CNN ΚΑΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΡΑΜΣΦΕΛΝΤ. Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

1. Ντόναλντ Ράμσφελντ: Πέθανε το «γεράκι» των πολέμων σε Αφγανιστάν και Ιράκ

Ντόναλντ Ράμσφελντ: Πέθανε το «γεράκι» των πολέμων σε Αφγανιστάν και Ιράκ

 Συγκρίνετε τη συντριπτική υπεροχή στην εξέλιξη της αμερικάνικης και της ρώσικης, ας πούμε, κοινωνίας τα τελευταία χρόνια   Η πρώτη  διαθέτει  δυναμική εξέλιξης  “αφ΄ εαυτής”. Η δεύτερη  αναγνωρίζεται από τη στασιμότητα, την αδυναμία  προόδου  και το σκληρό πυρήνα συντηρητισμού της.
Και μπορεί μεν   παθογένειες της αμερικανικής κοινωνία, όπως το “αμερικάνικο όνειρο”, τα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός, η οπλοχρησία  να  δείχνουν  σοβαρές  και   ανυπέρβλητες, αλλά  δεν είναι αυτή  η πραγματική εικόνα της.   Η  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ-ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ  είναι το πρώτο και   σημαντικότερο πρόβλημα στον  αμερικανικό  κόσμο σήμερα.  Κι αυτή που  με παραμορφωτικό  καθρέπτη ,αλλοιώνει εντελώς την πραγματικότητα.
Υπάρχει σχεδόν απόλυτη ελευθερία λόγου και σκέψης στην Αμερική, που σε καθεστώτα άλλα, ακόμα και προοδευτικά, ούτε  κατά  διάνοια.  Από την άλλη, όμως, τα ίδια  αυτά τα “Μέσα” χειραγωγούν, χαλκεύουν, παραποιούν και παραμορφώνουν την πραγματική είδηση,  την πληροφορία, την κριτική , τις περισσότερες φορές,  χειρότερα απ΄ όσο και τα πλέον ολοκληρωτικά καθεστώτα στον κόσμο. Και παράλληλα προπαγανδίζουν, επιβάλουν, διδάσκουν  αρχές  ψεύτικες και  σαχλές.
Για παράδειγμα, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ δεν θα κατάφερνε ποτέ να πείσει  έναν ολόκληρο λαό πως ο Σαντάμ Χουσεϊν είναι ένα “τέρας”  που έχει στη διάθεσή του ένα πλούσιο και επικίνδυνο χημικό οπλοστάσιο (ανύπαρκτο )   και δε θα συνέβαινε ποτέ το μεγάλο έγκλημα εκείνης της εισβολής, αν δεν υπήρχαν  τα ” CNN”.   Και στην πλάστιγγα της Ιστορίας    οι Αμερικανοί  Γκεμπελίσκοι   είναι πιο ένοχοι εγκληματίες πολέμου   ακόμα από τον  Τζρότζ Μπους  και τον  εκλιπόντα  υπουργό ΄Αμυνάς του.
To μέγα πρόβλημα της Αμερικής ξεκινάει και τελειώνει  σε αυτή  τη βιομηχανία. Είναι αυτή  στην ουσία ,  που  δημιουργεί και συντηρεί  την  “άρρωστη” Αμερική εδώ και πολλές  δεκαετίες.
Με άλλοθι πάντα  πως είναι η ίδια που αναδεικνύει και καταγγέλλει το  σύνθημα”I can’t breathe  με αφορμή τον οδυνηρό  θάνατο του  Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ,  μένει ασύδοτη να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για κερδοσκοπία και προπαγάνδα.   Διαμορφώνει το κλίμα να   ισοπεδώσουν τη Βαγδάτη τα αμερικανικά στρατεύματα. Παρουσιάζει  μια  εικόνα  “ζόμπι” για τον Τραμπ, επειδή, ακριβώς,  ήταν ο μόνος  πρόεδρος  που τόλμησε να τα βάλει μαζί της.   Κατασκευάζει  μια Αμερική, που δεν μπορεί να σταθεί χωρίς   να ριγεί στο άκουσμα του εθνικού της   ύμνου,  δίχως  ράγκμπι,  Χόλυγουντ , πολυήμερες οικογενειακές  διακοπές στη Χαβάη, αλλά και Πεντηκοστιανές  εκκλησίες, γκουρού ,   ψυχιάτρους , ουσίες , μαριχουάνα,    πολύχρωμα χάπια.
  Το  σύγχρονο αμερικάνικο οπλοστάσιο ωχριά μπροστά στη  δύναμη των όπλων “μαζικής καταστροφής”  που  κατασκευάζονται διαφημίζονται και πωλούνται από   Μέσα Μαζικής  Προπαγάνδας και Αποβλάκωσης των ΗΠΑ. Και δυστυχώς με δυνατότητα εύκολης  και   χωρίς  “δασμούς” εξαγωγής τέτοιων υποπροϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Να ζητήσουμε ιστορικές ευθύνες από το  Ντόναλντ Ράμσφελντ που έφυγε ατιμώρητος . Ασυζητητί.   Το  σύνθημα ο “τεθνεώς   δεδικαίωται”,    η ιστορία το θεωρεί  και  ύπουλο και άτιμο.  Είναι και παραμένει στη μνήμη των γενεών,   εγκληματίας πολέμου από τους αισχρότερους ο Ντόναλντ Ράμσφελντ. Αλλά, πάλι,  αν ισχύει μια καθολική  και διαχρονική αρχή στην  Ιστορία  είναι η έννοια της φράσης στη μη θρησκευτική εκδοχή της , “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”.
 Ως εκ τούτου,  αν ζητάμε την “κεφαλή” του υπουργού ΄Αμυνας του Τζορτζ Μπους  “επί πίνακι”  για να την εκθέσουμε  στο  “χειρουργικό τραπέζι”     της Ιστορίας,  είμαστε  το ίδιο ανυποχώρητοι να ζητάμε τις “κεφαλές” επίσης “επί πίνακι”  παντός Αμερικανού  Γκεμπελίσκου  που περίμενε  σήμερα τη  νεκρολογία του,     για να θυμηθεί πως  ο Ντόναλντ Ράμσφελντ  υπήρξε  “σφαγέας”΄. ΄Ηταν , όμως  ο ίδιος κοντυλοφόρος που στήριζε τότε το σκληρό δόγμα « αμείλικτος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» του  Τζόρτζ Μπους ,του Ντικ Τσέινι και Ντόναλντ Ράμσφελντ  μετά τα αιματηρά γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη 2001.
Είναι τόσο αργά, όμως,  σήμερα που το θυμήθηκε.  Είπαμε.  “Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”

2. Πούτιν: Δεν θα γίνει Παγκόσμιος πόλεμος γιατί γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βγουν νικητές

“Ακόμη κι αν βυθίζαμε αυτό το πλοίο, θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε ότι ο κόσμος θα έφθανε στο χείλος ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου, διότι εκείνοι, που τα πράττουν αυτά, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βγουν νικητές από τον πόλεμο αυτό», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η χώρα του δεν θα χαιρόταν με την έναρξη ενός νέου πολέμου, «αν και τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε για τι αγωνιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας στο έδαφός μας, για το μέλλον μας».

***

Ο Ρώσος “Τζορτζ Μπους”, αλλά με απείρως περισσότερο αίμα στα χέρια του. Επί πλέον και  “Τσάρος”, δικτάτορας, ΄Ενας   Νέος  Χίτλερ.

Διαβάστε  “μυαλό” και συνείδηση   ” ηγέτη” που  κρατά στα χέρια του κλειδιά σύγχρονου  πυρηνικού οπλοστασίου:

α. “εκείνοι, που τα πράττουν αυτά, γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βγουν νικητές από τον πόλεμο αυτό” ( φανταστικό σκεπτικό!)

β. “Εμείς γνωρίζουμε γιατί αγωνιζόμαστε, αγωνιζόμαστε για τον εαυτό μας στο έδαφός μας, για το μέλλον μας».  (Για τη μάνα Ρωσία της Μαφίας  ρε, γαμώτο!)

________________

 

                                  ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.α Γλυκά Νερά: Εξοργισμένη η οικογένεια της Καρολάιν – Τι λέει ο δικηγόρος της: «Η γιαγιά δεν μπορεί καν να βγάλει το μωρό μια βόλτα”

β.Γλυκά Νερά: Η πρώτη νύχτα της μικρής Λυδίας με την γιαγιά της στην Αλόννησο.Η ενός έτους Λυδία στην αγκαλιά της γιαγιάς ( ρεπορτάζ , in. gr)

***

΄Υαινες που τρέφονται  με  σεσηπότα   πτώματα!

  ΄Οταν    τους κάνεις “κλικ”, δε σε παίρνει η μπόχα;  Αν όχι, για ψάξε μήπως πάσχεις από  “κρετινισμό” και δεν το ξέρεις !

2.Οργή φοιτητών για την αναγόρευση Σακελλαροπούλου ​σε επίτιμη διδάκτορα του ΑΠ

Οργή φοιτητών για την αναγόρευση Σακελλαροπούλου ​σε επίτιμη διδάκτορα του ΑΠ

“Την Τετάρτη 30/6 το ΑΠΘ και το Τμήμα Νομικής ΑΠΘ αναγορεύουν σε επίτιμη διδάκτορα την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου. Μία πρόεδρος, που κατά την θητεία της αναστάλθηκε το Σύνταγμα τρεις φορές, για να εξυπηρετηθούν τα κατασταλτικά σχέδια της κυβέρνησης και να χτυπηθούν οι διαδηλώσεις. Όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και για το επόμενο όπως προμηνύεται, η ατζέντα της ΝΔ και του πιστού εντολοδόχου της Πρύτανη των ΜΑΤ Παπαϊωάννου θέτει στο στόχαστρο το Άσυλο, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τους αγώνες μας, φτάνοντας σε σημείο να αποπειράται την ωμή παρέμβαση στους Φοιτητικούς Συλλόγους με την θέσπιση ενιαίων ψηφοδελτίων και ηλεκτρονικών διεργασιών στο εσωτερικό τους, σε μια συνέχεια των σχεδίων τους που δεν σταματούν στον ψηφισμένο Νόμο Κεραμεως Χρυσοχοίδη”.

***

Μια πρόεδρος Δημοκρατίας με ακροδεξιές και ρατσιστικές καταβολές,  διαπλεκόμενη και  ομιλούσα   απταίστως   τη γλώσσα της υποκρισίας. ΄Ενας πρύτανης  που κινείται     στους   ρυθμούς του παλιού  εκείνου  γραφικού Γυμνασιάρχη  και μάλιστα ειδικότητας Θεολόγου.

Αμφότεροι , λίαν επικίνδυνοι ως εκλεκτοί της γνωστής “φαμίλιας”, ανάλαβαν εργολαβικά, ως υψηλοί, θεσμικοί παράγοντες , να ξεπλύνουν τις πομπές του Μητσοτακέικου.    ΄Εχουν την εσφαλμένη  εντύπωση,  όπως και οι περισσότεροι αυτής της συνομοταξίας πως   η ιστορία δε θα τους καταδιώξει, γιατί θα θολώνουν  εσαεί τα νερά οι εξωνημένοι   κοντυλοφόροι της Γκεμπελικής δημοσιογραφίας.

Αφελείς και ανιστόρητοι.

 

3.Σκάνδαλο Νοvartis: Κομμένη και ραμμένη στο κυβερνητικό αφήγημα η πρόταση της εισαγγελέως

“Σε πλήρη ταύτιση με το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την υπόθεση Novartis είναι η πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θεοδώρου προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με το καθεστώς ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων Μάξιμου Σαράφη και Αικατερίνης Κελέση. Η ανώτατη εισαγγελέας η οποία μάλιστα σήμερα συνταξιοδοτείται προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν χωρίς καθεστώς ανωνυμίας.

Με λίγα λόγια η κ. Θεοδώρου ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις τοποθετήσεις των έξι πολιτικών προσώπων (Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτριος Αβραμόπουλος, Σπυρίδων Γεωργιάδης, Ιωάννης Στουρνάρας και Ανδρέας Λοβέρδος), καθώς πριν από λίγες ημέρες απέστειλαν προς το Πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο υπόμνημα με το οποίο ζητούσαν να αρθεί να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς το καθεστώς προστασίας υπό την ανωνυμία τους. Παρά το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα δεν είχαν δικαίωμα να παρέμβουν στην ανακριτική διαδικασία, όπως κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Επικαλείται το κράτος δικαίου αλλά όχι για τους προστατευόμενους

Το σκεπτικό της κυρίας Θεοδώρου είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Επικαλείται το κράτος δικαίου αλλά με μία ερμηνεία η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα «δημόσια πρόσωπα» και εν προκειμένω στα πολιτικά πρόσωπα που ερευνήθηκαν και όχι στους προστατευόμενους μάρτυρες.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, «σε ένα κράτος δικαίου, αν αναμφίβολα πρέπει να προστατεύεται το δημόσιο συμφέρον και να αποτρέπεται η λεηλασία του δημόσιου χρήματος, εξίσου πρέπει να έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα ο κάθε πολίτης και πολύ περισσότερο τα δημόσια πρόσωπα να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή και την αξιοπρέπεια τους από την “ανθρωποφαγία”. Άλλωστε η προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος δεν μπορεί να φθάνει μέχρι του σημείου να δυσχεραίνεται η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας και επέρχεται σημαντικός περιορισμός βασικών αρχών».

***

Η Βασιλική  Θεοδώρου  είναι ο καθρέπτης της  διαπλεκόμενης ελληνικής δικαιοσύνης. Αντί για “μαντήλι” στα μάτια, τα έχει καλύψει εντελώς με το πανί της σημαίας της Νέας Δημοκρατίας.

΄Ενα ακόμα όνομα στο “κατάμαυρο”… Πάνθεον  της ελληνικής δικαιοσύνης. Ποιος θα καθαρίσει αυτή τη βρωμιά  του Αυγεία;

 

4.Το σίριαλ του artfreak με την κλοπή Πικάσο συνεχίζεται: Tι ισχύει για την αμοιβή στον πληροφοριοδότη

Πικάσο

Χρυσοχοϊδης -Μενδώνη- Κλέφτης ελαιοχρωματιστής και Πληροφοριοδότης.

“΄Ατιμος  κόσμος, βρωμερός , διαβολικά πλασμένος”!