης” από τη Δύση αποθράσυνε και τον Πούτιν και τους οπαδούς του. Το ΝΑΤΟ,αλλά και οι δημοκρατικές κοινωνίες δεν τιμώρησαν αποφασιστικά και ρεαλιστικά  ούτε το δικτάτορα ούτε τους παθιασμένους οπαδούς του. Οι …οικονομικές τιμωρίες  Ομπάμα -Μέρκελ και λοιπών ηγετών ήταν ένα απλό χάιδι, που ως φαίνεται μάλλον για αστείο το έχουν εκλάβει η Ρώσοι.

Και δε μιλάμε μόνο για χρήση στρατιωτιωτικών μέσων ή την παραπομπή των πρωτεργατών  Ρώσων εγκληματιών στο Διεθνές δικαστήριο. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όφειλαν εδώ και πολύ καιρό να λάβουν δραστικά μέτρα και κατά των φανατικών, εθνικιστών Ρώσων.  Να δικαστούν όσοι αποδεδειγμένα έχουν ανάμειξη σε εθνικιστικές ή άλλες εγκληματικές δραστηριότητες και  να μπουν σε… καραντίνα οι φανατικοί Ρωσόφιλοι  στην Αν. Ουκανία.  Να τους απαγορευτεί  επίσης η είσοδος για τουρισμό ή εργασία  σε ευρωπαϊκές χώρες.

Τα ημίμετρα, η διστακτικότητα, η έλλειψη απόφασης για την πραγματική τιμωρία των Ρώσων εγκληματιών είναι, εκτός των άλλων, και τορπίλη στα θεμέλια των Δυτικών κοινωνιών. Η έλλειψη σεβασμού στους άγραφους νόμους, αλλά και στη διεθνή νομιμότητα, πρώτα απ΄όλους θα πλήξει τις δυτικές κοινωνίες.

Φυσικά, προέχει ο μέγας κίνδυνος “αύριο” ο παρανοϊκός δικτάτορας να φτάσει και στη χρήση ατομικών όπλων. Δεν είναι καθόλου απίθανο. Και τότε θα είναι  αργά για όλους

__________________
Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει και με την βούλα της Κομισιόν – Ποια είναι τα επιτεύγματα και ποιες οι απειλέςΗ ελληνική οικονομία ανακάμπτει και με την βούλα της Κομισιόν – Ποια είναι τα επιτεύγματα και ποιες οι …

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στο σημείο για να ξεκινήσει την απογείωση. Το επισημαίνουν οι Βρυξέλλες με την έκθεση της Κομισιόν που για το 2-15 προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 2,9% και για το 2-16 ακόμα υψηλότερη 3,7%.

Ομως, παρά την αισιοδοξία που αποπνέει η έκθεση της Κομισιόν υπάρχουν δύο παράγοντες που απειλούν την πορεία της οικονομίας και τα επιτεύγματα που έχουν καταστεί πραγματικότητα χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Η πρώτη ιεραρχικά απειλή κατά την Κομισιόν είναι η αβεβαιότητα για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν, αβεβαιότητα η οποία θα έχει επιτπωσεις στην εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία και στις επενδύσεις. Η δεύτερη απειλή είναι η γεωστρατηγική αστάθεια και οι επιτπωσεις από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Πάντως, το 2014 θα αποδειχθεί «σημείο καμπής» για την Ελλάδα, σύμφωνα με τις οικονομικές…

” Η πρώτη ιεραρχικά απειλή κατά την Κομισιόν είναι η αβεβαιότητα για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν, αβεβαιότητα η οποία θα έχει επιτπώσεις στην εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία και στις επενδύσεις”

Λέγε με… Τσίπρα, δηλαδή, και αργεντίνικη πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει έτσι και γίνει ποτέ συγκυβέρνηση ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΑΝΕΛ. Αυτό θέλει να πει κι ας μην το λέει πεντακάθαρα (το λέει μόνο…καθαρά) η Κομισιόν.