ΠΟΥΤΙΝ ,ΔΟΛΟΦΟΝΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

                                                  ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

  1. OkΟμέρ Φαρουκ Γκεργκερλίογλου: «Θα είμαι στο Κοινοβούλιο, μπορούν να με πάρουν μόνο με τη βία»

Ομέρ Φαρουκ Γκεργκερλίογλου: «Θα είμαι στο Κοινοβούλιο, μπορούν να με πάρουν μόνο με τη βία»

Ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, ανακοίνωσε την τελεσίδικη δικαστική απόφαση, που επιβάλλει ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών στον βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών), γιατρό και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου.

Με την απόφαση αυτή ανακαλείται η βουλευτική ιδιότητα και ως εκ τούτου αίρεται και η βουλευτική ασυλίας του Γκεργκερλίογλου – ενός πολιτικού που έχει εξελιχθεί εδώ και χρόνια σε φωνή των φυλακισμένων και των κατατρεγμένων, ανεξαρτήτως πολιτικών πιστεύω και εθνικότητας. Ενός πολιτικού που υπερασπίστηκε το δίκαιο, την ειρήνη, την ελευθερία έκφρασης, αγωνιζόμενος ενάντια σε κάθε μορφή βαναυσότητας ή διάκρισης εναντίον του τουρκικού λαού και των μειονοτήτων.

Ο βουλευτής, που πριν λίγες μέρες έδωσε συνέντευξη στην ΕΦ.ΣΥΝ., κρίθηκε ένοχος για διασπορά «τρομοκρατικής προπαγάνδας», λόγω της αναδημοσίευσης άρθρου που μετέφερε την δήλωση του αρχηγού του PKK,  Μουράτ Καραγιλάν, ότι μέσω της επανέναρξης διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να τερματισθεί η αιματοχυσία και να υπάρξει ειρήνη στην τουρκική «κοινοβουλευτική δημοκρατία». Κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης στο Συνταγματικό Δικαστήριο, καθώς οι δικαστικές ετυμηγορίες υπόκεινται στην πολιτική βούληση του ερντογανικού κοινοβουλευτικού καθεστώτος. Ομως, ο Μ. Σεντόπ δήλωσε ότι αποκλείεται να καθυστερήσει η εκτέλεση της ποινής, λόγω της κατάθεσης «ατομικής αίτησης» στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

****

Αναρωτιέμαι. Με δέος και σεβασμό.   Από τι υλικό είναι φτιαγμένοι αυτοί οι άνθρωποι σαν τον Γκεργκερλίογλου ;

Να πούμε μεταφορικά από ατσάλι;  Γεννήθηκαν   παλικάρια, ήταν  τα γονίδιά τους έτσι  ή στην πορεία η ίδια η ζωή,  τα δρώμενά της, ως πιο  συναισθηματικοί και ευαίσθητοι τούτοι, τους επηρέασαν   καταλυτικά , πέρασαν τα εσκαμμένα,  “διέβησαν τον Ρουβίκωνα”,   χωρίς πια  επιστροφή;    Σε καμιά περίπτωση.

Χωρίς ανθρωποκεντρική ιδεολογία, χωρίς τις γνωστές πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες ,αν δε διψάς για το δίκιο και τη λευτεριά, αν  δεν έχεις το σαράκι μέσα σου να δεις τον κόσμο  καλύτερο, ίσιο και δίκαιο  για όλους,  δε γίνεσαι ήρωας από τη μια στιγμή στην άλλη. Κι αν γίνεις για μια στιγμή  σε συγκυρία, δεν κρατάει.

Κακά τα ψέματα.  Θέλει  ιδεολογική  υποδομή, γερά θεμέλια για να βγεις και με αφοβία, αυταπάρνηση και  οργή να πεις   “ελάτε να με πάρετε”…σηκωτό. Δε σας κάνω τη χάρη να παραδοθώ.

Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου΄Ενα παλικάρι . Ο Τούρκος αδερφός μας.

Είμαστε δίπλα σου  και ενάντια σε όσους αντιμάχονται τις αξίες για τις οποίες σε  στέλνει στα κολαστήριά του ο  Ερντογάν . Είμαστε ΟΛΟΙ  Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου σήμερα.

Η Ρωσία ανακαλεί τον πρέσβη στις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν -Αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Πούτιν.

****

Μια λέξη που  όφειλαν αλλά δεν τόλμησαν να ξεστομίζουν ο Ομπάμα και ο Τραμπ. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.  Ο  Μπάιντεν έχει τα  κότσια να πει το αυτονόητο. Δολοφόνος και δικτάτορας είναι δύο από τα πλέον χαρακτηριστικά ιστορικά προσωνύμια του Βλαντιμίρ Πούτιν. Του Νέου Τσάρου της Ρωσίας  και του  Νέου Χίτλερ  της Ευρώπης.

Βρίσκεται ανάμεσα στους  μετρημένους στα δάχτυλα  αιμοδιψείς “ηγέτες”. Στον 21ο αιώνα είναι ο …κυρίαρχος  των θηριωδιών.  600.000 νεκρούς με τα δικά του όπλα και το ρώσικο  στρατό, μετράει η Συρία του φίλου και συμμάχου του δικτάτορα ΄Ασαντ  .  10.000 νεκρούς άφησε πίσω του στην Αν. Ουκρανία και ένα   αεροπλάνο  συντρίμμια  με  300 επιβάτες, ανάμεσά τους 20 παιδιά. Από το 2014, ως σήμερα, όλα τούτα τα μεγάλα εγκλήματα.

Και να μην πάμε πίσω στην Τσετσενία και τη Γεωργία.  ΄Αλλα μεγάλα πογκρόμ εδώ , δικιάς του σφραγίδας και  έμπνευσης.   Καθιερώνεται επισήμως στην Ιστορία , ως ο νέος Χίτλερ στην Ευρώπη .

Στο εσωτερικό τη χώρας,  ο φόβο και ο τρόμος  της όποιας διαφορετικότητας.    Σε ένα σφαγείο έχει μεταμορφώσει τη χώρα.   ΄Οποιος παρεκκλίνει, έστω και στο ελάχιστο από εκείνο που ο ίδιο έχει ορίσει ως  “Ρώσικο και Πατριωτικό”  ( σωστός Ρώσος είναι ο ακροδεξιός,  ο  πατριώτης,  ο Ορθόδοξος, ο ρατσιστής,  ο …στρέιτ ,αλλά και σε  αγαστή συνύπαρξη με το μαφιόζο, τον  “έμπορο -διακινητή σάρκας”,  τον βάρβαρο    καπιταλιστή    )     ή  τολμήσει  να ασκήσει εναντίον  του κριτική, είναι χαμένος από χέρι.  Συλλήψεις, βασανισμοί, δολοφονίες-“ατυχήματα”, δηλητηριάσεις,  συμπεριφορές  ενός  αδίστακτου και παρανοϊκού “Νονού”.  Είναι μικρή η λέξη δολοφόνος για να χωρέσει όλη την εγκληματική …συγκομιδή   αυτού  του  τέρατος που  ακούει στο όνομα Πούτιν.

Και μόνο κάτι ανεγκέφαλοι δικοί μας εδώ , έχουν   μείνει ακόμα στο “Αμερικάνοι φονιάδες των λαών”.  Και τσιμουδιά τα άθλια υποκείμενα για τους πραγματικούς  σήμερα φονιάδες των λαών, όπως κατάντησε  τη ρώσικη κοινωνία ο παρανοϊκός Τσάρος, φίλος δικτατόρων και ολιγαρχών.

Αν ο κόσμος θέλει να βρίσκεται στην πορεία για την αλλαγή  του  για την επικράτηση των νέων κοινωνιών με κύρια γνωρίσματα, όπως τα καθορίσαμε εδώ πολλές φορές (κοινωνία αντιεξουσιαστική, αταξική, αντικαπιταλιστική, αντικαταναλωτική, άθρησκη και άφυλη)   οφείλει να επιμείνει κα να απαιτήσει να καθίσουν στο σκαμνί του  Διεθνούς Ποινικού  δικαστηρίου για  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας  ο Βλαντιμίρ  Πούτιν,  Ο Μπασάρ αλ Άσαν,  ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ,   ο Τζορτζ Μπους και  ο Μπιλ Κλίντον.

Με τέτοια βαρίδια,  είναι αδύνατο να απογειωθεί, να  πετάξει  ο κόσμος ψηλά. Συμβολικά και πριν το θάνατο τους ,  οφείλουν  να λογοδοτήσουν οι εν ζωή σήμερα  ατιμώρητοι   μακελάρηδες  για εγκλήματα  κατά της ανθρωπότητας.

Η Ιστορία  τους έχει καταδικάσει στην “εσχάτη των ποινών” και τους παραδίδει στις γενιές ως στυγνούς  εγκληματίες  . Μένει και η Διεθνής   συστημική  δικαιοσύνη  να προχωρήσει  συμβολικά στην τιμωρία τους.

3. Τσίπρας: Ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του

Τσίπρας: Ο κόσμος βγαίνει στον δρόμο γιατί αισθάνεται να περιορίζεται η ανάσα του

Τι σου λέγαμε εδώ και μήνες, Αλέξη Τσίπρα; Κι εσύ κοίταζες να ταυτιστείς με τους δυνάστες αυτού ακριβώς  του κόσμου που σήμερα λες πως δεν αντέχουν πια, πως χρειάζονται  ανάσα ζωής.

Τολμάς λοιπόν, πριν  η κυβερνητική συμμορία κλείσει σε λίγες ημέρες  το εγκληματικό κεφάλαιο του lockdown,  τούτη  την ώρα,  εν μέσω Κατοχής και δικτατορίας να καλέσεις και να  βγάλεις στο δρόμο τουλάχιστον 100.000 κόσμο;  Με ένα και μοναδικό σύνθημα .Να φύγει η μαφία από την εξουσία. Τίποτα άλλο.  Εδώ και τώρα εκλογές.

΄Ετσι κι αλλιώς,  η δύναμη της κατακερματισμένης  πια Δεξιάς,  δεν υπερβαίνει το 25% του εκλογικού σώματος.  Μάζεψε, συσπείρωσε  τον  κόσμο, είναι ιστορική ευκαιρία. Η μεγάλη δεξαμενή της Αποχής είναι εκεί. Και περιμένει.

4. Πολακική περσόνα που πλούτισε από τηλεοπτικές νουβέλες η Ακρίτα»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Γράφει ο Μιχάλης Τσιντσίνης ης Καθημερινής 

Ενα παλιό θεώρημα (του Godwin) από την προίατορία των κοινωνικών δικτύων έλεγε ότι όσο πιο πολύ κρατάει ένας διάλογος στο Ιντερνετ τόσο πιο πιθανό είναι να αρχίσει κάποιος τους παραλληλισμούς με τον Χίτλερ. Βάσει του θεωρήματος αυτού, οι συγκρίσεις με τους ναζί μάλλον άργησαν. Το οτι αργά η γρήγορα θα κυκλοφορούσε σκίτσο του Πρωθυπουργού με χιτλερικό μουστάκι- σαν αυτό που διέδωσε πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ήταν τόσο προβλέψιμο όσο ότι θα εμφανιζόταν μια πολακική περσόνα για να επιστρατεύσει σαν ψεκαστήρας χολής ακόμη κι το Αουσβιτς.

Αν αρχίσει κανείς να παίρνει τοις μετρητοίς τη φασιστολογία που περνά από την οθόνη του, μπορεί και να πιστέψει ότι μας έχει παρασύρει ο συρμός του εμφυλιακού μίσους. Πρόκειται όμως για εντύπωση τόσο απατηλή όσο κούφιος είναι ο στόμφος με τον οποίο εκφέρεται η διαδικτυακή αγανάκτηση.

Αλλωστε οι μπεστελερίστες της εχθροπάθειας έχουν γενεαλογήσει ο ίδιοι τον ευατό τους. Κάποτε πλούτισαν αν, είπαν, με τηλενοβέλες. Τώρα κάνουν δεύτερη καριέρα στην αγορά του ψηφιακού μελοδράματος. Πήραν το δαιμόνιό τους από τα πολιτιστικά σκουπίδια. Και το μεταμόσχευσαν στα παραπολιτικό trash.

 

****

“Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα”.  Δυο κοντυλοφόροι γυρολόγοι, βουτηγμένοι στην αθλιότητα  της ανηθικότητας και της υποκρισίας ,άρρωστοι  για χρήμα (ας είναι και ναρκοδολάρια) και  αναγνωσιμότητα,  χειρότεροι απ΄όλους μαζί τους υπόλοιπους του συναφιού της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, βρίζονται ως “ναύτες λιμανιού”.

Αμφότεροι  επί  χρόνια  τρόφιμοι του   ΔΟΛ-ΔΟΨ-ΔΟΜ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη- Ψυχάρη-Μαρινάκη). Υπηρέτες  ενός εκ του πλέον αισχρού εκδοτικού συγκροτήματος .

Δεν έχουν  “ιερό και όσιο”.  Εύκολα και ξετσίπωτα μπορούν να γλείφουν, όπου έφτυναν. “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”.

“΄Ολα τα γουρούνια έχουν ίδια μούρη”. Μη σας ξεγελούν τα χρώματα.  ΄Ασπρα, μαύρα, κίτρινα, όλα γουρούνια…δημοσιογράφοι.