ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ. ΄Η ΚΑΝΕΙΣ “ΑΠΟΒΑΣΗ” ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΩΡΑ ΄Η “ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ” ΜΕΤΑ , ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑ ΠΙΑ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Ο Πούτιν απειλεί τη «συλλογική Δύση»: Η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη και σκληρή, αν ξεπεραστεί η «κόκκινη γραμμή»(*)

(θα σας φέρω το κεφάλι του Σαουδάραβα  βασιλιά σε ένα χρυσό δίσκο για να κάνετε το κρανίο του  κούπα για εσάς, κύριε Πρόεδρε» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας Ραμζόν Καντίροφ).

***

Δύο τινά συμβαίνουν. ΄Η όλα τα τέρατα όλων των εποχών και απανταχού της γης, έχουν κοινή αφετηρία εκπόρευσης της διαστροφής τους   ή ο Ρώσος  Νέος Χίτλερ διαβάζει νυχθημερόν τις ομιλίες ,τους …διαπρύσιους λόγους  του αρχηγού των Ναζί τότε και των συνεργατών του.

Αλλιώς ,δεν εξηγείται πως όλα τα απάνθρωπα αυτά κτήνη λένε ακριβώς τα ίδια. Η φυλή τους, το έθνος τους, η πατρίδα τους , μοναδικά και αναντικατάστατα   στην υφήλιο. “Περιούσιος λαός”. Οι λοιποί, πέρα από υποδεέστεροι, μισούν κιόλας και εποφθαλμιούν την εκλεκτή ράτσα των  “Αρίων”.  Και φυσικά δεν παραλείπουν, όπως όλοι οι Ναζί, να απειλούν με “ολοκαυτώματα” και συλλογικές “δεκατισμούς και  εξολόθρευση ,  όποιον τους αμφισβητεί.

Από την άλλη, οι  αντιστοιχίες  της συμπεριφοράς των άλλων χωρών του κόσμου απέναντι στο  Ρώσο Νέο Χίτλερ, είναι σχεδόν ίδιες με εκείνες των τότε  κυβερνήσεων απέναντι  στον  παλιό  Ναζί. Και είναι πολλές και καθόλου συμπτωματικές. Το ίδιο και η αντιμετώπιση του παλιού τέρατος και αυτού  τώρα στην εποχή μας από την παγκόσμια βιομηχανίας παραπληροφόρησης.

Λίγο πριν την έκρηξη του Β παγκοσμίου πολέμου, τόσο οι κυβερνήσεις, όσο και οι κοντυλοφόροι της εποχής,   αντιμετώπιζαν τον παρανοϊκό  κτήνος  με ανευθυνότητα, χαλαρότητα και  επικίνδυνη κανονικότητα, ακόμα και διπλωματική, που έφταναν μέχρι τη συγκατάβαση και την αποδοχή  του Χίτλερ, ως προσωπικότητα   ηγέτη μιας χώρας, όπως όλοι οι….φυσιολογικοί στον    κόσμο.   Απλώς , έδειχνε    ολίγον πιο περίεργος, ιδιόμορφος και θυμικός.  Ουδεμία πρόβλεψη, καταγγελία, έστω έκφραση υπόνοιας πως επρόκειτο για ψυχοπαθή .Πόσω μάλλον, να κινηθούν, να αντιδράσουν ,να συσπειρωθούν νωρίς, να του κόψουν το δρόμο , πριν ο  Ναζί αιματοκυλήσει  τον κόσμο.

Η Αμερική, όπως τότε και τώρα δείχνει την ίδια εγκληματική αφροσύνη. Ο Μπαράκ Ομπάμα  ιδιαίτερα υπήρξε ο “κακός δαίμονας” της παγκόσμιας ειρήνης και ο  καλύτερος  σύμμαχος του Ρώσου Τσάρου. ΄Εχει χρεωθεί ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά εγκλήματα.

΄Οταν σε άλλες περιπτώσεις οι Αμερικανοί επενέβαιναν στα πέρατα της οικουμένης  για “ψύλλου πήδημα”,  το 2014 που ο  αιμοσταγής  Ρώσος ιμπεριαλιστής  εισέβαλε στην Αν. Ουκρανία και διχοτόμησε τη χώρα, για να κλέψε τη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη,  ο τότε Αμερικανός πρόεδρος, παρακολουθούσε τα δρώμενα στην τραγική χώρα ως θεατής !  Κι αντί, πριν ακόμα ο “Τσάρος” αποβιβάσει δυνάμεις  στην Κριμαία, να τον κρεμάσει στη μέση της πλατείας στη Μόσχα (και μπορούσε), παρακολουθούσε αδύναμος, σοκαρισμένος, αναποφάσιστος  ,ως τραγική  μαριονέττα  και όχι ως πρόεδρος υπερδύναμης, τη  “Ρώσσικη αρκούδα” να  σπέρνει τον όλεθρο.

15  χιλιάδες νεκρούς  στοίχισε εκείνο το έγκλημα της εισβολής και μια, επίσης, κατεστραμμένη χώρα.   Αλλά και ανάδειξε ένα  υπερόπτη ιμπεριαλιστή  “Τσάρο”  να αλαλάζει   για την επιτυχία του , που  έκανε σκόνη τους Αμερικανούς ,αφού  η “μαϊμού”, όπως αποκαλούσε  ρατσιστικά τον έγχρωμο πρόεδρο της Αμερικής,  τα “έκανε πάνω” του, από κόμπλεξ, φυσικά, μπροστά στη φυλετική ανωτερότητα του “΄Αριου” Πούτιν!  Ιστορικό έγκλημα του Μπαράκ Ομπάμπα, ασυγχώρητο και ολέθριο, τόσο για την παγκόσμια ειρήνη, όσο και για τη ατιμωρησία ενός προκλητικού ρατσιστή,   ακροδεξιού,  φαλλοκράτη και ομοφοβικού.

Αμέσως μετά  και εξαιτίας της ατιμωρησίας του εκείνης,  θα συνεχίσει την εγκληματική του δράση  στη  Συρία  τώρα πια  . Και με τα δικά του όπλα και τους στρατιωτικούς συμβούλους,  θα αφήσει πίσω του  πάνω από 600.000 νεκρούς  και εκατομμύρια πρόσφυγες. Πάλι για να κατακτήσει δυο στρατιωτικές βάσεις στη χώρα του  δικτάτορα Μπασάντ ΄Ασαντ,  αλλά και  για να εισπράξει  ζεστό χρήμα από τις πωλήσεις  όπλων για   ένα λαό που  και τότε και σήμερα, λιμοκτονεί.

Αυτή την ώρα, ξύπνησε πάλι το κτήνος μέσα του. Θρασύτατα και προκλητικά , απειλεί τώρα συλλήβδην τη  Δύση.  Δοκιμάζει τις αντοχές του ΝΑΤΟ κα ειδικά του νέου Αμερικανού προέδρου.

Στόχος του, αν εκτιμήσει πως και ο  Τζό Μπάιντεν θα συμπεριφερθεί όπως ο Ομπάμα,  να κτυπήσει πάλι την  Ουκρανία, για να προχωρήσει σε Υπερδνειστερία και Μολδαβία.  Και το …Βουκουρέστι  είναι πια δίπλα! Κι αν συμβεί αυτό ,τότε πια ο Νέος Χίτλερ  θα ανάψει  τη μεγάλη πυρκαγιά.

Και δε θα διστάσει να ξεκινήσει  Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο, επειδή ακριβώς είναι σε απόγνωση.  Εγκλωβισμένος στη φυλακή-  κόλαση που  έκανε  ο ίδιος της χώρα.  Η Ρωσία είναι πια είναι ένα απέραντο  κολαστήριο,  ως  καθεστώς και  κρατική τακτική απέναντι ακόμα και στα στοιχειώδη  ανθρώπινα δικαιώματα.  Αλλά και μια χώρα που μαστίζεται από όλα τα άλλα δεινά. Πείνα, μαφιόζικη εγκληματικότητα, χαμηλό προσδόκιμο ζωής ,αλκοολισμό, συντηρητικότητα, θρησκοληψία, ξενοφοβία, ρατσισμό.    Ο πόλεμος θεωρεί πως  θα  είναι διέξοδος.  ΄Ολοι οι παρανοϊκοί έχουν τις ίδιες  στερεοτυπικές, ψυχωτικές  συμπεριφορές.

Ο Μπάιντεν  είναι ώρα, όχι απλώς να δώσει ένα γερό μάθημα στον Τσάρο,  αλλά να τον εξαφανίσει από προσώπου γης. Πριν ξεκινήσει το “αγύριστο ταξίδι”  για την παγκόσμια ειρήνη ,αν βαδίσει προς  Μολδαβία και Ρουμανία . Στο “υπογάστριο” της Ευρώπης!

Είναι ο  Νέος Χίτλερ, αποδεδειγμένα.   Αν δεν το κάνει τώρα η Αμερική, αν δεν του “κόψει το βήχα” οριστικά  στα σύνορα της Ουκρανίας,  θα χρειαστεί να το  κάνει με νέα   “απόβαση στη Νορμανδία”. Αλλά, σε  μια Ευρώπη κατεστραμμένη  από το μένος του χτήνους.

76 ολόκληρα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου , με 20.000.000 νεκρούς και ερείπια που συσσώρευσε   το παλιό   τέρας.  Ο  παρανοϊκός Ναζί  Χίτλερ, που  βρήκε νέα ενσάρκωση στον  επίσης  ψυχάκια   “Τσάρο” ιμπεριαλιστή και δικτάτορα  Πούτιν.

________________________________________

(*)Με τις γενικές κατευθύνσεις της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής ολοκλήρωσε το 17ο μήνυμά του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του γιατί η «συλλογική Δύση», όπως τη χαρακτήρισε, επιχειρεί να ενοχοποιήσει τη Ρωσία για τα πάντα και υπερβαίνει τα εσκαμμένα, όπως στην περίπτωση της συνωμοσίας για την ανατροπή και δολοφονία του προέδρου της Λευκορωσίας, όπως αποκάλυψαν πρόσφατα από κοινού οι μυστικές υπηρεσίες Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να υποδεχθεί αύριο τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, για συνομιλίες και φαίνεται πως προετοίμασε το έδαφος, προειδοποιώντας σε αυστηρό τόνο όσους επιβουλεύονται την ασφάλεια της Ρωσίας ότι «θα θα μετανιώσουν για ό,τι έπραξαν έτσι, όπως δεν έχουν εδώ και καιρό μετανιώσει για κάτι».

«Το νόημα και το περιεχόμενο της πολιτικής της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή είναι να διασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια για την ευημερία των πολιτών μας, για τη σταθερή ανάπτυξη της χώρας. Η Ρωσία έχει τα δικά της συμφέροντα, φυσικά και τα υπερασπιζόμαστε και θα το πράττουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, όπως άλλωστε κάνουν και τα άλλα κράτη του κόσμου», είπε ο Ρώσος ηγέτης, σημειώνοντας επίσης: «Εάν κάποιος αρνείται να κατανοήσει αυτό το αυτονόητο πράγμα, δεν θέλει να κάνει διάλογο και επιλέγει εγωιστικό και αφ’ υψηλού τόνο, η Ρωσία θα βρει πάντοτε τρόπο να υπερασπιστεί τη θέση της».

Πούτιν: Η πρακτική των κυρώσεων μετεξελίσσεται σε κάτι επικίνδυνο
Ο Ρώσος πρόεδρος περιέγραψε ως μία αρνητική πρακτική των τελευταίων ετών την επιβολή «παράνομων κυρώσεων με πολιτικά κίνητρα στην οικονομία», που χαρακτήρισε «βάναυσες προσπάθειες οι μεν να επιβάλλουν με τη βία τη θέλησή τους στους άλλους» και διαπίστωσε ότι «σήμερα αυτή η πρακτική μετεξελίσσεται σε κάτι πολύ πιο επικίνδυνο, εννοώ τα στοιχεία που έγιναν πρόσφατα γνωστά για ευθεία απόπειρα διοργάνωσης πραξικοπήματος στη Λευκορωσία και τη δολοφονία του προέδρου αυτής της χώρας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι παρόμοιες απαράδεκτες πράξεις δεν επικρίνονται από τη λεγόμενη “συλλογική Δύση”. Σαν κανείς να μην προσέχει καν ότι υπάρχουν. Όλοι παριστάνουν ότι τίποτε δεν συμβαίνει».

Ο Πούτιν υπενθύμισε την περίπτωση του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς, «τον οποίον επίσης παρ’ ολίγον να σκοτώσουν και ανέτρεψαν από την εξουσία» το 2014, αναφέρθηκε επίσης στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Μαδούρο, για τους οποίους «μπορείτε να έχετε όποια άποψη θέλετε», όμως τόνισε ότι «η πρακτική της διοργάνωσης πραξικοπήματος, τα σχέδια πολιτικών δολοφονιών, μεταξύ άλλων και της ανώτατης κρατικής ηγεσίας, αυτό είναι υπερβολικό. Ξεπεράσατε ήδη όλα τα όρια».

Χωρίς να στραφεί συγκεκριμένα εναντίον κάποιας συγκεκριμένης χώρας ή στρατιωτικής συμμαχίας, ο Ρώσος ηγέτης υπογράμμισε τη σημασία των ομολογιών των συλληφθέντων, που δήλωσαν, σύμφωνα με τις ανακριτικές Αρχές της Λευκορωσίας ότι «μετείχαν στη συνωμοσία, ότι προετοιμάζονταν ο αποκλεισμός του Μινσκ, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών της πόλεως, των μέσων επικοινωνίας, η πλήρης διακοπή του ενεργειακού συστήματος της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας, αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι γινόταν προετοιμασία μαζικής κυβερνο-επίθεσης, πώς αλλιώς;».

Συνέδεσε μάλιστα τις φερόμενες ως σχεδιαζόμενες κυβερνο-επιθέσεις με το γεγονός ότι «οι δυτικοί συνάδελφοί μας αρνούνται επίμονα τις πολυάριθμες ρωσικές προτάσεις να αναπτυχθεί ένας διεθνής διάλογος στον τομέα της πληροφοριακής και κυβερνητικής ασφάλειας. Πολλές φορές το έχουμε προτείνει. Αλλά αποφεύγουν τη συζήτηση επί της ουσίας του ζητήματος».

Δείχνοντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό απασχολεί σοβαρά τη ρωσική ηγεσία, ο Πούτιν αναρωτήθηκε: «Και τι θα συνέβαινε εάν η απόπειρα πραξικοπήματος στη Λευκορωσία γινόταν πραγματικά; Εκεί οδηγούνταν όλα τα πράγματα. Πόσοι άνθρωποι θα υπέφεραν; Πώς θα διαμορφωνόταν εν γένει η τύχη της Λευκορωσίας; Γι’ αυτό κανείς δεν σκέφτεται, όπως δεν σκέφτηκαν για τη μοίρα της Ουκρανίας, όταν υλοποιήθηκε το πραξικόπημα σ’ εκείνη τη χώρα».

Πούτιν: Συνδέουν τη Ρωσία πότε με το ένα, πότε με το άλλο, χωρίς κανέναν λόγο
Συνδέοντας τις εξελίξεις στη Λευκορωσία με τη διεθνή αντιμετώπιση της Ρωσίας, ο πρόεδρος της χώρας διαπίστωσε ότι «οι μη φιλικές ενέργειες και ως προς τη Ρωσία επίσης δεν σταματούν. Σε ορισμένες χώρες εισήγαγαν μάλιστα την απρεπή συνήθεια με κάθε αφορμή και συχνά χωρίς καν αφορμή να ενοχοποιείται η Ρωσία. Λες και είναι ένα νέο σπορ. Ποιος θα πει πιο δυνατά κάτι (σ.σ. κατά της Ρωσίας). Ως προς αυτά, εμείς φερόμαστε στον έπακρο βαθμό συγκρατημένα. Μπορώ να πω χωρίς καμία ειρωνεία, φερόμαστε σεμνά, συχνά δεν απαντάμε καν στις μη φιλικές ενέργειες, όπως και στην ανοιχτή αγένεια».

Παρομοίασε μάλιστα όσα συμβαίνουν γύρω από τη Ρωσία με την υπόθεση του «Βιβλίου της Ζούγκλας» του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, τον οποίο χαρακτήρισε «μέγα συγγραφέα»: «Βλέπουμε τι γίνεται στην πραγματική ζωή, συνδέουν τη Ρωσία πότε με το ένα, πότε με το άλλο, χωρίς κανένα λόγο, γύρω από τον (σ.σ. τίγρη) Σιρχάν περιστρέφονται διάφοροι μικροί (σ.σ. τσακάλια) Ταμπάκι, όπως στο βιβλίο του Κίπλινγκ. Αλυχτούν για να ικανοποιήσουν το αφεντικό τους».

Κλιμακώνοντας την αυστηρότητα των προειδοποιήσεών του, ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε: «Θέλουμε όντως να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους μετέχοντες της διεθνούς συναναστροφής, ακόμη και μ’ εκείνους με τους οποίους το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις μας, για να το πω ήπια, δεν πάνε καλά. Όντως δεν θέλουμε να κάψουμε τις γέφυρες, αλλά, εάν κάποιος αντιλαμβάνεται τις καλές μας προθέσεις ως αδιαφορία ή αδυναμία και ο ίδιος σκοπεύει τελειωτικά να κάψει ή να ανατινάξει τις γέφυρες, πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντηση της Ρωσίας θα είναι ασύμμετρη, γρήγορη και σκληρή. Οι διοργανωτές οποιωνδήποτε προκλήσεων, οι οποίες απειλούν θεμελιώδη συμφέροντα της ασφάλειάς μας, θα μετανιώσουν για ό,τι έπραξαν έτσι, όπως δεν έχουν εδώ και καιρό μετανιώσει για κάτι».

Χειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους στην ειδική συνεδριακή αίθουσα μπροστά στα τείχη του Κρεμλίνου, ο Πούτιν, τόνισε ότι «την ίδια στιγμή, είμαι απλώς αναγκασμένος να το πω αυτό, έχουμε αρκετή υπομονή, ευθύνη, επαγγελματισμό, αυτοπεποίθηση και βεβαιότητα για το δίκιο μας και λογικά κατά τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης. Όμως ελπίζω ότι κανείς δεν θα σκεφτεί να περάσει ως προς τη Ρωσία τη λεγόμενη «κόκκινη γραμμή». Και από πού αυτή διέρχεται, αυτό θα το αποφασίζουμε σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση μόνοι μας».

Εν συνεχεία ο Ρώσος ηγέτης απαρίθμησε μια σειρά σύγχρονα εξοπλιστικά συστήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων υπερηχητικοί πύραυλοι, όπου η Ρωσία φαίνεται πως έχει πετύχει να προπορεύεται, ανακοινώνοντας ότι έως το 2024 το 76% του στρατιωτικού εξοπλισμού της χώρας θα έχει εκσυγχρονιστεί, ενώ στη λεγόμενη «πυρηνική τριάδα» (σ.σ. πυρηνικά όπλα, που εκτοξεύονται από εδάφους, αέρος και θαλάσσης) ήδη από φέτος θα ξεπεράσει το 88%.

«Ως ηγέτης στην κατασκευή πολεμικών συστημάτων νέας γενεάς και την ανάπτυξη σύγχρονων πυρηνικών όπλων, η Ρωσία επίμονα για άλλη μια φορά προτείνει στους εταίρους να συζητήσουμε τα ζητήματα των στρατηγικών εξοπλισμών, της εξασφάλισης της παγκόσμιας σταθερότητας», σημείωσε ο Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι «αντικείμενο και στόχος τέτοιων συνομιλιών μπορεί να είναι η δημιουργία μη συγκρουσιακής συνύπαρξης στη βάση της εξίσωσης της ασφάλειας, η οποία θα μπορούσε να καλύπτει όχι μόνο τους παραδοσιακούς στρατηγικούς εξοπλισμούς, τους διηπειρωτικούς, βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά και τα βαριά βομβαρδιστικά και υποβρύχια, καθώς και όλα τα επιθετικά και αμυντικά συστήματα, που είναι ικανά να επιλύουν στρατηγικά προβλήματα, ανεξαρτήτως της γόμωσής τους».

Ο Πούτιν επανέλαβε την πρόταση για συνάντηση των αρχηγών των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέφερε την πρότασή του για μια συνάντηση των αρχηγών κρατών των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς όπως είπε «οι χώρες της πυρηνικής πεντάδας έχουν εδώ ιδιαίτερη ευθύνη» και υπογράμμισε τη θέση της χώρας του «υπέρ της διατήρησης του κομβικού ρόλου του ΟΗΕ στις διεθνείς υποθέσεις».

Η Ρωσία, κατά τον Β. Πούτιν, είναι πάντοτε ανοιχτή στην ευρεία διακρατική συνεργασία και επιδιώκει να συμβάλλει στη διευθέτηση των περιφερειακών προβλημάτων, όπου «ήδη έχουμε κάνει πολλά για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία, για την αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου στη Λιβύη. Η Ρωσία έπαιξε κεντρικό ρόλο, καθώς καταφέραμε να σταματήσουμε την ένοπλη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την απαρίθμηση των χωρών και ηπείρων ρωσικού ενδιαφέροντος ο Πούτιν είπε ότι «στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού αναπτύσσουμε τις σχέσεις μας με την απόλυτη πλειονότητα των κρατών του κόσμου στην Ασία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική, με πολλές χώρες της Ευρώπης» και συνέχισε ξεχωρίζοντας ως προτεραιότητα «τις επαφές μας με τους εγγύτερους εταίρους μας στον Οργανισμό της Σαγκάης, τους BRICS, την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών, τους συμμάχους μας στο Σύμφωνο Συλλογικής Ασφάλειας».

Εκ παραδρομής μάλιστα κατονόμασε το τελευταίο Σύμφωνο της …Βαρσοβίας, ενώ είχε ξεκινήσει τις αναφορές του στη διεθνή πολιτική θυμίζοντας το Μουντιάλ του 2018 και την εξαιρετική επιτυχία στη διοργάνωσή του από τη Ρωσία, η οποία είπε «είναι μια χαρούμενη χώρα, ανοιχτή στους πραγματικούς φίλους».