“ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟΙ” ΄Η ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΦΑΚΕΛΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ “ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ” ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ.

Ειπωμένο κι εδώ και αλλού άπειρες φορές  πως Η Ελλάδα από την ανακήρυξή  της σε ελεύθερη χώρα , μόνο  κράτος  δικαίου δεν είναι.   Ούτε Πολιτεία της οποίας ,ως γνωστό τα κύρια  γνωρίσματα είναι η ισονομία και η ισοπολιτεία.

“Μπανανία” την αποκαλούν  ουκ ολίγοι στο εξωτερικό. Με τον όρο αυτό  χαρακτηρίζεται  το “πολίτευμα” ,το καθεστώς μιας χώρας  με εξαρτημένη και ασταθή πολιτική ζωή, επομένως    χωρίς αξιόπιστους και σοβαρούς  θεσμούς , ούτε  σωστούς κρατικούς μηχανισμούς.  Κύρια επίσης γνωρίσματα μιας “Μπανανίας” είναι    η ισοπεδωτική  διαφθορά, η εξάρτηση της Δικαιοσύνης από “κέντρα” ,  η εξαγορά και η άλωση του Τύπου από εξουσίες κυρίως  πολιτικές και χρήματος.

Από την εποχή του πρώτου εγκάθετου  του Τσάρου κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια μέχρι τη σύγχρονη  εξαγορά και την Αποστασία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τα Ανάκτορα και τη Δικτατορία, όλα σε όλους τους σταθμούς της  ιστορικής πορείας της χώρας , αποδεικνύουν πως δεν κατάφερε ποτέ να εξελιχθεί από “Μπανανία”  σε κράτος με πολιτικό,  δικαιικό πολιτισμό και  αξιόπιστο Τύπο.

Σε τέτοιου είδους  κράτη  και  καθεστώτα,  πολλά και σοβαρά εγκλήματα , τα οποία σε άλλες χώρες με στοιχειώδη έστω πολιτισμό, θεωρούνται ανήκουστα και άμεσα τιμωρητέα  στην Ελλάδα  μένουν προκλητικά ατιμώρητα και  κάποια άγνωστα  (σημ. ΄Εγκλημα , σύμφωνα με τον ορισμό του  Ποινικού κώδικα,  είναι  “πράξη άδικη και καταλογιστή στο δράστη της, η οποία τιμωρείται από το νόμο”).

Τέτοια εγκλήματα στη σύγχρονη Ιστορία  της χώρας που έχουν είτε αποκρυβεί και  αποσιωπηθεί εντελώς , είτε αλλοιωθεί και διαφοροποιηθεί αποπροσανατολιστικά  η αιτία και  το περιεχόμενό  τους,  ώστε να δείχνουν  πως ουδέποτε διεπράχθησαν και  υπήρξαν κατασκευασμένα (σκευωρία) ή      δεν είχαν την πραγματική ποινική αποτίμηση που αποδίδεται στους δράστες ,είναι πολλά.  Κάποια  ευρύτερα γνωστά κι άλλα σε ένα στενό κύκλο  “εμπλεκομένων”  σε αυτά καθ΄οιονδήποτε τρόπο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως  ενδεχόμενες αθωωτικές αποφάσεις της συστημικής δικαιοσύνης για κάποια απ΄αυτά τα εγκλήματα,  δεν αφορούν την Ιστορία. ΄Οπως έχουμε αναλύσει στην εισαγωγή και σε κείμενά μας άλλα αργότερα, το  Δικαστήριο της Ιστορίας  και οι  κρίσεις του ουδεμία, σχέση έχουν με τα συστημικά δικαστηριακά όργανα  και τη δική τους  δικονομική και νομική  κρίση. Ειδικά σε μια χώρα “Μπανανία”, όπως είναι η Ελλάδα με  “εξαρτημένη” Δικαιοσύνη.  Μάλιστα ,δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των αρμοδίων οργάνων  έγκλησης, δίωξης   και απόδοσης δικαιοσύνης , είτε δεν ασχολήθηκαν ποτέ είτε απέκρυψαν και τα γεγονότα και τους δράστες ή τους  απάλλαξαν  οι εκάστοτε  “έδρες” με δόλο και εξάρτηση.

Καταγράφουμε τα σπουδαιότερα και όσα κατά τη δική μας ιστορική εκτίμηση υφίστανται και χαρακτηρίζονται  εγκλήματα, πέραν πάσης  αμφιβολίας. ΄Εστω ,όπως είπαμε, κι αν η ποινική τους ως τώρα μεταχείριση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς , μηχανισμούς και όργανα,  δεν υπήρξε  ανάλογη της σοβαρότητάς τους  ή κάποια έμειναν   εντελώς  ατιμώρητα από σκοπιμότητα ή ανικανότητα των αρχών (η παράθεση των εγκλημάτων είναι   χρονολογική   από το τα χρόνια της Μεταπολίτευσης    μέχρι σήμερα).

 

 

1.  Εγκλήματα Νεο-Ναζί και Ακροδεξιών.

Κατά τους δικού μας  υπολογισμούς, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης , όλοι τούτοι, είτε με “ταυτότητα” Ναζί ή παρουσία Ακροδεξιά και Χουντική,   έχουν  δολοφονήσει  60   ανθρώπους και κακοποιήσει περισσότερους από 3.500. Μεταξύ των θυμάτων τους  ο Αλέκος Παναγούλης , ο Μιχάλης Καλτεζάς , αλλά και  δεκάδες αλλοδαποί , “έγχρωμοι”  (μη λευκά άτομα)  και  μετανάστες  που ο θάνατος τους αποδόθηκε σε άλλες αιτίες ( βρασμός  ψυχικής ορμής,  συμπλοκές μεταξύ τους, ατυχήματα και άλλα). Η δολοφονία επίσης του Αλέξη Γρηγορόπουλου  το 2008,  ήταν  οργανωμένη από την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α και την εκτέλεσαν  οι  αστυνομικοί Κορκονέας και Σαραλιώτης.  Σε αυτές τις δολοφονίες,  θα πρέπει να συμπεριληφθούν και εκείνες  των ανθρώπων που τους έκαψαν ζωντανούς στην Τράπεζα Μαρφίν  το 2010.   Εκτελέστηκαν από  Χρυσαυγίτες , που υποδύονταν  τους  διαδηλωτές και επέρριψαν μετά το έγκλημά τους σε  αναρχικούς.  Σε κείμενά μας, έχουμε αναλύσει τους λόγους που η εγκληματική οργάνωση προετοίμαζε το έδαφος για “εμφύλιο” με δολοφονίες και κακοποιήσεις εκμεταλλευόμενη την αναμενόμενη έκτακτη  χρεοκοπία  της χώρας.

 

 

2. Η δολοφονία του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένδη.

Αποσπασμένος εκπαιδευτικός από το ελληνικό ΥΠΕΠΘ , δίδασκε στο εκεί πανεπιστήμιο ελληνική γλώσσα  και Ιστορία για  6 χρόνια. Το διάστημα αυτό  ανακάλυψε και  αποκάλυψε τη μεγάλη διαφθορά που επικρατούσε στον τομέα της  “ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού” και της    “στήριξης της ελληνικής Ομογένειας”. (Διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε ανύπαρκτα σχολεία και  διδακτικό προσωπικό,  υλικό εκπαίδευσης, κονδύλια εκπολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α).  Συνένοχοι στη διαφορά  “Ομογενείς” από  τις  π. Ανατολικές χώρες , πρέσβεις – υπάλληλοι στις πρεσβείες, τα Υπουργεία Παιδείας και Εξωτερικών, συναρμόδιες υπηρεσίες  και  δημοσιογράφοι. Ο  τραγικός καθηγητής  είχε υποβάλει μήνυση εναντίον τους ,η οποία  επρόκειτο  να εκδικαστεί το Σεπτέμβριο  του 2006. Λίγες ημέρες πριν,  τον δολοφόνησαν στο κέντρο της Τασκένδης. ΄Εκτοτε ΟΛΟΙ οι ένοχοι παραμένουν ατιμώρητοι. Η εξαγορασμένη εμπορική δημοσιογραφία μέχρι σήμερα, για να προστατεύσει μεγαλόσχημους ενόχους και στελέχη σε όλες τις παρατάξεις και όχι μόνο της Δεξιάς,  αρνείται να παρουσιάσει το έγκλημα στο ευρύτερο ελληνικό κοινό.

3. Χρεοκοπία της χώρας.

Στη διάρκεια των δύο κυβερνητικών θητειών  του Κώστα Καραμανλή  οι κυβερνήσεις της  Ν.Δ διπλασίασαν το χρέος και εκτόξευσαν το έλλειμμα πάνω από  15%. Η λεγόμενη  “γαλάζια ακρίδα”, το πελατειακό κράτος της Δεξιάς,  καταλήστεψε  το δημόσιο χρήμα. Σε συνεργασία  σιωπής και αποπροσανατολισμού η  βιομηχανία παραπληροφόρησης της εποχής, με κορυφαίους ενόχους τους δημοσιογράφους (μεσουρανούσαν την εποχή εκείνη)  Ν. Χατζηνικολάου,  Μ. Τριανταφυλλόπουλο, Θ. Αναστασιάδη, Γ. Τράγκα, Ι.  Πρετεντέρη, Ν. Ευαγγελάτο, Ε. Στάη, Ο. Τρέμη κ.α,  απέκρυψαν τη χρεοκοπία, ενώ γνώριζαν το κακό που πλησίαζε και παρουσίαζαν ως  πλέον σοβαρά για δημοσιογραφική  κάλυψη θέματα,  εκείνα με τον  Βαβίλη, τον  ηγούμενο Εφραίμ , το φίλο της Νατάσας Καραμανλή Ζαχόπουλο και παρόμοιας …αστειότητας  επικαιρότητα.   Μέχρι το 2009 ,δε μίλησαν ποτέ για τη χρεοκοπία!  Εμείς που είχαμε  ξεκινήσει τη λειτουργία του σάιτ  από τον Ιούλιο του 2007 , ένα χρόνο μετά,  επισημάναμε το μέγα σκάνδαλο και  αρχίσαμε  να μιλάμε και να ενημερώνουμε τα δημοσιογραφικά και κομματικά  γραφεία για την επερχόμενη χρεοκοπία. Σιωπούσαν όλοι εγκληματικά.   Για το μέγα τούτο έγκλημα όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν οι υπεύθυνοι, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας  αργότερα, ήρθε σε συμφωνία (“Ομερτά”)  με τον υπόδικο Κώστα Καραμανλή , να  μην κινήσει διαδικασίες  για παραπομπή του ενόχου π. πρωθυπουργού  σε ειδικό  δικαστήριο   και  σε αντάλλαγμα ο Κώστας Καραμανλής να του δανείσει τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο, σκληρό Καραμανλικό  για σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ   συν-κυβέρνηση.  ΄Οπως και έγινε.

4.  Η έγκριση του καταστατικού και η νομιμοποίηση του Νεο-Ναζιστικού μορφώματος .

΄Εγινε το 2012  και είναι έργο της  τότε εισαγγελικής λειτουργού  του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης  Κουτζαμάνη.

 Είναι  η εισαγγελέας “ηθικός αυτουργός”  όλων των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής. Παραμένει ως σήμερα ατιμώρητη .   ΄Ομοια περίπτωση είναι και η πρόσφατη προαγωγή σε  εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της   Αδαμαντίας Οικονόμου που κάλυψε  από την έδρα του κατηγόρου  στη Δίκη της   Χ.Α τα εγκλήματα   των Νεο-ναζί και τους αθώωσε.   Ομοίως ,ένοχες είναι και  οι Βουλές και οι κυβερνήσεις που αποδέχτηκαν σχεδόν παθητικά την παρουσία Ναζιστών  στο  Κοινοβούλιο  από το 2012 έως το 2019  και άνετα και προκλητικά, έστω και  δια λόγου (φαινομενικά)   συμπλεκόμενοι,  συνδιαλέγονταν με τους εκπροσώπους του Ναζιστικού κόμματος.  Και όχι μόνο παραμένουν ατιμώρητοι, αλλά συνεχίζουν να μη προχωρούν σε σοβαρή αυτοκριτική, να μην έχουν ως τώρα ζητήσει συγγνώμη,  να  εκλέγονται στο Κοινοβούλιο και να αυτοαποκαλούνται   πολιτικοί!

 

 

5. Το ελληνικό σκάνδαλο  της Φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Γράφαμε στις 25 Ιουνίου 2020  στο άρθρο μας με τίτλο

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΨΕΥΔΟ- ΝΤΡΕΪΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ

“…Η  φαρμακοβιομηχανία  έχει καταδικαστεί για παράνομες δραστηριότητες και  αθέμιτο εμπορικό ανταγωνισμό στη διεθνή αγορά ,κυρίως   με δωροδοκίες προσώπων που εμπλέκονται στη διακίνηση του φάρμακου, κατηγορήθηκε για πρώτη φορά  από τα αμερικάνικο FBI πως και στην Ελλάδα  επιδεικνύει την ίδια παράνομη και αθέμιτη τακτική. Και το χειρότερο, όχι μόνο μέσω γιατρών και άλλων αρμόδιων για το φάρμακο προσώπων, αλλά και με δωροδοκίες πολιτικών προσώπων . Στη λίστα  των πολιτικών του FBI περιλαμβάνονται τα ονόματα 7 πολιτικών, ενώ και από άλλες μαρτυρίες ο αριθμός τους ανεβαίνει στους 10 (κατά τη δική μας πληροφόρηση στους 13).

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών με αριθμό πρωτοκόλλου 181678043/13.12.2017 σημειώνεται αυτολεξεί:

«Οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και ο Υπουργός Υγείας πληρώνονταν για την εγγραφή (εισαγωγή) νέων προϊόντων στην αγορά και την προστασία έναντι ελάττωσης τιμών. Το 2011-2012 η φαρμακευτική βιομηχανία είχε μεγάλες μειώσεις τιμών. Η Novartis δεν είχε τέτοια μείωση στα φάρμακα ογκολογίας και πολύ μικρές μειώσεις σε άλλα φάρμακα. Το πρώτο τρίμηνο του 2012 , ο Φρουζής είχε μια συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στο γραφείο του… Η θέση της εταιρεία ήταν ότι μια επένδυση της τάξης των 150.000 ευρώ σε έναν κυβερνητικό αξιωματούχο , είχε τη δυνατότητα να σώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ (που θα χανόντουσαν ) για την Novartis. O Φρουζής έλαβε 120.000 ευρώ και 30.000 ευρώ πήγαν στην ψευδή καμπάνια…».

Τα 7 ονόματα των πολιτικών που ΄χουν γίνει γνωστά  από το έγγραφο του FBI είναι τα ακόλουθα:

Μάλιστα σε δεύτερο έγγραφο του FBI προς την εισαγγελία Διαφθοράς, με αριθμό φακέλου ΝΚ-2057320 s.142 και ημερομηνία 23/1/2018, σημειώνεται: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτού του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα:

1. Αν. Λοβέρδος,

2. Μ. Σαλμάς,

3. ΑΔ. Γεωργιάδης,

4. Αν. Λυκουρέντζος,

5. Αντ. Σαμαράς,

6. Γ. Στουρνάρας,

7. Δ. Αβραμόπουλος».

Η πρώτη δικογραφία που σχηματίστηκε το 2018, βασίστηκε κυρίως στις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων και αφορούσε δέκα πολιτικά πρόσωπα της περιόδου 2006-2015 και  συγκεκριμένα τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο,  καθώς και τους πρώην υπουργούς Γιάννη ΣτουρνάραΔημήτρη ΑβραμόπουλοΆδωνι ΓεωργιάδηΕυάγγελο ΒενιζελοΑνδρέα ΛυκουρέντζοΜάριο ΣαλμάΑνδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη.

…Τα πράγματα στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολύ απλά. Καθόλου σκοτεινά, διφορούμενα ,μπερδεμένα  και ουδείς κίνδυνος δικαστικής πλάνης υπάρχει να καταδικαστούν αθώοι. Φτάνει να δικάσουν τους κατηγορουμένους,   “καθαροί”, μη  εξαρτημένοι δικαστές.

Οι τεκμηριωμένοι αυτοί λόγοι της ενοχής των 10 κατηγορουμένων πολιτικών από τη μεριά της ιστορικής κρίσης, που είναι ανεξάρτητη από την όποια δικαστική,  είναι οι ακόλουθοι:

 • Η Ελβετική-πολυεθνική  φαρμακοβιομηχανία Novartis, έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί και  καταδικαστεί για αθέμιτο ανταγωνισμό, δωροδοκίες και λοιπά συναφή αδικήματα.
 • Αν τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούσε σε άλλες χώρες η  ελβετική εταιρία, γιατί να εξαιρέσει την Ελλάδα; Και ο συλλογισμός αυτός με θετική απάντηση επιβεβαιώνεται  και  από τις μαρτυρίες  προσώπων που εργάζονταν στη εταιρία, αλλά και από εμπλεκόμενους γιατρούς και λοιπά πρόσωπα στον χώρο του φαρμάκου.
 • Οι καταγγελίες  για την τακτική τη Novartis στην αγορά της  Ελλάδας, δεν έγιναν γνωστές από ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, αλλά από το αμερικανικό  FBI,που ερευνούσε τη δραστηριότητα της εν λόγω εταιρίας για δικούς του λόγου. Και συγκεκριμένα: Εξαιτίας του παράνομου αυτού ανταγωνισμού με αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρίες,οι τελευταίες   είχαν σοβαρές απώλειες κερδών από τις  αθέμιτες εμπορικές δραστηριότητες της εν λόγω εταιρίας.
 • Το FBI ήταν  αυτό επίσης που  αποκάλυψε πως από τη δική του έρευνα διαπιστώθηκε στην Ελλάδα εμπλοκή όχι μόνο γιατρών και προσώπων συναφών  απασχολήσεων, αλλά και  7 πολιτικών, τα ονόματα των οποίων αποκάλυψε και  απέστειλε στις 23/1/2018     έγγραφο προς την εισαγγελία Διαφθοράς, με αριθμό φακέλου ΝΚ-2057320 s.142  και με τα συγκεκριμένα ονόματα.
 • ΄Ομως,  κι αν δεν υπήρχαν οι κατηγορίες και οι αποκαλύψεις  της αμερικανικής υπηρεσίας, η εμπλοκή τουλάχιστον των αρμόδιων υπουργών και πάλι διαπιστώνεται ξεκάθαρα, διότι το 2011 και το 2012 οι άλλες φαρμακευτικές εταιρίες είχαν μεγάλες μειώσεις τιμών στα φάρμακα. Και μόνο η Novartis δεν είχε τέτοιες μειώσεις.  Να υπενθυμίσουμε πως αυτή την περίοδο η χρεοκοπία είχε λυγίσει τη χώρα και ήταν αν μη τι άλλο ,πέρα από επείγον και ηθικά ζητούμενη  η αισθητή μείωση  και όχι αύξηση των φαρμάκων, ειδικά για τος συνταξιούχους και τις ευπαθείς άλλες ομάδες. 
 • Από αυτές τις υπερτιμολογήσεις  επλήγησαν πρωτίστως οι παραπάνω ευπαθείς τότε ομάδες, που πλήρωναν τα φάρμακα από τις πενιχρές απολαβές τους πανάκριβα. Ωσαύτως, τεράστιες απώλειες υπήρξαν και στην παραπαίουσα τότε εθνική οικονομία.
 • Θα ήταν ανεξήγητο χωρίς τις αποκαλύψεις της δωροδοκίας πολιτικών  να δικαιολογηθεί μια τέτοια παρανοϊκή τακτική, να  έχουν παρατηρηθεί, δηλαδή, τέτοιες σοβαρές υπερτιμολογήσεις φαρμάκων σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όταν σε άλλες χώρες ,οικονομικά ακμαίες, υπήρχαν σοβαρές μειώσεις στα ίδια προϊόντα.
 • 20 πρόσωπα από την ίδια την εταιρία αλλά και εκτός,  κατέθεσαν  στην Ελλάδα γι΄αυτό το σκάνδαλο. Μάλιστα,  οι τρεις βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Επί πλέον,  τρεις Έλληνες έχουν καταθέσει επίσης  στο αμερικανικό FBI,  ζητώντας και αυτοί να μπουν σε καθεστώς προστασίας. Ο δικηγόρος των τριών Ελλήνων που κατέθεσαν στις αμερικανικές αρχές αποκάλυψε  πως πρόκειται για τρία υψηλόβαθμα στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας.
 • Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι μάρτυρες εμπλέκουν με «μίζες» δεκάδων εκατομμυρίων τους  δύο πρώην πρωθυπουργούς και τους οκτώ πρώην υπουργούς ,αλλά και πλήθος άλλων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων. Οι μίζες  δόθηκαν είτε σε  μετρητά και  βαλίτσες ,είτε με άλλους τρόπους στους 10 συγκεκριμένους πολιτικούς.

Για την απόλυτη πεποίθηση της   ιστορικής μας κρίσης περί της ενοχής των κατηγορουμένων, οφείλουμε εδώ να  αναφέρουμε πως  “με τα ίδια μας τα μάτια” είδαμε και ελέγξαμε πλήθος αποδείξεων της ενοχής των παραπάνω πολιτικών προσώπων και τον τρόπο που δωροδοκήθηκαν. Αλλά για τη διαφύλαξη των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία, δεν αποκαλύπτουμε τα ονόματά τους.  Σημειώνουμε μόνο πως οι εν λόγω κομιστές των αποδεικτικών στοιχείων  και μάρτυρες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ  ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.

Κάθε κατηγορούμενος, αν και δεν είναι ηθικό, είναι όμως ανθρώπινο και  ως εκ τούτου κατανοητό πως αν διέπραξε όντως  πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, να προσπαθεί να διασωθεί, να “πέσει στα μαλακά”. ΄Αλλο ,όμως αυτό και άλλο, για να σώσει το δικό σου “τομάρι”,να κατηγορεί  αθώους για τις δικές του παλιανθρωπιές και να ζητά να τιμωρηθούν αυτοί και να αθωωθεί εκείνος! Είναι πέρα από εντελώς ανήθικη, ζωώδη  συμπεριφορά και νομικά, κολάσιμη πράξη.΄Ισως χειρότερη κι από την πρώτη.

Ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης είναι ένοχος  δωροδοκίας. Η    Novartis, όπως και τους υπόλοιπους  συγκατηγορούμενους πολιτικούς, τους  χρημάτισε αδρά  με αποτέλεσμα  οι τιμές των φαρμάκων να κρατηθούν  ψηλά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Επαναλαμβάνουμε:  ΕΛΕΓΞΑΜΕ  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ  ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΩΡΟΔΟΚΙΘΕΝΤΕΣ  ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ. ΤΑ ΔΕ  ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!

Εν τούτοις, ο άθλιος αυτός απατεώνας ΄Αδωνις Γεωργιάδης,  για να διασωθεί, δε διστάζει να ενοχοποιήσει αθώους ανθρώπους, και μεταξύ αυτών την όντως ακέραιη εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και τον π. Υπουργό  Δ. Παπαγγελόπουλο. Είναι τόσο ανήθικος ,που ειλικρινά, αισθανόμαστε ειδικά για τούτον  ντροπή και αηδία, επειδή  συμβαίνει να έχει και την ιδιότητα του ιστορικού. Το κρίμα του είναι δυο φορές μεγαλύτερο από των άλλων.

 

 

6. Το έγκλημα  στο Μάτι.

  Στις 3 Μαϊου 2019 , γράφαμε εδώ σε κείμενό μας  με τίτλο.

“ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΨΑΝ 100 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ;

“…΄Οπως έχουμε επανειλημμένα αποδείξει εδώ, η φονική πυρκαγιά στο Μάτι με την τραγική κατάληξη, δεν οφείλεται σε καμιά αμέλεια κάποιου κατοίκου που… έκαιγε ξερόχορτα στο Νταού. Kατακαλόκαιρο,με τους Μακεδονομάχους σε ντελίριο και τη Ν.Δ να ομνύει στο όνομα της εκδίκησης (“φωτιά και τσεκούρι”!), με την απέλαση λίγες ημέρες πριν, μετά από αμερικάνικες πληροφορίες και  αδιάσειστα στοιχεία, των Ρώσων πρακτόρων, που είχαν σχεδιάσει και αναθέσει τους εγκληματικούς ρόλους σε αχυρανθρώπους τους εθνικιστές, δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες πως: Μια μικρή  φωτιά, ξέφυγε από  Νταού Πεντέλης  και όχι με 10 με …100 μποφόρ  να είχε,  ταξίδεψε χιλιόμετρα, πέρασε ασφάλτους ,  πλάτους 50 μέτρων, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΝΑ  ΔΕΙ ΤΗ  ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ  και κατέληξε στο Βουτζά και το Μάτι!
Οι φωτιές  μπήκαν από δολοφονικά χέρια συντονισμένες, προγραμματισμένες από “κέντρο” που έδινε εντολές. ΄Οπως τις ίδιες ημέρες έγινε το ίδιο και στην Κινέτα.  Μόνο που εκεί δεν υπάρχει πια τί να κάψουν ,φρόντισαν άλλοι   από παλιά να εξαφανίσουν τη βλάστηση. Οι φωτιές στο Μάτι έμπαιναν δίπλα στα σπίτια των κατοίκων. Δεν ήρθε η φωτιά από το πουθενά και μάλιστα, επαναλαμβάνουμε, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΠΟ ΝΤΑΟΥ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ  Ο ΒΟΥΤΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ.  Αστείο, αν δεν ήτα τραγικό. Γι΄αυτό και οι 100 νεκροί και  η άλλη φυσική καταστροφή. Γιατί  δεν πρόφτασαν οι άνθρωποι να αντιδράσουν, να φύγουν. Μόλις  200-300  μέτρα πιο κάτω  ήταν η θάλασσα να σωθούν. Και μιλάμε για κατοίκους που ήξεραν την περιοχή σαν την παλάμη τους. Πιάστηκαν στον ύπνο, εξ απήνης, αφού οι φωτιές έμπαιναν στο κατώφλι τους και φούντωναν “ώσπου να πεις κύμινο”.
Δεξιοί, ακροδεξιοί, ναζιστές, εθνικιστές  και Ρώσοι είναι οι ένοχοι του εγκλήματος στο Μάτι. Και θα πληρώσουν, όταν η βρώμικη πολιτική αποφασίσει πως ήρθε ή ώρα τους.  Γιατί, “Μπορείτε να κοροϊδεύετε όλους τους ανθρώπους μερικές φορές. ΄Η μερικούς ανθρώπους όλες τις φορές. Αλλά, όλους τους ανθρώπους, όλες τις φορές, αποκλείεται να μπορείτε να τους γελάτε”.

7. Το έγκλημα  της διαχείρισης της πανδημίας  από την Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στις 27 Απρίλη  2021 γράφαμε:

 “11 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ ΦΥΛΑΚΗ!

 

“…Το τελευταίο 10ήμερο του Μάρτη  2020, γύριζα στην Ελλάδα από εξωτερικό.  Ο ιός είχε ήδη ταξιδέψει από Κίνα σε όλο τον κόσμο, μια και το δικτατορικό καθεστώς αυτής της χώρας ,αν και γνώριζε από τον Αύγουστο 2019 (μπορεί και  νωρίτερα)  τί συνέβαινε στην  Γουχάν, απέκρυψε το έγκλημα. Οι Κινέζοι μπαινόβγαιναν στην Ευρώπη ανενόχλητοι να πουλήσουν την πραμάτια  τους ( τα φτηνιάρικα προϊόντα τους που δολοφονούν κλίμα και εργασιακά  δικαιώματα).   Κανένας έλεγχος,  κανένα εμπόδιο.

Μάσκες, το πλέον απαραίτητο σε μια πανδημία, δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα.  Στον “Βενιζέλο”, ουδείς μας σταμάτησε, κανένα τεστ,  ο παραμικρός  έλεγχος.

Κυβέρνηση στη Ελλάδα, η ίδια η σημερινή μαφιόζικη. Μέσα παραπληροφόρησης ο  Μαρινάκης, ο Ράπτης, ο Αλαφούζος, ο Χατζηνικολάου. Οι γνωστές  εταιρίες “Πινόκιο” την ίδια εποχή ,έδιναν  ψευδοδημοσκοπήσεις, που θα κοκκίνιζε  και ο Γκέμπελς.

Εμείς εδώ φωνάζαμε ήδη από τον Ιανουάριο 2020 να προχωρήσουν,  κυβέρνηση και τύπος, σε ενημέρωση. Και επείγοντα μέτρα, με πρώτο την υποχρεωτική χρήση μάσκας , τα τεστ ανίχνευσης,   το  άμεσο  κλείσιμο των συνόρων και τη συνεχή και ευρεία ενημέρωση του πληθυσμού. Πέρασαν  σχεδόν  δυο μήνες από τις 31/1/2020, που  εμείς τους καλούσαμε να ξυπνήσουν και να λάβουν άμεσα μέτρα ,και εκείνοι ή “αγρόν ηγόραζον”  ή “περί άλλα ετύρβαζον”   (για να χρησιμοποιήσουμε  τη Μεγαλοβδομαδιάτικη  γλώσσα) .

ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΘΑΝΑΤΟΙ, ΟΥΤΕ  Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ  ΜΠΛΕ ΧΑΠΙΩΝ  ,  ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑ.

ΜΑΣΚΑ-ΤΕΣΤ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ!

Κούλης και Τσιόδρας ,πέρα από άσχετοι στην αποστολή  τους   και εγκληματίες, είναι και προκλητικότατοι. Το μόνο πλέον που τους νοιάζει είναι …ο σώζων εαυτόν σωθήτω. ΄Εφτασαν σε τέτοιο σημείο αναισχυντίας, που φτιάχνουν πια και …ιδιωτικούς νόμους για να  μείνουν τα εγκλήματά τους ατιμώρητα. Ούτε στις Μεσαιωνικές ηγεμονίες.

Μάρτυς μας η Ταϊβάν. Με μόνο 3  μέτρα , έχει όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας 11 νεκρούς σε 25.000.000 πληθυσμό!  Εμείς,  δηλαδή η κυβέρνηση  των Μαφιόζων με τους αχυρανθρώπου  στις άλλες εξουσίες , με 11.000.000, έχουμε πάνω από 10.000 νεκρούς!

Κύριε Ντογιάκο, λαλίστατε σε άλλα  , αν μια γέφυρα πέσει ,αν ένα γήπεδο λόγω κακής κατασκευής καταρρεύσει  και έχουμε έναν,  δέκα, εκατό,  χίλιους νεκρούς θα καθόσαστε στην αναπαυτική σας καρέκλα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου  και θα παρακολουθούσατε αδιάφορα τις ειδήσεις   με  τις λίστες νεκρών; Αν όχι,  τί οφείλει να κάνει ένας εισαγγελέας   με  10.000 νεκρούς και  πασιφανέστατους  ενόχους;  Δεν όφειλε να  έχει κινήσει διαδικασίες να  βάλει  μέσα  η εγκληματική  κυβέρνηση  και τους  ασυνείδητους σφογγοκωλάριους   στις επιτροπές της που  δίνουν επιστημονικοφανή κάλυψη στα ανοσιουργήματά τους;

Κουρελιάσατε κάθε θεσμό, το ίδιο το  Σύνταγμα, το δικαιικό πολιτισμό ης χώρας .Είστε ένα  γαλάζιο στρατόπεδο μαφιόζων, εγκληματιών και διεφθαρμένων.

Αλέξη Τσίπρα,

το 2015  όφειλες να πας σε εκλογές με “σημαία”  τη χρεοκοπία της χώρας και την τιμωρία του υπόδικου Κώστα Καραμανλή. Το 2019 με το μέγα σκάνδαλο της Novartis. Και στις επόμενες που θα είναι σύντομα , με τους… 11 νεκρούς της Ταϊβάν και τους 10.000 δικούς μας!   Και τα τρία αυτά φοβερά ανοσιουργήματα έχουν υπογραφή  με πένα βουτηγμένη σε  γαλάζιο μελάνι.

Ο άνθρωπος διδάσκεται από το παρελθόν.  Δεν επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.  Αλλιώς, όχι μόνο δεν είναι σοφός, αλλά γίνεται και επικίνδυνος.

8. Η εξαγορά  και η άλωση του ελληνικού Τύπου και η λειτουργία του   πλέον με Γκεμπελικά πρότυπα.

 

Σε κείμενό μας στις 3 Δεκέμβρη  2020 γράφαμε:

“ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (Κ. ΑΝ. Ε)

(…Η παραπληροφόρηση είναι  η δίδυμη αδερφή  της προπαγάνδας. Ο Γκέμπελς γνώριζε αυτή την αλήθεια. Αλλά, λαθεμένα πολλοί πιστεύουν πως ο υπουργός της  ναζιστικής μηχανής Προπαγάνδας είχε μοναδική του αρχή  την ισχύ της επανάληψης του ψεύδους, για να καταστεί με αυτό τον τρόπο αλήθεια. Μια από τις προσφιλείς του μεθόδους και η πλέον αποτελεσματική, ήταν να επιλέγει  τη μισή αλήθεια  από μια είδηση και την άλλη μισή να την παραμορφώνει. Με αυτό τον τρόπο η πληροφορία  έπαιρνε  τη μορφή που εκείνος ήθελε. ‘ Ετσι χτίζεται η   παραπληροφόρηση και  εξυπηρετείται  ο τελικός  της  σκοπός, που είναι η προπαγάνδα.

Σήμερα ο παγκόσμιος τύπος  είναι τέτοιος.  Γκεμπελικός. Με τον ελληνικό επίσης σε… άριστη σειρά  όμοιων  επιδόσεων.

Η εμπορική δημοσιογραφία σε όλο τον κόσμο  έχει αντιγράψει σχεδόν αυτολεξεί τις Nαζιστκές μεθόδους προπαγάνδας.  Σκοπός της δεν είναι φυσικά η επικράτηση πλέον  του εθνικοσοσιαλισμού  και η κατίσχυση   της Αρίας φυλής, αλλά η εξυπηρέτηση  των δικών της συμφερόντων, κυρίως  οικονομικών.

Ο Τύπος  και παλιότερα, αλλά κυρίως σήμερα, είναι   “βιομηχανία”, επιχείρηση ,που αναγκαστικά, για να  συνεχίζει να υφίσταται και να έχει κέρδη,     υπακούει απολύτως στους  αρχέγονους νόμους του εμπορίου.   Διαθέτει  ιδιοκτήτη-αφεντικό, υπαλλήλους, κέρδη , ζημίες. ΄Αρα, οι μέθοδοι και οι συμπεριφορές του , είναι αντίστοιχες και ανάλογες των άλλων εμπορικών επιχειρήσεων  με σκοπό πάντα το κέρδος και συνήθως  μόνο  αυτό.

Τη μόνη αρχή και αξία, επομένως,  που ούτε μπορεί ούτε θέλει να υπηρετήσει ο Τύπος, είναι η ολοκληρωμένη παρουσίαση  της  αλήθειας και η ανεξάρτητη, η αντικειμενική κριτική της.  Κι ας είναι αυτό η ευθύνη του. Η αλήθεια στις δικές του διαδικασίες και  επιδιώξεις  είναι πλέον είδος εκμετάλλευσης  ,όπως κάθε    εμπορικό.  Γνωστά και χιλιοειπωμένα τούτα.

Να επικαλεστούμε ένα απλό,  πρόσφατο  παράδειγμα από την ελληνική πραγματικότητα: Λίγες ημέρες πριν το πρωθυπουργικό ζεύγος βρέθηκε στην Πάρνηθα για  ποδηλασία και  motorcross. Από τη στιγμή που όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στάλθηκε sms στο 13033 και αιτήθηκε άδεια για σωματική  άσκηση, δεν υπάρχει καμιά παρανομία.  Το ζήτημα είναι ηθικής τάξης, ΄Οταν έχεις πάνω από 100 νεκρούς την ημέρα, εξαιτίας της κακής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας, δεν πας για …παιδιές στην Πάρνηθα !

Κι αυτήν , ακριβώς,  την πρόκληση με   σοβαρό κομματικό κόστος,  ήταν  που θέλησε ο ελληνικός Τύπος ,σχεδόν στην  ολότητά του κυβερνητικός, να αποκρύψει.΄Ετσι, όπως γράφαμε χτες , τα περισσότερα Μέσα  αποσιώπησαν εντελώς την είδηση.  Και όσα τη μνημόνευσαν, χρησιμοποίησαν τη μέθοδο Γκέμπελς .  Μισή αλήθεια και την άλλη μισή τη διαμορφώνεις.

Το Μega π.χ  αναφέρθηκε σε αυτή την επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Πάρνηθα  για περίπου 3,5 λεπτά. ΄Ομως,  απ ΄αυτό το χρόνο, τα 3 λεπτά δόθηκαν στο δημοσιογράφο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργο Παπαχρήστο, ο οποίος φυσικά, υποβάθμισε την ηθική σημασία αυτής της πρόκλησης και έβγαλε στο τέλος…λάδι τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του. Να θυμίσουμε μόνο  α. Πως σε αντίστοιχο περιστατικό στις πυρκαγιές στο Μάτι που κάηκαν 100 άνθρωποι, όταν ο τότε πρωθυπουργός εθεάθη σε κότερο, τα Μέσα Προπαγάνδας  έπαιζαν αυτό το θέμα συνεχώς και αδιαλείπτως μέχρι σήμερα!  β. Ο δημοσιογράφος   Γιώργος Παπαχρήστος ,που ανέλαβε να  ξεπλύνει τις πομπές” της Πάρνηθας  ,  μισθοδοτείται από ένα εργοδότη, φίλο του πρωθυπουργού και  κατηγορούμενο για σκληρό εμπόριο ναρκωτικών!

Συμπέρασμα;

Δοθέντος πως το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού σώματος δεν έχει πρόσβαση στο ιντερνέτ και η τηλεόραση παραμένει αποκλειστικό  Μέσο ενημέρωσης  (διάβαζε παραπληροφόρησης), δεν έμαθε ποτέ γι΄ αυτή την πρόσφατη πρόκληση του πρωθυπουργού και της συζύγου του στην Πάρνηθα. Είναι οι ίδιοι, όμως ,εκλογείς, που γνωρίζουν και θυμούνται   πολύ καλά , το αντίστοιχο και μικρότερης σημασίας περιστατικό με τις πυρκαγιές στο Μάτι  με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.. μια και, όπως είπαμε,  ακόμα η τηλεόραση το θυμάται κα το παίζει.

Βεβαίως, τον   παραπάνω τρόπο  διαχείρισης  της είδησης για την ηθικά επιλήψιμη   εξόρμηση του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα  από τα Μέσα  κυβερνητικής προπαγάνδας, δε θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε εγκληματική παραπληροφόρηση.  Να παραθέσουμε, όμως, συνοπτικά, μια σειρά  άλλων  τέτοιων συμπεριφορών  που κόστισαν ακριβά και στον τόπο αλλά και σε άτομα, εξαιτίας της χάλκευσης, της παραποίησης, της κακοποίησης της είδησης. Κι αυτή ήταν όντως  εγκληματική παραπληροφόρηση.

 1. Η απόκρυψη από το σύνολο του Τύπου το 2008 της  επερχόμενης χρεοκοπίας της χώρας,  που  είχε  τα  γνωστά, τραγικά, επακόλουθα.
 2.  Η υστερική,  εθνικιστική προπαγάνδα για τη συνθήκη των Πρεσπών, που παρουσιάστηκε από την πλειοψηφία  του Τύπου,  ως έγκλημα…  εσχάτης προδοσίας. Σήμερα οι πρωταγωνιστές της προπαγάνδας εκείνης  (πολιτικοί, “Μακεδονομάχοι”, δημοσιογράφοι) το… λησμόνησαν. Σαν να μην υπήρξε ποτέ τέτοιο ζήτημα.
 3. Η απόκρυψη της πραγματικής αιτίας της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το 2018 με 100 και πλέον νεκρούς, που αποδόθηκε στο…στρατηγό άνεμο (αντίστοιχα, όπως κα το 2007 στις πυρκαγιές της  Ολυμπία).  Η δική μας πεποίθηση από πλήθος στοιχείων που παραθέσαμε κατά καιρούς είναι πως  τις φλόγες τις  άναψαν οι    “Μακεδονομάχοι” εθνικιστές σε συνεργασία  με Ρώσους πράκτορες.
 4. Η  αισχρή προπαγάνδα από το σύνολο του ελληνικού ,γκεμπελικού Τύπου   πως το σκάνδαλο Novartis είναι …σκευωρία, που έστησαν   ο ΣΥΡΙΖΑ και   το αμερικάνικο FBI . ΄Ολα αυτά , τα ίδια κυβερνητικά  Μέσα προπαγανδίζουν πως έγιναν , για να πληγεί η… ακεραιότητα  των διεφθαρμένων  “πολιτικών” που δωροδοκήθηκαν.
 5. Η απόκρυψη της ευθύνης της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης  στη διαχείριση της πανδημίας του Κορονοϊού  από την αρχή.  Τα  συνταγματικά πραξικοπήματα (lockdown) και τα υπόλοιπα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, τα οποία με το δεύτερο κύμα της πανδημίας,  αποδείχτηκαν ολέθρια και για τις ζωές ανθρώπων, αλλά και στην υπονόμευση της οικονομίας και της νέας χρεοκοπίας που απειλεί τη χώρα.
 6. Η στρεβλή ενημέρωση από το σύνολο του ελληνικού Τύπου στα ελληνοτουρκικά.  ΄Ολα τα ελληνικά  Μέσα αποδίδουν τις  κρίσεις και τα “θερμά” επεισόδια ανάμεσα στις δυο χώρες στην ιμπεριαλιστική τακτική της Τουρκίας και την εθνικιστική υστερία του “Σουλτάνου” απέναντι. Κι ακόμα πως η μοναδική διαφορά της χώρας μας με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και τίποτα άλλο. Κι αυτό ακριβώς πιστεύει στο σύνολό του ο ελληνικός λαός.

 

Είναι πλέον φανερό πως δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί  αυτή η παρανοϊκή  και ανήθικη κατάσταση ,  ο ελληνικός, γκεμπελικός Τύπος, υπό την ιδιοκτησιακή μάλιστα κατοχή  “Αλαφούζων”  και  “Μαρινάκηδων”, να θριαμβεύει  σε βάρος της αλήθειας, της σωστής και αντικειμενικής ενημέρωσης και  κριτικής.  ΄Ηδη το απόστημα έσπασε. ΄Οζει συνεχώς και  αδιαλείπτως.

Η ανάγκη της ίδρυσης ενός ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  (Κ.ΑΝ.Ε) είναι περισσότερο από  απαραίτητη σήμερα.΄Ενας Οργανισμός μια,  ας το πούμε,  για λόγους ευκολίας, Μη Κυβερνητική  Οργάνωση. Που  φυσικά ουδεμία θα μπορούσε επίσης να έχει   σχέση με τα γνωστά κρατικά- κομματικά άντρα προπαγάνδας , τύπου ΕΡΤ.

Μια και η  δημοσιογραφία είναι επάγγελμα, εμπορική  επιχείρηση, “μαγαζί”, δεν μπορεί  ο έλεγχος των “προϊόντων” της  να  αφήνεται στους ίδιους τους  επιχειρηματίες ή σε  μηχανισμούς ελέγχου, όπως  η  ΕΣΗΕA. Αν ένα ακατάλληλο προϊόν το κατεβάζει αυτοστιγμεί  ο ΕΦΕΤ  ( ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ )   από το ράφι  ενός σουπερμάρκετ, πόσο μάλλον πρέπει ένα  ακατάλληλο και επικίνδυνο   δημοσιογραφικό προϊόν να εξαφανίζεται από τα “μανταλάκια” των περιπτέρων κα των ιστοσελίδων  και  να επισημαίνεται η επικινδυνότητα του.

 

Αλλά, τα μέλη που  συγκροτούν  το ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  δεν μπορεί και δεν  πρέπει  να έχει  καμιά σχέση με την εμπορική  δημοσιογραφία.  ΄Η   με άλλα, κυρίως οικονομικά, ή κομματικά συμφέροντα.  Αλλά, δε θα αντιγράφει επίσης τους σκοπούς και τον  τρόπο λειτουργίας της λεγόμενης  Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) της γνωστή Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεομένων

Η σύσταση του  “Κ.ΑΝ.Ε”  η λειτουργία του και οι λοιπές προτάσεις  είναι σχεδόν αντίστοιχες  και συγγενείς με εκείνες που  κατατέθηκαν  και στο κείμενό μας εδώ   με τίτλο

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» (ΑΚΕΪ) (

΄Ομως, οι δυο αυτοί οργανισμοί είναι ανεξάρτητοι.

΄Εχουμε  εργαστεί εδώ και πολύ καιρό πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα  και είναι  θέμα χρόνου να  καταθέσουμε  αναλυτικά τις προτάσεις μας για την ίδρυση και λειτουργία του   ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Ενδεικτικά μόνο θα αναφέρουμε πως τα μέλη του  θα πρέπει να είναι άμισθα και η εκάστοτε αναφορά τους  σε κακή διαχείριση της ενημέρωσης και της πληροφορίας από  συγκεκριμένα  Μέσα του Τύπου  θα πρέπει να είναι απολύτως τεκμηριωμένη ,αλλά και προβολή της  υποχρεωτική από τα Μέσα στα οποία ασκείται η κριτική.