ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΡΚΟΝΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. “ΒΟΑ ΤΟ ΑΙΜΑ” ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ . ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙ!

Κορκονέας και Σαραλιώτης εκτέλεσαν  με εντολή Μιχαλολιάκου τον έφηβο Αλέξη το 2008.  ΄Ηταν εποχή που οι ΝοΝαζί  χρειάζονταν αίμα στην αρένα.  Το βρήκαν στα Εξάρχεια με θύμα ένα παιδί που το μόνο του αμάρτημα ήταν πως  πήγαινε στην Πλατεία  για …τζέρτζελο και κανένα μπυρόνι.
Χρόνια πριν  έκανα το ίδιο. Αργότερα ο γιος μου.   Τυχαία δε βρέθηκε μπροστά μας Κορκονέας. Ο Αλέξης δεν είχε αυτή την τύχη.

Θυμηθείτε:

ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.

 

 

εφσυν

Δήλωση με αφορμή τη δίκη στη Λαμία, η οποία θα κρίνει το θέμα των ελαφρυντικών στον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Η Ζωή και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος επισημαίνουν και αύριο, Τετάρτη 8 Ιουνίου, ότι «θα βρεθούμε απέναντι, και πάλι, στην ενεργοποίηση μηχανισμών για την υπόθαλψη και εξυπηρέτηση του υπαιτίου της δολοφονίας του παιδιού».

Οι συνήγοροι της οικογένειας του 15χρονου μαθητή, που δέχθηκε θανάσιμα πυρά από τον ειδικό φρουρό, αναφέρουν σχετικά: «Αύριο θα βρισκόμαστε και πάλι στη Λαμία, διεκδικώντας, και πάλι, Δικαιοσύνη για τον Αλέξανδρο. Και θα βρεθούμε απέναντι, και πάλι, στην ενεργοποίηση μηχανισμών για την υπόθαλψη και εξυπηρέτηση του υπαιτίου της δολοφονίας του παιδιού», ενώ αφήνουν αιχμές για την πρωτοφανή επίσπευση αυτής της δίκης, μετά από κάθε αναβολή της, με στόχο να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον δολοφόνο του Αλέξανδρου.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Υπενθυμίζουμε ότι το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, που έκρινε την υπόθεση σε πρώτο βαθμό το 2010, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Επαμεινώνδα Κορκονέα και επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, που τον έκρινε ένοχο ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με άμεσο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, του αναγνώρισε, εντελώς αντιφατικά και σκανδαλωδώς, ελαφρυντικό, και με ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών τον αποφυλάκισε, αθωώνοντας ταυτόχρονα το συνεργό του, Βασίλειο Σαραλιώτη, προκαλώντας την άμεση αίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αναίρεση της σχετικής απόφασης, που τελικώς αποφασίστηκε με την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στις 18 Μαρτίου 2022».

Επίσης τονίζουν ότι «με ταχύτητα φωτός, μετά την αναίρεση και μετά την εκ νέου σύλληψη Κορκονέα, ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας προσδιόρισε την υπόθεση στην πρώτη διαθέσιμη δικάσιμο, στις 11/5/2022, εν κρυπτώ και αποκλείοντας την πλευρά της οικογένειας του Αλέξανδρου. Και, μετά την επ’ αόριστον αναβολή που αποφάσισε το ΜΟΕ Λαμίας στις 11/5/2022, και πάλι αστραπιαία κινήθηκε ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, προσδιορίζοντας, την αμέσως επόμενη ημέρα 12/5/2022 την υπόθεση για αύριο 8/6/2022- και πάλι στην πρώτη διαθέσιμη δικάσιμο. Αυτή η εισαγγελική σπουδή προκαλεί ενοχλητικούς προβληματισμούς, σε συνδυασμό με την πληροφόρησή μας ότι η υπεράσπιση Κορκονέα κομπάζει πως έχει εξασφαλίσει την, εκ νέου, άμεση αποφυλάκισή του, με την αναγνώριση, και πάλι, ελαφρυντικού στον ένοχο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου. Τα γεγονότα αυτά και η πρωτοφανής επίσπευση του προσδιορισμού, εκ μέρους του Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας, αναβιώνουν όσα διαδραματίστηκαν, ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, το 2019, που οδήγησαν στην σκανδαλώδη, αναιρεθείσα πλέον, απόφαση, την οποία και τότε καταγγείλαμε».