OI ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

1. ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ “ΚΑΝΑΠΕ” ΤΡΕΜΟΥΝ ΝΑ “ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ”  ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ (ΤΩΝ “ΑΠΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”).
2. ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ  ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.
3. ΟΙ  ΑΛΛΟΙ…”ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ” ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ.
4. ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.
_______________________________________________________
1. Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2%

Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,2%, αυξάνοντας τη διαφορά από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η ΝΔ 28,1%.

Ακολουθούν το Ποτάμι με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,7%, οι ΑΝΕΛ με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,7% ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,6%, λευκό/άκυρο το 2,1% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 9,6%.πράγματα για την Ελλάδα.»

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/273382/dimoskopisi-provadisma-ston-suriza-enadi-tis-nd/#ixzz3P67YLAmf
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

 Η γνωστή, χιλιοειπωμένη εδώ ιστορία. Τσιμουδιά για την ΑΠΟΧΗ και στην παραπάνω “δημοσκόπηση”. Τα συστημικά κόμματα, οι θεσμοί και φυσικά οι εταιρίες των (κατ΄ευφημισμόν) δημοσκοπήσεων τρέμουν το κίνημα της ΑΠΟΧΗΣ, που είναι η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας (σχεδόν 4.000.000 πολίτες) και σιωπούν.   Συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει ο τεράστιος όγκος των φορέων μιας αυτοδημιούργητης, αυθύπαρκτης πολιτικής κίνησης, που εδώ και πολύ καιρό έχει γιγνατωθεί και  αποστασιοποιηθεί από τα δρώμενα της απάτης του Συστήματος .  Παράλληλα, με την εκλογική στάση των εκπροσώπων της ΑΠΟΧΗΣ επισημοποιείται με τον πλεον κατηγορηματικό τρόπο και εκφράζεται δυναμικά  η διαμαρτυρία των συνειδητοποιημένων πολιτών  για όσα τελευταία τεκταίνονται στη χώρα ερήμην τους. Με την άρνηση επίσης ενός μεγάλου  τμήματος του ελληνικού λαού  να συμμετάσχει στο  “θέατρο” των εκλογών, εκφράζεται και   η  άρνησή   να  καταστεί άλλοθι των κομματικών και των  διαδικασιών της εκλογής εκείνων που δεν κυβερνούν,αλλά κατα-δυναστεύουν.

Ο Τσίπρας αισθάνεται δυνατός, γιατί έχει πίσω του ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες “αγανακτισμένους” χαραμοφάηδες. Ο Σαμαράς το ίδιο (με κάμποσους περισσότερους). Κι ενώ το σύνολο ΟΛΩΝ των ελληνικών  κομμάτων δεν ξεπερνά το 60% τω εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους και το κίνημα της ΑΠΟΧΗΣ από ΜΟΝΟ  του αγγίζει το 40%, και βαίνει συνεχώς αυξανόμενο,  οι πανάθλιοι συστημικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Το κίνημα της ΑΠΟΧΗΣ οφείλει εδώ και τώρα να συσπειρωθεί, να οργανωθεί, να δράσει. Είναι το μόνο υγιές κομμάτι του πληθυσμού που σκέπεται πολιτικά και ενεργεί με τον ίδιο τρόπο. Οι φορείς της ΑΠΟΧΗΣ είναι η “εγγύηση” του μέλλοντος και ο ακρογωνιαίος λίθος του νέου πολιτικού συστήματος που θα προκύψει μέσα από την τωρινή, πολιτική στάση των “ΑΠΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”  και στο οποίο  οι γενιές  που έρχονται θα επιλέξουν να ζήσουν. Ας διατηρήσουμε προς το παρόν  την αόρατη  συνοχή μας, την αλληλεγγύη και την ελπίδα μας. Σύντομα θα ” ταυτοποιηθούμε” ως κίνημα και θα  έχουμε τη δυνατότητα και να αναγνωριζόμαστε μεταξύ  μας και να ενεργούμε ως ελεύθεροι ,συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Γράφαμε σε παλιότερα κείμενά μας για τις  πλαστές δημοσκοπήσεις τους και το κίνημα της ΑΠΟΧΗΣ:

 

 

ΠΟΝΤΙΚΙ και  NEWSIT (προς το παρόν) ανάθεσαν πάλι σε δημοσκοπικές εταιρίες να πραγματοποιήσουν δημοσκοπήσεις για τα ποσοστά που συγκεντρώνουν αυτή τη στιγμή τα κόμματα. Το ΠΟΝΤΙΚΙ, όπως πάντα ανεύθυνο, καιροσκοπικό, «μικρόψυχο” έδωσε εντολή στην εταιρία να πριμοδοτήσει με 5 μονάδες το ΣΥΡΙΖΑ ένατι της Ν.Δ (Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ψήφους από…εξωγήινους, όπως αναλύουμε παρακάτω) . Φυσικά, δεν ξεχνά να  δείξει (με το…ρώσικο αζημίωτο)  και την κρυφο- ναζιστική του αλληλελεγγύη στη Χ.Α, βαπτίζοντας και πάλι την εγκληματική οργάνωση 3ο κόμμα!
΄Εχουμε γράψει αναλυτικά παλιότερα για τα ανήθικα παιχνίδια που παίζει το λαθρόβιο αυτό έντυπο (πώς επιβιώνει αλήθεια, με ποια λεφτά;) από την εποχή που το είχε ο Παπαϊωάννου ακόμα. Από την ώρα που το αγόρασε ο Δελατόλας με την παρέα του ,η αναξιοπιστία,ο καιροσκοπισμός και η χρησιμοθηρία του χτύπησαν κόκινο. Να μην ξεχνάμε πως το ΠΟΝΤΙΚΙ ήταν από τα πρώτα έντυπα της εμπορικής δημοσιογραφίας,που βάπτισε τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τρίτο κόμμα με… 400 χιλιάδες   ψήφους τρελαμένων σε σύνολο 9.800.000 ψηφοφόρων! Δεν καταδέχτηκε,όμως,το καιροσκοπικό έντυπο του Δελατόλα να το σχολιάσει αυτό. Λες και δεν είχε ξανασυμβεί στην Ελλάδα να πάρει το ακροδεξιο-χουντικο-εθνικιστικο-ναζιστικό συνονθύλευμα 400 χιλάδες ψήφους και μάλιστα σε μια εποχή που η Ελλάδα δεν ειχε περισσότερους από 7.500.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.
Καμιά σοβαρότητα, εγκυρότητα και αξιοπιστία δεν έχουν αυτές οι δημοσκοπήσες,βέβαια, αφού,όπως επανειλημμένα γράφουμε (και επιβεβαιώνονται απόλυτα όσα υποστηρίζουμε από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών) τα ποσοστά που παρουσιάζουν ,τους τα υποδεικνύουν οι «εντολείς»-  αφεντικά (κόμματα και βιομηχανία παραπληροφόρησης) που πληρώνουν, για να έχουν εκείνο που θέλουν. Καμιά σχέση με την πραγματικότητα φυσικά δεν έχουν τα  στοιχεία που υπογράφουν ως έγκυρα   και «προϊόντα» δημοσκοπήσεων.  Δεν είναι τυχαίο, επομένως, που  κάθε φορά διαψεύδονται από τα αποτελέσματα των εκλογών. Να θυμίσουμε ένα παράδειγμα. Παραμονές εκλογών του 2012 και οι περισσότερες εταιρίες με εντολές των διαφόρων …»ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ» (με το ΠΟΝΤΙΚΙ πρώτο ) έδιναν στη Χ.Α 11,5%! Είμαστε σχεδόν οι μόνοι εδώ με τη μεγάλη δημοσκόπηση που παρουσιάσαμε τότε, που  πέσαμε πάνω στο ποσοστό που πήραν οι Ναζί. Οι δημοσκοπήσεις μας υπάρχουν στο «ΑΡΧΕΙΟ» μας και όποιος θέλει μπορεί να  διαπιστώσει του λόγου το αληθές. Αλλά, είναι αδίστακτες, κανονικά αρπακτικά, χωρίς ίχνος τσίπας οι καιροσκοπικές αυτές  εταιρίες. Δεν ορρωδούν μπροστά στην πραγματικότητα  και συνεχίζουν την  κερδοσκοπική τους φάμπρικα, ως να μη συνέβη τίποτα.
Αποκαλυπτική είναι η κουβέντα  που κάναμε πρόσφατα με  φίλο, γνώστη από «μέσα» του τρόπου που λειτουργούν αυτές οι δημοσκοπικές εταιρίες. Δούλευε για χρόνια σε μια από τις πιο γνωστές . ΄Οπως ο ίδιος δήλωσε, έφυγε για λόγους αξιοπρέπειας. Σήμερα, εργάζεται σε ιδιωτική εταιρία που συλλέγει πάσης φύσεως πληροφορίες (κυρίως εμπορικές)  από το διαδίκτυο  και διατυπώνει στατιστικές   για λογαρισαμό πελατών. ΄Εχει «παγιδέψει»  πολλές  «πομπές» των μεγάλων δημοσκοπικών εταιριών με ντοκουμέντα. Και κρατάει  τα στοιχεία αυτά,ώστε κανείς δεν τολμά να τον κουνήσει ή να τον μηνύσει. Πιο παλιά, είχε βοηθήσει αποτελεσματικά,όταν ανεβάσαμε  εκτενές άρθρο για το ίδιο θέμα με δική μας έρευνα-δημοκόπηση,  που αναδημοσιεύτηκε και σε άλλους ιστόπους.
“Οι περισσότερες εταιρίες δεν κάνουν καν έρευνα”, μας διαβεβαιώνει. “Μην πιστεύετε αυτά, πως τάχα βγαίνουν δημοσκόποι στους δρόμους και ρωτάνε ή παίρνουν τηλέφωνα και τους δίνουν απαντήσεις. Τα στοιχεία που παρουσιάζουν είναι εντελώς πλαστά και κατασκευασμένα στα γραφεία. Τα τελικά αποτελέσματα που δημσιεύνται είναι εκείνα που έχουν ζητήσει οι πελάτες. .Τόσο «χοντρά» και ξετσίπωτα, μιλάμε, λειτουργούν αυτοί οι αλητήριοι».
Παραθέτουμε στη συνέχεια ένα παλιό μας κείμενο σχετικό με τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα .Ανέβηκε στις 2-11-2012,αλλά είναι ακόμα νομίζουμε επίκαιρο.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Πριν λίγες ημέρες με αφορμή μια δημοσκόπηση εταιιρίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ανεβάσαμε το ακόλουθο ποστ:
Να επαναλάβουμε,λοιπόν, και σ΄αυτό το δημοσίευμά μας πως οι δημοσκοπήσεις των εταιριών που παραγγέλουν τα ΜΜΕ και τα κόμματα   ή είναι κάλπικες – στημένες για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς, ή γίνονται στο «πόδι», όπως τα περισσότερα πράγματα στην Ελάδα.
΄Οσο καιρό επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία της έρευνάς μας, παρακαλέσαμε τηλεφωνικώς (κυρίως) διάφορες εταιρίες δημοσκοπήσεων αλλά και εφημερίδες και κανάλια να μας στείλουν τις έρευνες που κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιήσει με αναλυτικά τα  στοιχεία της δημοσκόπησης. Μάλιστα,για να έχουμε αυξημένες πιθανότητες να τις πάρουμε, δηλώσαμε την επαγγελματική μας ιδιότητα και την επιθυμία μας να συμπεριλάβουμε τις δημοσκοπήσεις τους στην υπό έκδοση » Ιστορία της Συγχρονης Ελλάδας». Υποσχέθηκαν πως θα το κάνουν με χαρά τους, σχεδόν όλοι.
΄Οσο είδατε,όμως, εσείς τα στοιχεία ,τα είδαμε κι εμείς. Κρύφτηκαν στα λαγούμια τους οι αρουραίοι της «πληροφόρησης» και των εταιριών,γιατί γνώριζαν πως καμιά από τις δημοσκοπήσεις τους δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική και  ενδελεχή έλεγχο.Και  να περάσουμε στην τεκμηρίωση των όσων υποστηρίζουμε.
Στην πρόσφατη δημοσκόπηση της  PULSE, την οποία  ΠΑΛΙ παρήγγειλε το «λαθρόβιο» πλέον έντυπο “ΠΟΝΤΙΚΙ”,  πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 23% με τη Νέα Δημοκρατία να είναι  δεύτερη  με  20%, Χρυσή Αυγή  11,5%,   ΠΑΣΟΚ  6,5%,  . ΄Εχουμε αναλυτικά αναφερθεί στο σατιρικό έντυπο «ΠΟΝΤΙΚΙ» και επισημάνει πως πάντα ,από εποχής,που ιδιοκτήτης ήταν ο Παπαϊωάνου (πόσο μάλλον τώρα επί Δελατόλα) , κουβαλούσε πολλές «αμαρτίες».(Με ένα «κλικ» στο Google- Homo-Naturalis.gr  εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ»  θα διαβάσετε  το θέμα).
Αν κανείς  τώρα αναρωτηθεί ,μα, γιατί ΠΑΛΙ το ΠΟΝΤΙΚΙ, μέσα σε λίγες εβδομάδες από την τελευταία δημοσκόπηση που δημοσίευσε, παραγγέλει και μια άλλη, με προφανή στόχο να βγάλει πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ και  τρίτο τη Χρυσή Αυγή, θα πάρει την  πολύ απλή  απάντηση: ΟΧΙ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ…ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ-ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΑΛΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ. Ποιος θα αγόραζε το «ΠΟΝΤΙΚΙ» σήμερα, έτσι, όπως έχει καταντήσει  η αξιοπιστία του; (Αλλά και λόγω φυσικά της οικονομικής κρίσης).΄Ενας πρωτοσέλιδος «πομφόλυξ», όμως, όπως αυτός που βγάζει τρίτο κόμμα(!) τη ΧΡΥΣΥ ΑΥΓΗ ,όντως θα κινούσε την περιέργεια πολλών και θα το αγόραζαν. (Τουλάχιστον οι μισοί οπαδοί της Χ.Α,κάπου 150.000 φύλλα παραπάνω μιλάμε).Μην ξεχνάμε πως  και μερικές χιλιάδες φύλλα περισσότερα, είναι λογαριασμός γι΄αυτά τα έντυπα που πνέουν πλέον κυκλοφοριακά τα “λοίσθια” και δε θα κρατήσουν πολύ .
Δε χρειάζεται ούτε πολύ μυαλό, ούτε ειδική έρευνα (αν κι εμείς την κάναμε) ,για να διαπιστώσει κανείς πόσο ψευδή και ανυπόστατα είναι τα παραπάνω δημοσκοπικά στοιχεία που παράδωσε η  PULSE στο «ΠΟΝΤΙΚΙ» για δημοσίευση. Και να γιατί: Αν η Χρυσή Αυγή αύξησε τόσο εντυπωσιακά τα ποσοστά της και έφτασε να είναι τάχα τρίτο κόμμα στην Ελλάδα, θα έπρεπε να έχει για να τροφοδοτείται , μια μεγάλη  δεξαμενή ψηφοφόρων από την «αγορά ψήφων-προθέσεων».
Αλλά,τέτοια  δεξαμενή δεν υπάρχει στην Ελλάδα. (Εκτός αν διεξήγαγαν σε άλλο πλανήτη ή έστω χώρα τη δημοσκόπηση). Να υποθέταμε πως φύγανε ψηφοφόροι από το ΚΚΕ ,ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ και πήγανε στη Χρυσή Αυγή, μάλλον θα  ήταν υπόθεση για γέλια. Αν από κάπου μπορούσε η Χ.Α να πάρει θετική άποψη για το κόμμα  Μιχαλολιάκου(για ψήφο δε συζητάμε), θα ήταν ή από τη Ν.Δ ή από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ή από το ΛΑ.Ο.Σ). Αλλά, και αυτών των κομμάτων τα ποσοστά είναι σε τέτοια “ασφαλή” και «αξιοπρεπή»  θέση στην κλίμακα  στην ίδια δημοσκόπηση, που σε καμιά περίπτωση δε δικαιολογείται μια τέτοια εκτίναξη της Χ.Α εξαιτίας της εισροής οπαδών που …εισπήδησαν στο «ντεπόζιτο» των  Νεο-Ναζί απ΄αυτά τα τρία κόμματα. Τότε,από πού στο καλό ξαφνικά ψάρεψε η “φαμίλια” Μιχαλολιάκου νέους οπαδούς;
ΜΕΝΕΙ Η ΑΚΕΝΩΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ-ΛΕΥΚΩΝ-ΑΚΥΡΩΝ,που συμπεριλαμβάνει κοντά στα 4.000.000 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους,που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν στις τελευταίες κρίσιμες εκλογές. Κάποιοι,επομένως, απ΄αυτούς που  ήταν αδιάφοροι και απολίτικοι και τη μέρα των εκλογών (Ιούνιος γαρ ) δε θα έχαναν με τίποτα το «μπάνιο» τους, αντί να πάνε να ψηφίσουν,  σήμερα, ξαφνικά,  μεταλλάχτηκαν  σε… Νεο-Ναζί. Αλλά, και ο πιο αφελής αντιλαμβάνεται πως αυτό είναι ένα  σενάριο μόνο άρρωστης φαντασίας. Και το  πιο αστείο: Πολλοί από τους ερωτηθέντες αυτής της “απολιτιίκ”κατηγορίας της ΑΠΟΧΗΣ,  βγήκαν ξαφνικά εκείνη την ημέρα και ώρα που διεξήγετο η δημοσκόπηση στους δρόμους (μάλιστα,συγκριτικά περισσότεροι απ΄όλους μαζί  τους οπαδούς των άλλων κομμάτων!), και συναπαντήθηκαν με τους…δημοσκόπους λες και είχαν ραντεβού  ή, οι ίδιοι πάλι, έδειξαν προθυμία να απαντήσουν  στα τηλέφωνήματά  τους και στις εωτήσεις τους. Η απόλυτη,δηλαδή, γελοιότητα και της εταιρίας και του λαθρόβιου εντύπου,που παράγγειλε και δημοσίευσε αυτά τα «μαγειρεμένα» αποτελέσματα!
΄Αλλά,εμείς  (είμαστε το μοναδικό σάιτ από το 2007) που κάνουμε αγώνα για την αύξηση  των ποσοστών της ΑΠΟΧΗΣ,   έχουμε επανειλημμένα δείξει σε παλιότερες δημοσιεύσεις μας, πως το μεγάλο αυτό «κύμα» των μελών  της ΑΠΟΧΗΣ-ΑΚΥΡΟΥ-ΛΕΥΚΟΥ, είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες (πολιτικό κίνημα), που δεν τους εκφράζει κανένας από τους υφιστάμενους ,κομματικούς σχηματισμός και προτιμούν να απέχουν από τη διαδικασία των εκλογών, για να δηλώσουν έτσι και έμπρακτα την απαξίωσή τους στο Σύστημα και  ειδικότερα στον ισχυρότερο πυλώνα του που είναι οι εκλογές. Τέτοιο πολίτες θα μπορούσαν ποτέ να δώσουν θετική ψήφο-γνώμη-άποψη για τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τη «φαμίλια» του απατεώνα Μιχαλολικάκου;  ΄Ελεος!
Είναι φανερό επομένως πως το «σκηνικό» είναι στημένο και πως   τα αποτελέσματα που παρουσίασαν οι «δράστες» (εταιρία -έντυπο) με δέλεαρ το οικονομικό όφελος, δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή κριτική. Μόνο ως …κουτόχορτο θα μπορούσαν να τα προσφέρουν σε χαμηλού  διανοητικού επιπέδου αναγνώστες.
Αλλά,δεν είναι μόνο η αυταπόδειχτη «αφέλεια” της έρευνας-δημοσκόπησης,που «μπάζει»,όπως δείξαμε, από παντού.΄Εχουμε μια άλλη σοβαρή απόδειξη  πως τα στοιχεία τους είναι χαλκευμένα,μέσα από τη δική μας έρευνα,που είναι πανελλαδική,πρόσφατη, με πολυπληθές δείγμα (3.000 άτομα) και η οποία διεξήχθη χωρίς τις παγίδες,που αναλύσαμε παλιότερα πως στήνουν οι εταιρίες, για να πάρουν το αποτέλεσμα που επιθμούν.

 

2. ΕΚΛΟΓΕΣ 18/5/2014. ΔΥΟ ΜΗΝΥΜΑΤΑ- ΚΟΛΑΦΟΙ!
                                                Α΄ΚΟΛΑΦΟΣ:

Γράφαμε χτες  εδώ:

«Η δύναμη του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ανέρχεται σε 9.871.733 για το 2014, εκ των οποίων 4.779.471 άνδρες και 5.092.262 γυναίκες, ενώ 108.691 άτομα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά.
Σήμερα το βράδυ το Σύστημα θα δεχτεί  ένα νέο κόλαφο,το ίδιο ισχυρό με τις προηγούμενες περιφερειακές ή εθνικές εκλογές, στις οποίες το ποσοστό ΑΠΟΧΗΣ  έφτασε σχεδόν το 40% της δύναμης του εκλογικού σώματος.
Με άλλα λόγια, γύρω στα 4.000.000 πολίτες αρνούνται  να μπουν στη λογική (και να την ακολουθήσουν) πως ελευθερία είναι να επιλέγεις ό,τι εσύ   θες, αλλά  από τα… 10  που σου επιτρέπουν!
Με 4.000.000  πολίτες απόντες σεις υποστηρίζετε πως έχετε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;»
΄Ημασταν σίγουροι  χτες  πως  «το Σύστημα θα δεχτεί ένα νέο  κόλαφο», όπως γράψαμε, και πιστεύαμε ατράνταχτα (γι αυτό  διακινδυνεύσαμε να το υποστηρίξουμε) πως τα ποσοστά της ΑΠΟΧΗΣ θα κυμανθούν  στα ποσοστά ΑΠΟΧΗΣ των προηγούμενων εκλογών.
Σήμερα, με άφατη   χαρά (και καθόλου έκπληξη) μαθαίνουμε πως η χτεσινή ΑΠΟΧΗ ξεπέρασε  το 40%. Σχεδόν η μισή Ελλάδα, δηλαδή, δε συμμετείχει στα «πανηγυράκια»  και τις  στημένες παραστάσεις  του Συστήματος  και των κομπάρσων οπαδών («πελατών», φανατικών, τυφλωμένων) όλου του κομμματικού φάσματας (συμπεριλαμβανομένων και των «μορφωμάτων» του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α). Το Συστημα δε δέχτηκε απλά ένα ράπισμα. Συνταράχτηκε ολόκληρο (αφεντικά και οπαδοί) από το ισχυρό χτύπημα.΄Ηταν ένας «σεισμός» αυτό που ζήσαμε χτες βράδυ και οι φορείς της ΑΠΟΧΗΣ και οι πρωταγωνιστές και κομμπάρσοι της  εκλογικής, θεατρικής παράστασης.
Τώρα βγαίνουν μουδιασμένοι ΟΛΟΙ οι συστημικοί   και δε θριαμβολογούν. Η βιομηχανία παραπληροφόρησης με τους «Νικολακόπουλους» και τους «Χατζηνικολάου», προσπάθησαν να αποκρύψουν πάση θυσία (όπως πάντα, βέβαια) τη μεγάλη συντριβή και δεν έβγαζαν τσιμουδιά πολλές ώρες χτες βράδυ  για το συνταρακτικό γεγονός της τεράστιας ΑΠΟΧΗΣ. Ελαχιστότατες φορές σε όλα τα «γυαλιά» και τα «παράθυρα» αναφέρθηκαν στο θρίαμβο των συνειδητοποιημένων πολιτών οι  καλεσμένοι και  οι οικοδεσπότες τους ,  αφού διαπίστωσαν  πως «ο κόσμος το είχε τούμπανο» κι αυτούς δεν τους έπαιρνε πια να εκστασιάζονται για τον εκλογικό θρίαμβο  των …ηττημένων .
Συμπεράσματα: α. Δημοκρατία και ελευθερία δεν υπάρχουν, όταν απευθύνεσαι σε νοήμονα συνειδητοποιημένο πολίτη και του λες πως είσαι… ελεύθερος να επιλέξεις ανάμεσα σε  μια «ντουζίνα» (και πολλούς λέμε)  λαμόγια, φανατικούς, τρελαμένους, και άλλους κομματικούς τυφλο-αρουραίους , που  έχει από  πριν «ευλογήσει» το ίδιο το Σύστημα (μαζί και  τη Χ.Α με την τελευταία  ανήκουστη  απόφαση του Αρείου Πάγου) , για να δώσουν τη γνωστή, εκλογική  παράσταση. β. Είσαι ανελεύθερος και αιχμάλωτος του Συστήματος,  όταν σου επιβάλουν με «τσαμπουκά» να διαλέξεις  ανάμεσα σε επιλογές του ,που δε σε εκφράζουν, επειδή ακριβώς είσαι συνειδητοποιμενος πολίτης και όχι οπαδός-πρόβατο. γ. Με βάση  τους κανόνες  της ελεύθερης βούλησης, των ατομικών ελευθεριών  και της ανά τους αιώνες  φιλοσοφικής οροθέτησης  της ελευθερίας, σε καμιά περίπτωση δεν ορίζεται η  ελευθερία ως επιλογή ανάμεσα σε εκείνα που  άλλοι  ήδη έχουν διαλέξει για σένα.
Η μισή Ελλάδα τελεί υπό αιχμαλωσία.  Το πολίτευμα της  Δημοκρατίας έχει στην ουσία καταρρεύσει στη χώρα μας (και όχι μόνο εδώ). ΄

________________________________________________________________________

 2. Σοκαριστικές εικόνες με τους τζιχαντιστές να πετούν ομοφυλόφιλους από ταράτσες

Σκληρές εικόνες με τις εκτελέσεις στην δημοσιότητα .  Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αποκαλύπτουν τις απάνθρωπες πρακτικές και τις νέες κτηνωδίες των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.   Οι σκληρές εικόνες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο Justpaste.it από τζιχαντιστές και κυκλοφορούν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι ενδεικτικές της βιαιότητα της ομάδας ισλαμιστών που σπέρνει τον τρόμο σε όλη τη Συρία και το Ιράκ.   Σύμφωνα με τον ISIS η συμμετοχή σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες θεωρείται έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο. Στις εικόνες αποκαλύπτεται πως οι εκτελέσεις γίνονται με φρικτό τρόπο παρουσία κοινού. Οι τζιχαντιστές τιμωρούν τους ομοφυλόφιλους πετώντας τους από οροφές κτιρίων στο Ιράκ.   Οι κατηγορίες εναντίον των αντρών ανακοινώθηκαν από έναν κουκουλοφόρο μαχητή του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος ανέφερε πως οι άνδρες είναι ένοχοι για συμμετοχή σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες και πρέπει να πεθάνουν, σύμφωνα με το νόμο της Σαρία. Το πλήθος είναι συγκεντρωμένο και παρακολουθεί την εκτέλεση.       Τον περασμένο Δεκέμβριο τζιχαντιστές είχαν εκτελέσει με τον ίδιο τρόπο ακόμη έναν ομοφυλόφιλο. Στα νέα ντοκουμέντα παρουσιάζονται και άλλες εκτελέσεις, Δύο άντρες που κατηγορούνται για ληστεία σταυρώνονται και λιθοβολούνται μέχρι θανάτου ενώ μια γυναίκα που κατηγορήθηκε για μοιχεία θανατώνεται με τον ίδιο τρόπο.           Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως συνολικά 17 άνθρωποι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές μέσα σε μόλις δύο μέρες ενώ οι νέες αυτές αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή.   575 Πηγή: www.lifo.gr

OMOF 11OMOFpmpf 3

Γυρίσανε τον πολιτισμό  αίωνες πίσω οι ψυχασθενείς Ισλαμιστές.

Δεν υπάρχει περιθώριο να βρει κανείς ούτε μια λέξη για ανοχή και ανθρωπιστική συμπεριφορά  σε τέτοια κτήνη.

  ΄Οσο δε συλλαμβάνονται και δεν οδηγούνται στο διεθνές ποινικό δικαστήριο τα νέα τέρατα του ναζιστικού Ισλάμ,  ο πολιτισμός και οι ανθρώπινες αξίες θα δέχονται αλλεπάλληλα  “ηλεκτοσόκ”.

________________________________________________________________________

 

3. Η VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού: Ο Ακης, οι βόμβες και οι εκβιαστές
SOOC/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις για τη δράση του μεγαλύτερου κυκλώματος εκβιαστών που έχουν εξαρθρώσει ποτέ οι Αρχές, μια συμμορία με τη δράση της οποίας φέρονται να εμπλέκονται «επώνυμοι» βαρυποινίτες, μεγαλοδικηγόροι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κατηγορούμενοι για τρομοκρατία, αλλά και ο πρώην υπουργός, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τις προηγούμενες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε ότι έχει εξαρθρώσει μια μεγάλη σπείρα, ωστόσο, τα νέα στοιχεία για τη δράση της είναι σοκαριστικά, καθώς καταγράφουν τα… πάρε-δώσε της VIP πτέρυγας του Κορυδαλλού, ενώ, δείχνουν σχέσεις μεταξύ ποινικών, πολιτικών και τρομοκρατών.

Ο Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι «παράγγειλε» βομβιστική επίθεση στον Σμπώκο

Η τελευταία πολύ σημαντική εξέλιξη είναι πως στην υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του Ακη Τζοχατζόπουλου, ο οποίος φέρεται ως ηθικός αυτουργός βομβιστικής επίθεσης σε πολυκατάστημα ιδιοκτησίας της οικογένειας Σμπώκου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ακης Τζοχατζόπουλος ζήτησε από έναν από τους τρεις βαρυποινίτες (που θεωρούνται εγκέφαλοι της οργάνωσης) να πιέσει τον Γιάννη Σμπώκο για να επιστρέψει περίπου 2 εκατ. Ευρώ που φέρεται να χρωστούσε στον πρώην υπουργό.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή για την «πίεση» που έγινε βομβιστική επίθεση ήταν περίπου 5.000 ευρώ.

Ο ανακριτής που θα χειριστεί την υπόθεση θα κρίνει τις σοβαρές ενδείξεις που φαίνεται να προκύπτουν ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος εμπλέκεται ως «εντολοδόχος» στην επιχείρηση βομβιστικής επίθεσης κατά του Ακη Σμπώκου.

Η δικογραφία φαίνεται να παρέχει τις πρώτες ενδείξεις ότι ο πρώην υπουργός είχε σκοπό να εκβιάσει τον συγκατηγορούμενό του θεωρώντας ότι «του έφαγε λεφτά» ενώ θα ερευνηθεί και μία φράση που φέρεται να είπε για τον συγκατηγορούμενο του «έχει πεντακόσια εκατομμύρια σε χρυσό στην Ελβετία».

Τα ηγετικά στελέχη και οι κατηγορίες 

Ως ηγετικά στελέχη φέρονται από την αστυνομία, οι κρατούμενοι των φυλακών Παναγιώτης Βλαστός 44 ετών, Γιάννης Σκαφτούρος 46 ετών και Βασίλης Στεφανάκος 54 ετών, ενώ σημαντικό ρόλο φέρεται ότι είχε ο καταζητούμενος για την ένοπλη ληστεία τον περασμένο Αύγουστο στο Δίστομο και ως συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρος Δραβίλας 34 ετών.

Από τα 37 άτομα, συνελήφθησαν συνολικά 17, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και γνωστός δικηγόρος που κατηγορείται για απλή συνέργεια σε δωροληψία, καθώς και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκ των οποίων ο ένας έχει ταυτοποιηθεί, κι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη ΓΑΔΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για δωροληψία και άλλα αδικήματα.

Οι εγκέφαλοι είχαν επαφές με ηχηρά ονόματα της VIP πτέρυγας του Κορυδαλλού

Για την μεγάλη υπόθεση ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για: Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Επιθέσεις, βόμβες, απαγωγές εκβιασμοί

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θεωρείται βέβαιο ότι χρήματα που προέρχονται από τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, αφού ξεπλύθηκαν χρησιμοποιήθηκαν σε εγκληματικές ενέργειες. Επίσης, εξετάζεται η εκδοχή να τοποθέτησε τη βόμβα που εξερράγη στο αυτοκίνητο της τότε διευθύντριας Φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη, στις 07.06.2013 στη Δάφνη, ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός της ΕΚΑΜ, ο οποίος συνελήφθη ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία ως σημαντικό μέλος της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την έκρηξη αυτή είχε αναλάβει η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Σημειώνεται ότι είναι τόσα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από παρακολουθήσεις τηλεφώνων και έρευνες που η ογκοδέστατη δικογραφία για την υπόθεση υπερβαίνει τις 120 σελίδες. Το διαβιβαστικό που εστάλη στην αστυνομία είναι πάνω από 800, κοντά στις 900 σελίδες και αφορά όλο το πραγματολογικό υλικό, πειστήρια και αποδείξεις.

Όπως ανέφερε ο ταξίαρχος κ. Στάθης, στο πλαίσιο των ερευνών εκ των άλλων έχουν εξιχνιαστεί οι εξής σοβαρές περιπτώσεις:

 • Η βομβιστική απόπειρα με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, 3 πυροκροτητές, 2 κομμάτια βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίο και κομμάτια στουπιού, που εντοπίστηκαν έξω από σπίτι στη Μεταμόρφωση την 1 Ιανουαρίου.
 • Η βομβιστική επίθεση στην οικία της προέδρου Εφετών, Παρασκευής Καλαϊτζή, στην οδό Κουντουριωτών 11 στο Χαλάνδρι. Η κ. Καλαϊτζή είχε χειριστεί την υπόθεση απαγωγής Παναγόπουλου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας για τη συγκεκριμένη δικαστικό λειτουργό, υπήρχε συμβόλαιο θανάτου, αλλά ο το άτομο που είχε αναλάβει την εκτέλεση του συμβολαίου, συνελήφθη λίγες ημέρες πριν τη σχεδιαζόμενη ανθρωποκτονία, γι΄αυτό προχώρησαν σε τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι της
 • Τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην πολυκατοικία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων, Σοφίας Πετράκη, η οποία χειριζόταν την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού.

Σύμφωνα με τον κ. Στάθη, οι σκοποί των μελών της οργάνωσης ήταν να αποκομίζουν από την παράνομη δραστηριότητα χρηματικά ποσά προβαίνοντας σε αρπαγές προσώπων, εκβιάσεις με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών και ανθρωποκτονίες αντιπάλων και άλλων προσώπων, συμβόλαια δηλαδή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, προστασία καταστημάτων, χορήγηση τοκογλυφικών δανείων. Παράλληλα, ασκούσαν ψυχολογική βία και εκτόξευαν απειλές σε βάρος ζωής ατόμων, όπως δικαστών, εισαγγελέων, αστυνομικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων, με σκοπό να κάμψουν τις αντιστάσεις αυτών και σε περίπτωση μη συμμορφώσεως να προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις, εκρήξεις, απόπειρες ανθρωποκτονιών και τα όμοια.

Στο πλαίσιο αυτό, χρησιμοποιούσαν δωροδοκίες σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, καθώς και εκείνων των ατόμων, τα οποία διευκόλυναν της ευρύτερη δράση της ομάδας – πρόσωπα έμπιστα κυρίως με συγγενικό η ειδικότερο συνεκτικό δεσμό.

Παράλληλα στο διαβιβαστικό, όπου καραγράφονται οι κινήσεις και επαφές του Παναγιώτη Βλαστού γίνεται αναφορά σε αρκετά ηχηρά ονόματα, όπως, του Μάκη Ψωμιάδη, του Γιώργου Σαχπατζίδη, του Λάκη Γαβαλά, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του Γιώργου Σπανού, ακόμη και του ηγούμενου Εφραίμ.

Είχαν αναπτύξει δικούς τους κώδικες και συνθήματα

Επιπλέον, τα μέλη του κυκλώματος προσάρμοσαν τη μεθοδολογία δράσης τους και εφάρμοσαν κανόνες συνωμοτικότητας, δηλαδή θωράκισαν τον τρόπο επικοινωνίας δίνοντας προφορικές και γραπτές εντολές στα περιφερειακά ή στα διασυνδεμένα μέλη της ομάδας και τη διάταξη παράνομων πράξεων και κατόπιν, έως τις τελευταίες λεπτομέρειες, κανόνιζαν αυτοί συμπληρωματικά ή με συνθηματικό τρόπο, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, κυρίως με διάφορα κινητά τηλέφωνα που εισάγοντο με τη βοήθεια σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές ή από τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών ή με την αλληλογραφία μηνυμάτων. Γι΄αυτό είχαν ορίσει συνθηματικές εκφράσεις, γνωστές στη γλώσσα των κακοποιών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κάθε φορά για τη διάπραξη των αδικημάτων. Τις εντολές, τις γραπτές και προφορικές τις έδιναν πάντα δια ζώσης, σε κρατουμένους που λάμβαναν άδειες ή αποφυλακίζονταν, σε συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα, σε άτομα τα οποία διατηρούσαν κοινωνικές σχέσεις, σε συνεργαζόμενους δικηγόρους, σε επίορκους σωφρονιστικούς ή και αστυνομικούς και μέσω γραπτής και εικονικής αλληλογραφίας, μετέφεραν τις εντολές στους αποδέκτες για την υλοποίηση του σχεδιασμού διάπραξης των κακουργημάτων.

Κικίλιας: Ενισχύονται οι ενδείξεις για σύνδεση ποινικών με την τρομοκρατία

Ατομα που συμμετείχαν στην επιμέρους διάπραξη κάθε έκνομης ενέργειας, λειτουργούσαν σαν «πυρήνες», δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους. Αυτός που λάμβανε την εντολή τη μετάφερε σε τρίτο πρόσωπο, μοιράζοντας τους ρόλους υπό τη συνεχή τηλεφωνική, γραπτή καθοδήγηση των αρχηγών μέσα από τη φυλακή.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε, μάλιστα, στη δημοσιότητα σχεδιάγραμμα στο οποίο αποτυπώνεται ο τρόπος οργάνωσης και δράσης του κυκλώματος

Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

Ετοίμαζαν να αγοράσουν πλοίο για να μεταφέρουν ναρκωτικά, όπλα ακόμη και μετανάστες

Τέλος, σύμφωνα με τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχει κατατεθεί ότι ένα εκ των αρχηγικών μελών διαπραγματευόταν την αγορά πλοίου, προκειμένου προφανώς να μεταφέρει είτε παράνομους μετανάστες, είτε ναρκωτικά και όπλα. Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων γινόταν είτε με την μορφή επενδύσεων, είτε με τοκογλυφικά δάνεια.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας αμείβονταν ανάλογα με την συμμετοχή τους σε παράνομες πράξεις π.χ. τοποθέτηση ενός χαμηλής -ενδεχομένως- ισχύος εκρηκτικού μηχανισμού, κοστίζει 2.000 ευρώ στο τιμολόγιο τους.

Κικίλιας: Για πολλοστή καταφέραμε πολλαπλά χτυπήματα στο βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε σχετικά με την εξάρθρωση της οργάνωσης: «Με μεγάλη χαρά και σήμερα, όπως για πολλοστή φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες, συγχαίρω τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και τους άνδρες και γυναίκες των Υπηρεσιών Ασφαλείας για τα πολλαπλά κτυπήματα, που έχουμε καταφέρει, στην προσπάθειά μας να εξαρθρώσουμε τo βαρύ ποινικό έγκλημα και την τρομοκρατία. Σήμερα άλλωστε, με την επιτυχή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύονται οι ενδείξεις για τη συνεργασία τρομοκρατών και ποινικών εγκληματιών, εφόσον αποδεικνύονται πλέον ταυτόσημοι και αλληλοκαλυπτόμενοι ρόλοι μεταξύ αυτών.Θα συνεχίσουμε με την ίδια μεθοδικότητα, εργατικότητα και αυταπάρνηση τον αγώνα μας ενάντια σε κάθε μορφής παραβατικότητα. Αποτελεί κοινωνική απαίτηση και εθνική ανάγκη η Αστυνομία να παρέχει προστασία και ασφαλές περιβάλλον στον πολίτη, διασφαλίζοντας την κοινωνική ειρήνη και σταθερότητα, κάτι που αποτελεί ευρωπαϊκό ζητούμενο, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία γεγονότα σε Γαλλία και Βέλγιο».

Αναλυτικά οι 37 κατηγορούμενοι είναι:

 • Παναγιώτης Βλαστός, κρατούμενος στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού
 • Γιάννης Σκαφτούρος, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
 • Βασίλης Στεφανάκος, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας
 • Ευαγγελία Βλαστού
 • Αδαμαντία Αγγελέτου συνήγορος Βλαστού
 • Ηλίας Γκιόκας προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ
 • Δημήτρης Χατζησταύρου
 • Ευάγγελος Ζαμπούνης κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
 • Δημήτρης Σκαφτούρος αδερφός του Ιωάννη και έγκλειστος στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού
 • Νίκος Σκαφτούρος πατέρας Ιωάννη
 • Κατερίνα Σκαφτούρου μητέρα Ιωάννη
 • Παναγιώτα ή Πένυ Καρπούζου
 • Χρήστος Πατουχέας ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που προφυλακίστηκε ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού
 • Ιωάννα Χήρα
 • Πέτρος Λασιθιωτάκης
 • Σπύρος Δραβίλας, φυγόδικος, εμπλεκόμενος σε ληστείες τραπεζών και στην υποστηρικτική ομάδα του Μαζιώτη
 • Χαράλαμπος Μουστάκας έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα
 • Μαρία Μουζακίτη
 • Γιώργος Σκάλκος, σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού
 • Άκης Τσοχατζόπουλος πρώην υπουργός και κρατούμενος για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά
 • Σωτήρης Εμμανουήλ πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και κρατούμενος στην 6η πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού
 • Ευρυδίκη Χριστοδουλοπούλου
 • Ευκλείδης Θεοχαράκης κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών
 • Γεώργιος-Νεκτάριος Βερεσές
 • Κωνσαντίνος Μιχόπουλος κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών
 • Lezi Lorenc, Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
 • Feijulia Taulant Αλβανός
 • Παναγιώτης Στουρνάρας, Ανθυπαστυνόμος
 • Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας με το παρατσούκλι Μήτσος ή Δημήτρης
 • άγνωστος Αλβανός
 • Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού
 • Ευστάθιος Πανάγου, γεννηθείς στην Κύπρο
 • Σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού για τον οποίο είναι γνωστό μόνο το όνομα «Βασίλης»
 • Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού και ένας από τις φυλακές Τρικάλων.

Πηγή: Η VIP πτέρυγα του Κορυδαλλού: Ο Ακης, οι βόμβες και οι εκβιαστές | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/187328/i-vip-pteryga-toy-korydalloy-o-akis-oi-vomves-kai-oi-ekviastes#ixzz3P7LIZXhi

“΄Ομορφος κόσμος,ηθικός,αγγελικά πλασμένος”!

___________________________________________________________________________

4. Τι λέει ο Κουφοντίνας για τον Ξηρό: Τα έκανε όλα μούσκεμα
Τι λέει ο Κουφοντίνας για τον Ξηρό: Τα έκανε όλα μούσκεμα

Τη δική του άποψη για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού δίνει ο καταδικασμένος για συμμετοχή στη 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Μιλώντα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης τονίζει ότι «Κατ’ αρχάς δεν ήταν απόδραση, αλλά μια παραβίαση άδειας, πράγμα πολύ διαφορετικό»

Σε απάντησή του στο ερώτημα «ποιον έβλαψε και ποιον ωφέλησε η υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού» ο Κουφοντίνας λέει ««Τώρα, το βασικό κλειδί για να ερμηνευτεί αυτή η παραβίαση άδειας, αλλά και όσα επακολούθησαν, βρίσκεται στο καλοκαίρι των συλλήψεων της 17Ν, το 2002. Τότε πολλοί συλληφθέντες διέπραξαν το άγος, τη μεγάλη ντροπή είτε να καταδώσουν συντρόφους είτε να αποκηρύξουν την οργάνωση, ενώ δεν προχώρησαν αργότερα σε ειλικρινή και γενναία αυτοκριτική για να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Ετσι είδαμε στη συνέχεια άλλους να αιτιώνται τους πάντες και τα πάντα, εκτός από τον ίδιο και τον εαυτό τους, και άλλους όπως ο συγκεκριμένος να προσπαθούν, όπως προσπάθησαν, να επανορθώσουν και να τα κάνουν τελικά μούσκεμα σε όλα τα επίπεδα. Οσο για τον απολογισμό (ποιον ωφέλησε, ποιον έβλαψε) που ρωτάτε, καλύτερα να μην πω τίποτε τώρα, μια που ο συγκεκριμένος βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Θα σταθώ μόνο στην περίοδο της σύλληψής του, για να πω για την Α.Σ. που εκτέθηκε και έγινε γνωστή στις αρχές, για να καταγγείλω τα παπαγαλάκια της αστυνομίας στα ΜΜΕ που πλασάρουν τα οφθαλμοφανή ψέματα της αστυνομίας και καλλιεργούν κλίμα κυνηγιού μαγισσών, χαφιεδισμού και εκφασισμού της κοινωνίας. Άξιος ο μισθός τους!».

Ο «Λουκάς» της 17Ν μιλάει και για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι σημειώνοντας ότι ήταν «πράξεις αναντίρρητης αγριότητας». «Ποιο ήταν όμως το “κινούν αίτιό” τους;» διερωτάται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και συνεχίζει «Ηταν άραγε πιο άγριες από τη διαρκή γενοκτονία ολόκληρων λαών; Γενοκτονίες που διεξάγουν και τώρα γαλλικά όπλα στο Μάλι και στην υποσαχάριο Αφρική, στη Λιβύη, τη Συρία, πιο πριν στο Αφγανιστάν και ακόμα πιο πριν σε τόσες άλλες χώρες. Γάλλοι στρατιωτικοί σπέρνουν τον θάνατο και την οδύνη σε μουσουλμανικές χώρες, με σκοπό τη λεηλασία των φυσικών πόρων τους. Γαλλικές κυβερνήσεις τις διατάζουν και σπέρνουν τους ανέμους – δεν σκέφτηκαν ότι θα θερίσουν θύελλες; Οτι εξωθούν πολλούς ισλαμιστές στις ακραίες επιθέσεις, πέρα από το διαλλακτικό Ισλάμ, ότι τους ρίχνουν στην αγκαλιά οργαώσεων σαν το ISIS; Το ISIS και άλλες τέτοιες ομάδες που, ας μην το ξεχνάμε, τα χρηματοδότησαν οι οι ίδιοι οι Δυτικοί για να τα στρέψουν κατά του Άσαντ».

Τι αναφέρει για τις εκλογές

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αναφέρεται και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. «Η κοινωνία τιμωρεί εκείνους που την κατέστρεψαν» λέει ο Κουφοντίνας και υποστηρίζει ότι «οι ισχυροί της Ευρώπης φοβούνται μήπως και άλλες χώρες της περιοχής ακολουθήσουν το παράδειγμα του ελληνικού λαού που αμφισβητεί, έστω και εκλογικά, την επίθεση της λιτότητας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρει την άποψή του ότι εκείνο που λείπει είναι «ένα αυτόνομο οργανωμένο κίνημα, η μόνη εγγύηση για για ελπιδοφόρα προοπτική. Λείπει ακόμα και εκείνο το κίνημα των αγανακτισμένων που η δυναμική του το 2011-2012 εκτόξευσε τα ποσοστά τότε του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που υπάρχει είναι η σιωπηλή οργή μιας κοινωνίας που σιχαίνεται και μισεί, όσο δεν μισήθηκε ποτέ καμιά κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες, μισεί αυτούς τους ακροδεξιούς-νευρόσπαστα που της λεηλάτησαν τη ζωή και της δολοφόνησαν το όνειρο. Η σιωπηλή οργή αποκτά τώρα φωνή. Ομως, εκλογική φωνή μόνο. Και η Ιστορία διδάσκει ότι αυτό δεν αρκεί».

«Ποιο ήταν όμως το “κινούν αίτιό” τους;» διερωτάται ο Δημήτρης Κουφοντίνας και συνεχίζει «Ηταν άραγε πιο άγριες από τη διαρκή γενοκτονία ολόκληρων λαών; Γενοκτονίες που διεξάγουν και τώρα γαλλικά όπλα στο Μάλι και στην υποσαχάριο Αφρική, στη Λιβύη, τη Συρία, πιο πριν στο Αφγανιστάν και ακόμα πιο πριν σε τόσες άλλες χώρες. Γάλλοι στρατιωτικοί σπέρνουν τον θάνατο και την οδύνη σε μουσουλμανικές χώρες, με σκοπό τη λεηλασία των φυσικών πόρων τους. Γαλλικές κυβερνήσεις τις διατάζουν και σπέρνουν τους ανέμους – δεν σκέφτηκαν ότι θα θερίσουν θύελλες; Οτι εξωθούν πολλούς ισλαμιστές στις ακραίες επιθέσεις, πέρα από το διαλλακτικό Ισλάμ, ότι τους ρίχνουν στην αγκαλιά οργαώσεων σαν το ISIS;”

΄Οχι, αγαπητέ. Μέγα λάθος. Ασύνετη ιστορική κρίση. Δεν είναι αγανακτισμένοι οι Ισλαμιστές για τους λόγους που λες εσύ, αλλά προχωρούν σε ειδεχθή εγκλήματα  από  καθαρή θρησκευτική τύφλα, άγριο  φονταμενταλισμό.(Εδώ έπεσε έξω και ο Μαρξ ,που πίστευε πως όλοι οι πόλεμοι έχουν οικονομικά αίτια).  Τα παιδιά μας γι΄αυτούς είναι “άπιστα σκυλιά” και αξίζουν να πεθάνουν, μόνο και μόνο επειδή δεν πιστεύουν στον Αλλάχ και γεννήθηκαν στη Δύση.

 Οι λόγοι που εντάσσονται κάποιοι στη βία των Τζιχαντιστών είναι τα προσωπικά τους αδιέξοδα, ο διεστραμμένος  χαρακτήρας τους, το χαμηλό iq τους. Και φυσικά η έλλειψη πολιτικοποίησης και ορθής σκέψης. Κανένας, έστω και ελάχιστα πολιτικοποιημένος, όπως θες εσύ τους Τζιχαντιστές, δε θα τοποθετούσε “τυφλή  βόμβα” σε δημόσιο χώρο ,για  να δολοφονήσει παιδιά.

Αν, όπως λες, οι παλιότερες ή οι σύγχρονες γενοκτονίες και η εκμετάλλευση ισλαμικών πληθυσμών είναι οι αιτίες αυτών των παρανοϊκών εγκλημάτων, τότε κάθε λαός ,κάθε χώρα έχει τα δικά της ιστορικά δράματα (πολλοί λαοί και μεγαλύτερα των Ισλαμιστών)  και επομένως έχουν κάθε δικαιολογία με τη δική σου λογική να βάζουν μπόμπες στις πλατείες και τα μετρό των χωρών που τις θεωρούν υπεύθυνες για τις δικές τους τραγωδίες. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΦΡΙΚΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΙSIS, σύμφωνα με τις δικές σου ερμηνείες και την ηθική κάλυψη   των εγκλημάτων που προσφέρεις.

Είναι αφέλεια και φυσικά επικίνδυνες οι ιστορικές ερμηνείες σου ΄Ασε,καλύτερα, αυτή τη δουλειά  σ΄ εκείνους που έχουν αρμοδιότητα να την κάνουν.  Εκτός αν πιστεύεις κι εσύ πως σ΄αυτή τη χώρα “ο καθένας είναι ό,τι δηλώσει”.