ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 Κύπρος: Η μαύρη επέτειος του Αττίλα – 44 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Κύπριοι στρατιώτες αιχμάλωτοι στα χέρια των Τούρκων

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Στο φως ιστορικά έγγραφα από την περίοδο της Χούντας- Οταν το ΓΕΣ απαγόρευε τα τραγούδια της Μελίνας
Στο φως ιστορικά έγγραφα από την περίοδο της Χούντας- Οταν το ΓΕΣ απαγόρευε τα τραγούδια της Μελίνας

 

Η Βουλή δημοσιοποιεί εμβληματικά έγγραφα από την περίοδο της Επταετίας .Τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμη και η έκδοση των πρώτων τόμων από τον Φάκελο της Κύπρου.

 

Ο Οκτώβριος δεν είναι πολύ μακριά. Σήμερα στην επέτειο της εισβολής των τούρκικων στρατευμάτων στην Κύπρο, επαναλαμβάνουμε εκείνο που πολλές φορές υποστηρίξαμε  στις σελίδες  του Homo.

Η αλήθεια, όπως τη γνωρίσαμε παλιότερα μέσα ακριβώς από τα άκρως απόρρητα έγγραφα του περίφημου φακέλου της Κύπρου, είναι άλλη. Τον Οκτώβριο, (αλλά και …όλους τους άλλους Οκτώβριους), όσους  τόμους κι αν κυκλοφορήσουν  από τον «καταραμένο  φάκελο»,  τα περισσότερα θα είναι φληναφήματα. Και φυσικά εθνικά ακίνδυνα και μη επιλήψιμα. Την πραγματική αιτία της εισβολής θα την αποσιωπήσουν.»΄Εξεστι τη εξουσία ασχημονείν».

Ας δούμε σε παλιότερο  κείμενό μας εδώ την πραγματική και  φρικιαστική αιτία της εισβολής εκείνης. Κι ας μην τα ρίχνουμε τελικά όλα στους…βάρβαρους Τούρκους, γιατί και οι δικοί μας εδώ εθνικιστές δεν πάνε πίσω. «΄Ολα τα γουρούνια», άλλωστε , «έχουν την ίδια μούρη».

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΤΟ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

15.08.13
           (ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, 14-8-2013)
Επέτειος του λεγόμενου 2ου Αττίλα σήμερα. 14 Αυγούστου  τα χαράματα  μετά την παταγώδη  αποτυχία στη Γενεύη των τριμερών διαπραγματεύσεων (Ελλάδας, Τουρκίας, Βρετανίας), τα τουρκικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν Λευκωσία, Αμμόχωστο και άλλα σημεία της Κύπρου. Η κατάληψη εδαφών του νησιού, που είχε ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου 1974, συνεχίζεται από τους εισβολείς.
Με αυτή την αφορμή, να αποκαλύψουμε τη βασική αιτία ,κατά την ιστορική μας κρίση, της εισβολής των Τούρκων στη νήσο, που είχε ως αποτέλεσμα  την κατάκτηση ενός μεγάλου μέρους του εδάφους της και να θυμίσουμε πως μέχρι σήμερα η κορυφαία  αιτία της εισβολής επιμελώς αποκρύπτεται από τη μεριά της Ελλάδας. Οι Τούρκοι, βέβαια, αλλά και πολλοί ξένοι ιστορικοί και σοβαροί αναλυτές  επανειλημμένα την έχουν επισημάνει και σχολιάσει αναλυτικά κατά καιρούς. Το Homo-Naturalis.gr    παλιότερα είχε αναφερθεί επίσης στο συγκεκριμένο θέμα και είχαμε τότε δεχθεί μια πρωτοφανή επίθεση, κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία, που κατέληξε και στην καταστροφή από Χάκερ μεγάλου τμήματος τους αρχείου μας στον ιστότοπο.
Να θυμίσουμε για αρχή πως  μέχρι σήμερα ο «φάκελος της Κύπρου» παραμένει κλειστός με τη συμφωνία  των ελληνικών πολιτικών κομμάτων -κυβερνήσεων και είναι βέβαιο πως στις ημέρες μας, τουλάχιστον,  δεν πρόκειται να πληροφορηθούμε το περιεχόμενό του. Αυτό  το μεγάλο ιστορικό γεγονός ( σε συνδυασμό και με τις άλλες πληροφορίες που έχουμε προσωπικά συλλέξει στο ιστορικό μας αρχείο) , το οποίο ,πέρα από την «τραγωδία»  της Κύπρου,   σηματοδότησε και την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα και την έναρξη της λεγόμενης μεταπολίτευσης ,μας οδηγεί στο συμπέρασμα  πως, αν είχαν διαρρεύσει  αυτές οι πληροφορίες από το «φάκελο της Κύπρου», θα είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, όχι τόσο σε πρόσωπα, όσο στην ίδια την υπόληψη της  χώρα μας.  Η Ελλάδα θα είχε εκτεθεί παγκοσμίως  ανεπανόρθωτα .
Κάτι πολύ σοβαρό, λοιπόν, πρέπει να συνέβη εκείνες τις ημέρες, παραμονές της εισβολής των Τούρκων στο νησί, που σε καμιά περίπτωση δε θέλει η πολιτική εξουσία της χώρας, χρόνια τώρα, να έρθει στο φως. Το πραξικόπημα της ελληνικής Χούντας του Ιωαννίδη εναντίον του Μακαρίου και η εγκατάσταση της χουντικής κυβέρνησης Σαμψών, όσο κι αν ήταν μια πολύ σοβαρή αφορμή, δεν ήταν σίγουρα  αρκετή από μόνη της, ούτε κυρίαρχη  ως ΑΙΤΙΑ, για να αποφασίσουν οι Τούρκοι να επιτεθούν απρόβλεπτα σε μια άλλη ανεξάρτητη χώρα, έστω κι αν η Τουρκία ήταν μια από τις εγγυήτριες δυνάμεις.
Τί ήταν λοιπόν αυτό το τόσο τρομερό, που φοβήθηκαν οι Τούρκοι πως θα συμβεί και αποφάσισαν την άμεση επέμβαση και τη «λύση» του κυπριακού «εδώ και τώρα» δια των όπλων; Η αφορμή , είπαμε, της ανατροπής Μακαρίου από την ελληνική Χούντα, δεν αρκεί να εξηγήσει την επέμβαση. Κι άλλες φορές είχαν δοθεί στο παρελθόν τέτοιες ευκαιρίες στους Τούρκους ( ειδικά με τη δράση της ΕΟΚΑ Β),για να αναλάβουν πολεμική δράση στο νησί, αλλά δεν το έκαναν.
΄Οσο για τις λοιπές, αφελείς εξηγήσεις περί αμερικάνικου σχεδίου, που μάλιστα είχε εκπονήσει ο…Εβραίος Χένρι Κίσινγκερ (ο οποίος, σε…δήλωσή του υποστήριξε πως η ανθρωπότητα οφείλει  να πλήξει καίρια τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία!),είναι τόσο κραυγαλέα αστείες, που δεν αφήνουν περιθώρια να ασχοληθεί κανείς σοβαρά μ αυτές. (΄Οχι, βέβαια, πως οι Αμερικανοί δεν είχαν ή δεν έχουν σχέδια για την Κύπρο και ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ούτε πως μια αμερικάνικη κυβέρνηση θα δίσταζε να επιχειρήσει, φανερά ή καλυμμένα, μια οποιαδήποτε πολεμική  επέμβαση,  αν τα συμφέροντά της το επέβαλαν. Οι συμπεριφορές των αμερικανικών κυβερνήσεων είναι ιστορικά διαπιστωμένες και επιβεβαιωμένες από τα γεγονότα και δε χρειάζεται να κοπιάσει κανείς ,για να αποδείξει το αυτονόητο, πως, δηλαδή, όταν τα συμφέροντά τους το απαιτούν, οι Αμερικανοί  δε διστάζουν αναλάβουν πολεμική δράση).
΄Ηταν τόσο βιαστική ,χρονικά πιεσμένη και σχεδόν απροετοίμαστη, πρόχειρη  η εισβολή, ώστε δε δικαιολογεί πώς ένα δουλεμένο από καιρό σχέδιο Αμερικανών-Τούρκων (αν υπήρχε) για  την εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974,  έγινε με τον τρόπο που έγινε. Οι Τούρκοι ναι, μεν, κινήθηκαν βάσει  ενός στρατιωτικού σχεδίου, αλλά δε φαίνεται το σχέδιο αυτό να ήταν προϊόν πολύχρονης ,σοβαρής μελέτης και στις λεπτομέρειές του καταστρωμένο. Βιάστηκαν οι Τούρκοι να καταλάβουν το νησί. Αλλά γιατί;
Μια είναι η εξήγηση, που, όπως είπαμε, σε συνδυασμό  και με το γεγονός πως οι ελληνικές κυβερνήσεις κρατάνε τόσα χρόνια  «επτασφράγιστο  μυστικό»  το περιεχόμενο του «φακέλου Κύπρου», αλλά και από προσωπικά, απόλυτα εξακριβωμένα-διασταυρωμένα στοιχεία, η βασική, η κυρίαρχη αιτία, που οι Τούρκοι εισέβαλαν στο νησί, τη χρονική στιγμή που εισέβαλαν και με τον τρόπο που το επιχείρησαν,  ήταν η σχεδιασθείσα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του τουρκικού πληθυσμού της μεγαλονήσου από τον ανοητότατο Ιωαννίδη και τη λεγόμενη «δεύτερη Χούντα».
Ο παρανοϊκός αρχηγός του πραξικοπήματος κατά του Παπαδόπουλου και σφαγέας των «παιδιών του Πολυτεχνείου», εθνικιστής-ακροδεξιός στρατιωτικός, ήθελε να τελειώνει μια και καλή με το «Κυπριακό». Ανόητος, ανιστόρητος και  «αγροίκος», όπως ήταν, δεν υπολόγισε τις τεράστιες  συνέπειες που θα είχε μια τέτοια σχεδιαζόμενη γενοκτονία ενός ολόκληρο πληθυσμού και προχώρησε στην εφαρμογή του σχεδίου με πρώτο βήμα  την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του νησιού και την εγκατάσταση του ανδρείκελου Σαμψών στην εξουσία. Ο έτερος Κύπριος «σφαγέας», ελάμβανε εντολές από τον ίδιο το μισοπάλαβο δικτάτορα και θα προετοίμαζε βήμα- βήμα τη γενοκτονία των Τούρκων του νησιού.
Οι  Τούρκοι (πιθανότατα μέσω πληροφοριών των Αμερικανών, αλλά, κατά άλλη πληροφορία μας, και  εκ  διαρροής του σχεδίου  από ένα συνταγματάρχη του 4ου γραφείου του τότε ΑΕΔ , «εξ απορρήτων» του Ιωαννίδη, του οποίου διαθέτουμε και το όνομα ), μόλις πληροφορήθηκαν το παρανοϊκό σχέδιο της Αθήνας, κατάλαβαν πως δεν είχαν άλλη επιλογή  από την άμεση επέμβαση για τη σωτηρία του τούρκικου πληθυσμού από τη σφαγή, την οποία τελικά και πραγματοποίησαν εσπευσμένα και σχεδόν απροετοίμαστα στις 20 Ιουλίου 1974.
Οι υπόλοιπες εξελίξεις στο δράμα της Κύπρου είναι γνωστές.

_________________________________________________________

1. Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Ετοιμάζουν Πούτιν -Τραμπ κρυφό σχέδιο για το Ουκρανικό;
Φωτογραφία: ΑΡ

 

Λεπτομέρειες από την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Ντοναλντ Τραμπ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν την περασμένη Δευτέρα στο Ελσίνκι αρχίζουν σιγά-σιγά να βγαίνουν στο φως.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή της Μόσχας στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ ο Ρώσος πρόεδρος διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις στον Αμερικανό ομόλογό του για την επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Interfax, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένα ποιες είναι αυτές.

Πάντως, το Bloomberg επικαλούμενο δικές του πηγές, αναφέρει ότι ο Πούτιν πρότεινε στον Τραμπ τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την επίλυση της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία.

Ο  Ντόναλντ Τραμπ κάνει για επιχειρηματίας και έμπορος και μάλιστα επιτυχημένος με το καπιταλιστικό ευαγγέλιο υπό μάλης,   , αλλά από καθόλου ,ως ελάχιστα για πολιτικός. Πολλώ μάλλον για πρόεδρος της υπερδύναμης.

Ο  Ρώσος δικτάτορας σίγουρα με κάτι τον κρατάει στο χέρι.  Δεν εξηγείται αλλιώς να τους κάνει υποκλίσεις ένας  πανίσχυρος  πρόεδρος, αν δεν είχε χ@σμένη τη φωλιά του.

΄Οσο για το δημοφήφισμα στην Α. Ουκρανία, εκείνο έγινε με…τα όπλα. Τα  “παραμύθια της Χαλιμάς” και  η “στάχτη στα μάτια” από το Νέο Χίτλερ, δεν πείθουν κανέναν, ΄Εκανε ό,τι έκανε  με βάση το σχέδιο για την κατάληψη της ναυτικής   βάσης της Κριμαίας.  Το “Ανατολικό ζήτημα” επιχείρησε να λύσει και τούτος ,ως νέος “Τσάρος”.

 

2. Η πριγκίπισσα Ευγενία θα καλέσει 1.200 «κοινούς θνητούς» στον γάμο της -Πώς μπορείς να παραβρεθείς

AP/Jonathan Bradyiefimerida.gf και  Bovary  είναι δυο από τις χωματερές που βρωμίζουν καθημερινά και ανελλιπώς   με σκουπιδοαναφορές σε βιασιλάδες πρίγκιπες και κοινούς θνητούς. ΄Εχουμε ξαναγράψει πως αμφότερες οι φυλλάδες προετοιμάζουν το Νικόλαο για να τον κατεβάσουν στην πολιτική κονίστρα.

Οπότε, χρειάζεται ένα λίφτινγκ η βασιλεία.  Να  εξοικειώνουν το πόπολο να  αποδεχτεί έναν πρίγκιπα. Τόσοι λαοί, δηλαδή, που έχουν βασιλιάδες, ανόητοι είναι;

Φυσικά οι εφοπλιστές από το Λονδίνο,που κινούν παρασκηνιακά τα νήματα και  συντηρούν αυτή τη βιομηχανία παραπληροφόρησης, ξεχνούν πως  ακόμα και οι σκουπιδοφάγοι ,δεν πρόκειται στην Ελλάδα  να αποδεχτούν αυτό το σχέδιο. Να το πάρουν είδηση στο Λονδίνο. Το ποτάμιδε γυρίζει πίσω.

3, Μητσοτάκης στη SZ: Θα σεβαστώ τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, εφόσον κυρωθεί και από τα δύο κοινοβούλια
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

 

Το έχει αυτή η χώρα. Εύκολα μπαίνει στις σελίδες του  Γκίνες, αλλά μόνο  για στραβά και ανάποδα . Ειδικά  στην πολιτική.

  Ο Αλέξης  για παράδειγμα πήρε περίοπτη θέση στο εν λόγω βιβλίο  για τον παλιό, γνωστό  εκείνο λαϊκισμό του. Ο Κυριάκος ζήλεψε και μπαίνει και τούτος ως ο μεγαλύτερος απατεώνας και υποκριτής πολιτικός της χώρας

4. Γιατρός κατάφερε να χάσει 57 κιλά κάνοντας την διαλειμματική νηστεία -H εκπληκτική μεταμόρφωσή του

Η διαλειμματική νηστεία (IF-Intermittent fasting) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις σε θέματα fitness παγκοσμίως.

Eίναι μία πολλά υποσχόμενη διατροφική προσέγγιση που αν ταιριάζει με την καθημερινότητα και τις συνήθειες σου μπορεί να σου αποφέρει τεράστια οφέλη στην απώλεια βάρους, απώλεια λίπους και στην υγεία σου.

Ενας γιατρός που ζει στην Μασαχουσέτη, ο Dr Kevin Gendreau, κατάφερε να χάσει 57 κιλά και να πει αντίο στον παλιό του εαυτό.

Η δίαιτα που υιοθέτησε αυτός ο άνδρας κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στον διατροφικό κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Η περιοδική ή διαλειμματική νηστεία χωρίζει το καθημερινό 24ωρο σε δύο φάσεις, την φάση κατανάλωσης και την φάση της νηστείας. 

H λογική για το πρωτόκολλο 16:8 είναι αρκετά απλή. Νηστεύεις για μια περίοδο 16 ωρών και τρως τις ημερήσιες θερμίδες σου σε ένα παράθυρο 8 ωρών. Για παράδειγμα, μπορεί να νηστεύεις από τις 8 το βράδυ έως τις 12 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Στις 16 ώρες αφαγίας μπορούν να καταναλωθούν ελεύθερα νερό, ροφήματα και καφέδες (χωρίς ζάχαρη/γάλα). Μετά, υπάρχει ένα περιθώριο 8 ωρών που μπορεί να γίνει κατανάλωση φαγητού. Και σε αυτές τις 8 ώρες μπορείς να φας ό,τι θέλεις! Χωρίς κανένα περιορισμό!

Δείτε εδώ την εκπληκτική μεταμόρφωση αυτού του άνδρα:

 

«Έμεινα απλά κατάπληκτος από τα αποτελέσματα. Έχασα βάρος αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι τα επίπεδα της ενέργειας» σημειώνει ο Dr Kevin Gendreau.

Ενθουσιασμένος με τα κιλά που έχασε και την ενέργεια που νιώθει δηλώνει: «Έχω περισσότερη ενέργεια στα 40 από όση είχα στα 26»!

Ο γιατρός άφησε πίσω του τις παλιές μεθόδους δίαιτας που ήθελαν το πρωινό ως το κύριο γεύμα της ημέρας και πολλά συχνά και μικρά γεύματα για την καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

Επομένως για όσους θέλουν να ακολοθήσουν αυτή τη δίαιτα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ένα βασικό κανόνα.

Αν το τελευταίο σου γεύμα την προηγούμενη μέρα είναι στις 8 το βράδυ, το επόμενο γεύμα σου ιδανικά πρέπει να είναι στις 12 το μεσημέρι (16 ώρες).

Από τις δώδεκα το μεσημέρι έως τις οκτώ το βράδυ (8 ώρες) μπορείς να καταναλώσεις τα γεύματα σου ανάλογα πως βολεύει καλύτερα στο πρόγραμμα του καθενός.

Τις πρώτες μέρες θα σου κακοφανεί η πολύωρη αφαγία, γιατί θα νιώθεις έντονη πείνα, αλλά αν κάνεις υπομονή 2-3 μέρες θα το συνηθίσεις. Είναι πολύ σημαντικό να ενυδατώνεσαι καλά όταν δεν τρως, πίνοντας αρκετό νερό.

Δεν είναι η πρώτη  φορά που γράφουν   γι ΄ αυτή τη δίαιτα. Και φαίνεται πως απιδίδει.

Απλώς, χρειάζονταν περισσότερες διευκρινίσεις, ειδικά στο τί πρέπει να  τρώει κανείς, αν είναι να  την ξεκινήσει, Γιατί αν σαβουρώνεις   συνεχώς τις υπόλοιπες…  αμολητές  8 ώρες κοψίδια, πατάτες τηγανητές και  κεφτεδάκια, θα σε προφτάσει κανένα  έμφραγμα ή εγκεφαλικό,οπότε “χαιρέτα μου τον πλάτανο” μαζί με την αποτελεσματική τη  δίαιτα.

«The Βeatles»: Η μπάντα που άλλαξε την μουσική