ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό
Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό (Φωτογραφία: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

α. Το ραντεβού για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ έχει δοθεί στις 2 μ.μ., για συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο, όπου αναμένεται να φτάσουν πάνω από 500 λεωφορεία με πολίτες, από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Η αστυνομία εκτιμά ότι θα μετάσχουν περίπου 30.000 διαδηλωτές. Ομιλητές θα είναι οι Στέργιος Καλόγηρος, Κώστας Καραΐσκος, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, Νίκος Λυγερός, Φραγκούλης Σ. Φράγκος.

β. Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.

Λίγο μετά τις 15:30, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 500.000 και πως συνολικά στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα.
Παρόντες στο συλλαλητήριο είναι όλοι οι βουλευτές βορείου Ελλάδος της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή. 

ΠΥΡΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Ε.Α.

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία -Φραγκούλης Φράγκος: Θα μας βρουν μπροστά τους

Φωτογραφία: youtube

Διεμήνυσε πως «θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν είμαστε έρμαια, τελείωσαν αυτά. Θα προστατέψουμε τη Μακεδονία μας».

Ομιλητής, ανάμεσα στα άλλους κορυφαίους (!) και ο φιλοβασιλικός στρατηγός και…ιστορικός (τρομάρα του!)  Φρ. Φράγκος*. Ναζί, ακροδεξιοί, χουντικοί, βασιλικοί, Ορθοδοξάρες, όλος ο συρφετός, η “σάρα και η μάρα”  των εθνικοφρόνων, του καταδιακορευμένου από δαύτους τρίπτυχου “πατρίς – θρησκεία- οικογένεια”, παιδιά και εγγόνια οι περισσότεροι, δωσίλογων, ταγματασφαλιτών Χιτών και λοιπών ατιμώρητων  καθαρμάτων.  Συναγελάστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη   και δια-λάλησαν  ομοθυμαδόν  την εθνική ιστορική πεποίθησή τους πως…   “πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θά΄ναι”.  Και όχι μόνο η Σκοπιανή  Μακεδονία.

Να μην ξεχνάμε. Δεν είναι απλά εθνικιστικός συρφετός και πατριωταράδες.  Είναι απατεώνες, καταχραστές. Οι πατεράδες-παπούδες τους , τούς  άφησαν περιουσίες, αφού ξεκοκάλισαν την αμερικάνικη βοήθεια του σχεδίου  Μάρσαλ.  Και όχι μόνο αυτή.

Για σχεδόν 30 ολόκληρα χρόνια μετά την “αδελφοκτόνο” νίκη τους, δεν καταδυνάστευσαν  απλώς τον τόπο με τον χωροφύλακα και τα πιστοποιητικά κοινωνικών  φρονημάτων, αλλά “τα έφαγαν και  μαζί”.  Τους πενιχρούς,δηλαδή,  πόρους μιας χώρας που την ερήμωσαν οι ίδιοι.  Ως πατριώτες και νικητές αυτοί και…μιάσματα, ηττημένοι οι άλλοι, είχαν δικαίωμα και υποχρέωση να ασελγούν στο κορμί μιας χώρας που οι πληγές της αιμορραγούσαν ακόμα.

“Ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων”. Νόμος της ιστορίας και όχι η  απλή ρήση του ΄Αγγλου διανοητή.

 

Ο Φρ. Φράγκος και η «κίνηση» Μπαλτάκου
«Στο δείπνο η παρουσία του Ν. Γλύξμπουργκ, γιου του τέως, αλλά και του Φρ. Φράγκου, το όνομα του οποίου συζητήθηκε πρόσφατα για ηγετικό ρόλο στην Κίνηση του Τάκη Μπαλτάκου, κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε, με δεδομένο ότι ο πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά «τάραξε τα νερά» στη ΝΔ πριν από λίγες μέρες με την αποκάλυψή του ότι γίνονται ζυμώσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Αμφιβάλλετε ότι σε ένα τέτοιο τραπέζι συζητήθηκαν εκτός από τις πολιτικές εξελίξεις και το νέο τοπίο που προέκυψε στην Κεντροδεξιά μετά την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ και την ήττα του Β. Μεϊμαράκη που είχε τη σαφή στήριξη του Κ. Καραμανλή;» αναφέρει το Εθνος.

2. ΑΠΟ ΧΑΝΙΑ
Μπακογιάννη: Η ΝΔ κηρύσσει πανστρατιά
«Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια φορολογική επανάσταση», φωτογραφία: eurokinissi

 

Σε μια νέα δημιουργική προσπάθεια, που έχει ανάγκη η χώρα, κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σήμερα στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων.

Επισήμανε ότι, «η Νέα Δημοκρατία για να πετύχει τον στόχο της κηρύσσει πανστρατιά», και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε απευθυνόμενη στους πολίτες, « η πόρτα μας, η καρδιά της ΝΔ είναι πάντα ανοικτή».

“Πανστρατιά” στο λεξιλόγιο της Ντόρας και των…συντρόφων της στη Ν.Δ, σημαίνει “κουμπάρους, εργολάβους, παιδιά δικά μας, γαλάζια ακρίδα” γενικώς εν δράσει, όπως στις δυο αλήστου μνήμης κυβερνητικές τετραετίες του  Κ.Καραμανλή, με υπουργό και τη λαλίστατη σήμερα κόρη του Κ. Μητσοτάκη, που τίναξαν την “μπάγκα στον αέρα”.  Θράσος,πρόκληση, ασέβεια. ΄Υβρις!  Τερατογεννήσεις της ατιμωρησίας όλα τούτα.

Ο Κ.  Καραμανλής και η παρέα του τότε, μαζί και η …Ντορένια, έπρεπε να είναι σήμερα φυλακή. Χρεοκόπησαν τη χώρα.  Διπλασίασαν το χρέος και εκτόξευσαν το έλλειμμα στο 15,2%.΄Ομως, ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να γίνει πρωθυπουργός  ,παρά να καθήσει στο σκαμνί την εγκληματική αυτή συμμορία της Ν.Δ που βύθισε τη χώρα στην οδύνη.

Θα το βρει  μπροστά του ο πρωθυπουργός.  Δεν τελείωσε, αν έτσι νομίζει, το έγκλημα της “ομερτά”, μεταξύ του ίδιου και του  Κ.  Καραμανλή.

Αν η Ελλάδα δε θέλει να γυρίσει σε λίγες δεκαετίες   πάλι στις κακές μέρες της χρεοκοπίας, που βιώνουμε εμείς σήμερα , πρέπει κάποιοι, έστω και συμβολικά, να πάνε φυλακή. Και  η Ντόρα Μητσοτάκη- Μπακογιάννη   είναι πρώτη στη λίστα.  Ας μην κοιμάται ήσυχη.

 

3.Σφοδρή επίθεση της Τουρκίας από αέρος και ξηράς στην επαρχία Αφρίν της Συρίας
Φωτογραφίες: ΑΡ

Το γενικό επιτελείο στρατού της Τουρκίας ανακοίνωσε επισήμως την έναρξη της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» εναντίον των Κούρδων ανταρτών στην περιοχή του Αφρίν, στη Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων στη Συρία ενώ αντάρτες του φιλοτουρκικού Ελεύθερου Συριακού Στρατού μπήκαν στο Αφρίν για να στηρίξουν τις τουρκικές δυνάμεις.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας ξεκίνησαν μια αεροπορική επιχείρηση για να καταστρέψουν στοιχεία» των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) είπε σε μια ομιλία του ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

“Ανοίγει τον τάφο” του ο Ερντογάν.  Ακόμα και τους Ρώσους θα έχει εναντίον του σε αυτή την εγκληματικη επίθεση εναντίον των Κούρδων. Είναι μετρημένες οι ημέρες του στην εξουσία -δικτατορία που έχει επιβάλει ο “Σουλτάνος”.

Ακόμα δεν έχει αντιληφθεί πως το κουρδικό πέρασε πια στην αποκλειστικότητα των  Αμερικανών.  Και η υπερδύναμη έχει σχέδιο για ίδρυση κουρδικού κράτους.

Και το σχέδιο προβλέπει ακριβώς αυτό. Πριν την έναρξη της διαδικασίας ίδρυσης του Κουρδιστάν, να φύγει κακήν κακώς από την εξουσία ο Εντογάν. Και θα τον ρίξουν,  ούτως ή άλλως.

 

4. Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ερχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα (Φωτογραφία: SOOC/ Theodore Manolopoulos)
Χαλάει από το απόγευμα ο καιρός, καθώς θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες, ενώ θα πέσουν και χιόνια.

 

΄Οντως, ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ. Φοβερό, απίστευτο, πρωτοφανές φαινόμενο. Βροχές και χιόνια στο καταχείμωνο! Δεν ξανάγινε!