ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΣΙ

Στη μνήμη όσων αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού (Αντάρτες) έπεσαν σε εκείνες τις τελευταίες μάχες του Ανταρτοπόλεμου, αφιερώνουμε τα παρακάτω αποσπάσματα από παλιότερο κείμενό μας:

 

ΓΡΑΜΜΟΣ-ΒΙΤΣΙ. ΜΙΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ»
Σαν σήμερα, 30 Αυγούστου 1949, δόθηκαν οι τελευταίες μάχες  του Δημοκρατικού Στρατού (Ανταρτών) εναντίον του Εθνικού Στρατού  που είχαν ξεκινήσει μερικές μέρες νωρίτερα στο Γράμμο και το Βίτσι.
…Να θυμίσουμε, λοιπόν ( κατ΄αρχήν και επί τροχάδην)  μια ιστορική αλήθεια ,χιλιοειπωμένη  στις σελίδες του  Homo-Naturalis.gr:  Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων   κομμουνιστών  («Αντάρτες») που εξεγέρθησαν στη χώρα μας  εκείνες τις ιστορικές ημέρες ,  ήταν ιδεολόγοι επαναστάτες, που πίστεψαν ότι μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα της χώρας, αλλά και του κόσμου ολόκληρου με αγώνα,  με «αίμα».  Πηγή έμπνευσης και δεξαμενή άντλησης   της σοσιαλιστικής ιδεολογίας  τους (όπως άλλωστε όλων των κομμουνιστών της γης)  υπήρξαν  πρώτα τα συγγράμματα  των θεωρητικών  της,  όπως ο Μάρξ, ο ΄Ενγκελς, ο Λένιν, ο Τρότσκι κ.α,   η διαδικασία, τα μέσα και ο τρόπος  πραγματοποίησης  και  επικράτησης  της  ρώσικης επανάστασης των Μπολσεβίκων  του ΄17 και η εξαγωγή  της  σε άλλες χώρες, εκτός Ρωσίας, που αναπτέρωσαν τις ελπίδες και το όραμα και των Ελλήνων κομμουνιστών   πως θα μπορούσε  να ηττηθεί ο καπιταλσιμός στον κόσμο   με αγώνα και εξέγερη των μαζών.
Στην Ελλάδα,  ήταν πολλοί εκείνοι  ,που  πίστεψαν πως θα ερχόταν η ημέρα να γίνουν κι εδώ  πράξη  τα  οράματα των Μπολσεβίκων και  των καταπιεσμένων μαζών της μεγάλης εκείνης επανάστασης στη Ρωσία. Υπήρχαν στη χώρα πολλοί «κολασμένοι» και μάλιστα  η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού βίωνε  από συστάσεως ελληνικού κράτους  την εξαθλίωση,την ανέχεια,την αδικία.
Η  αφρόκρεμα της  ελληνικής διανόησης,  οι πιότερο ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικά ζητήματα ΄Ελληνες, οι απλοί πολίτες, οι αγνοί και οι έντιμοι άνθρωποι,  συσπειρώθηκαν-συστρατεύτηκαν   σε ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ευρύτατο και εύρωστο,   λαϊκό κίνημα με  σκοπό να ανατρέψουν εκ βάθρων το ισχύον τότε πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα  και να το αντικαταστήσουν με το σοβιετικό μοντέλο.
  Φυσικά, δεν έλειψαν απ΄αυτό το μέγα  εγχείρημα  και  οι ιδεολογικά (λιγότερο ή περισσότερο)ασυνειδητοποίητοι, ακόμα και οι  απολίτικοι, αλλά και οι καιροσκόποι, οι έχοντες προσωπικούς λόγους εκδίκησης -αντεκδίκησης, ακόμα και «ποινικοί», όποιοι, εν πάση περιπτώσει, είχαν τις δικές τους αφορμές  να εκδικηθούν την κοινωνία. Πολλοί τέτοιοι    εισχώρησαν στην  αντάρτικη επανάσταση , υποκρίθηκαν τους κομμουνιστές και πολέμησαν δίπλα σε γνήσιους και ιδεολόγους αγωνιστές .΄Ηταν εκείνοι που, ουκ ολίγες φορές,  αμαύρωσαν την ένδοξη ιστορία του ηρωικού  αντάρτικου κινήματος της Ελλάδας  και έδωσαν επιχειρήματα στην άλλη πλευρά να μιλάει  για  τα «άγρια  εγκλήματα των κομμουνιστοσυμμοριτών, τα κονσερβοκούτια και τις πηγάδες του Μελιγαλά» .
Βεβαίως, ο αγώνας εκείνος ήταν σκληρός και απάνθρωπος. Οι ΄Ελληνες   αντάρτες ήταν οπαδοί ης βίαιης κατάργησης και αποδόμησης του υφιστάμενου  συστήματος , όπως άλλωστε και όλες οι κοινωνικές επαναστάσεις στην Ιστορία.  Γι΄αυτό και το αίμα που χύθηκε ήταν πολύ και από τις δύο πλευρές. Οι αντάρτες υπήρξαν  βίαιοι και τούτοι.  Πολλές φορές κάποιοι , ακόμα και από τους συνειδητοποιημένους κομμουνιστές και όχι μόνο από τους «παρείσακτους»,  ξεπερνούσαν και τα «επαναστατικά» όρια και έφταναν σε ακρότητες και εγκλήματα ανεπίτρεπτα και αδικαιολόγητα για ιδεολόγους επαναστάτες.
Συνέβησαν όλα αυτά και είναι και άδικο και ανήθικο και παράλογο αν τα αποκρύπτει η ιστορία, να τα αποσιωπά η  στρατευμένη   «ιστορία» του ΚΚΕ  ή να τα υπερτονίζει και να  τα καθυπερβάλει  η επίσης στρετευμένη «ιστορία» των εθνικιστών. Εμείς έχουμε υπόψη μας από τη μακροχρόνια έρευνα της ιστορικής αυτής περιόδου,  τις ζωντανές, πολυάριθμες  μαρτυρίες  πρωταγωνιστών και από τα δύο στρατόπεδα  στα  δρώμενα  εκείνης της περιόδου και ουδείς μπορεί, αν δε θέλει να ψευστεί, να τις αποκρύψει- αποσιωπήσει ή να τις αμφισβητήσει.
΄Ομως, οφείλουμε από την άλλη μεριά, οι αστράτευτοι ιστορικοί να επισημάνουμε πως   οι δύο παρατάξεις  «δεν  έκαναν τα ίδια». Σε καμιά πρίπτωση.  Δεξιοί και Αριστεροί δεν ήταν όμοιοι,  δεν είχαν  πανομοιότυπες  συμπεριφορές  όπως ,  ειδικά τελευταία, προσπαθούν παμπόνηρες και στρατευμένες πένες , κινηματογραφιστές και ηθοποιοί  να μας πείσουν για τους δικούς τους λόγους (ακόμα και εμπορικούς). Σε καμιά περίπτωση  δεν ήταν το ίδιο όλοι. Τα εγκλήματα των Ανταρτών ήταν πολλά, αναμφισβήτητα. Και κάποια άγρια και παντελώς άδικα. ΄Αλλωστε, να μη τον ξεχνάμε αυτό, οι εξεγερμένοι κομμουνιστές στη βία πίστευαν, την εξόντωση του εχθρού μέχρι της οριστικής εξαφάνισής του. «Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος» ήταν το πιστεύω τους στην άγρια εκείνη περίοδο της αναμέτρησης κομμουνιστών και εθνικιστών-καπιταλιστών.
Αλλά, δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ  τέτοιας και τόσης βιαιότητας , σκληρότητας και ασέβειας   τα εγκλήματα των κομμουνιστών, όπως εκείνα που διέπραξαν οι  αντίπαλοί τους. Το συνομολογούν οι περισσότεροι  από τους  νουνεχείς πρωταγωνιστές και των δύο παρατάξεων της ταραγμένης εκείνης ιστορικής περιόδου. Ο εθνικός στρατός, τα αποσπάσματα της χωροφυλακής, τα τάγματα ασφαλείας,  οι Γερμανοτσολιάδες, οι κουκουλοφόροι,  οι δωσίλογοι, οι Χίτες,οι  Μάυδες,οι  Μαγγανάδες,  ο συρφετός των «πατριωτών», κατά κανόνα εγκληματίες και προδότες  στη διάρκεια της Κατοχής ,όλοι άξεστοι, επαγγελματίς  φονιάδες, οι «εξώλης και προώλης» της ελληνικης  κοινωνίας, καιροσκόποι και ληστές  επιδόθηκαν σε ένα όργιο ανήκουστων εγκλημάτων, βασανισμών, κακοποιήσεων, αρπαγών, βιασμών, ακόμα και εντελώς αθώων και μη εμπλεκομένων  στην αναμέτρηση  ατόμων, σκύλευσης-ταπείνωσης  και εξύβρισης νεκρών («παλούκωναν» μέχρι και  τα κεφάλια των σκοτωμένων ανταρτών και τα περιέφεραν στους δρόμους και τις πλατείες!). Ανήκουστα, βαρύτατα, επαίσχυντα, ειδεχθή τα εγκλήματα των Ελλήνων εθνικιστών πατριωτών και …Ορθοδόξων χριστιανών. («Πατρίς, θρησκεία, οικογενεια»!
2.  “ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ”,  ΑΝ ΠΕΣΕΙ  ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΕ  ΧΕΡΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ…”ΤΑΛΙΜΠΑΝ”.
 Εισαγγελική έρευνα για την Συριζαία που καταγγέλλουν ότι πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια
Εισαγγελική έρευνα για την Συριζαία που καταγγέλλουν ότι πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι η διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού πιστοποίησης προσώπων και επαγγελματικού προσανατολισμού πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια, τον Δεκαπενταύγουστο, ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η έρευνα αρχίζει με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων που είδαν το φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν την Ελένη Γιαννακοπούλου να αντιδρά στην ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στα γραφεία των υπαλλήλων, ακόμη και στο γεγονός ότι κάποιοι φορούν στον λαιμό τους σταυρό.

Η ίδια η διευθύνουσα σύμβουλος αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για στοχοποίησή της.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος και τυχόν άλλα αδικήματα.

1. Αν το έκανε αυτό η  διευθύνων σύμβουλος, καλώς το έκανε και μπράβο της.  Αλλά, κακώς που το αποσιωπά από φόβο.

 2. “Ταλιμπάν” είναι οι υπάλληλοι να πηγαίνουν με σταυρούς και φυλακτά στην υπηρεσία τους; Τότε, γιατί κατηγορούν  για μαντήλες και  άλλα σύμβολα τους Ισλαμιστές;  Γιατί  “δυο μέτρα και δυο σταθμά”; Ποια η διαφορά του σταυρού να κρέμεται στο στήθος και της μαντίλας να σκεπάζει το κεφάλι μιας  κοπελιάς;

3. Να φύγουν από αίθουσες σχολείων δικαστηρίων και δημόσιες υπηρεσίες ΟΛΕΣ οι εικόνες και οι σταυροί.   Ντροπής πράγματα στον 21ο αιώνα! Χρόνια και ζαμάνια  κρατάει  αυτό το αισχρό καραγκιοζιλίκι. Επιτέλους!

4. Θαυμάζουμε την  ευαισθησία της εισαγγελίας που έδωσε  εσπευσμένα εντολή  προκαταρκτικής έρευνας για το περιστατικό. Εμείς χρόνια τους καταγγέλλουμε τη  ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ το 2006 του εκπαιδευτικού Γ.Τριάρχη και …”αγρόν ηγόρασαν ” οι πανάθλιοι.

(Οφείλουν να πληρώσουν, όμως.  Αλλιώς, δε γίνεται να συνεχίσει να υπάρχει κράτος με στοιχειώδη νομικό πολιτισμό, αν διαπράττει τέτοια βαριά εγκλήματα).

 _________________________________________________________
  1. ΔΑΧΤΥΛΟΣ  “ΤΣΑΡΟΥ” ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ  ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ
  2.  ΑΤΙΜΟΣ ΦΟΡΟΚΛΕΦΤΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΄Η ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΠΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
  3. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
  4. ΕΣΘΟΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ  ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

1. ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
Απειλεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Προοίμιο για το Γκουάμ ο πύραυλος πάνω από την Ιαπωνία
Φωτογραφία: Associated Press

 

Σε καμια περίπτωση μόνος του δε θα προχωρούσε στις προκλήσεις ο Κιμ Γιονγκ Ουν, όσο κι αν είναι τρελαμένος.  Δεν έχει τα κότσια.

Λέγαμε πως η νέα ένταση έχει …νονό και τον λένε μέγα ιμπεριαλιστή Πούτιν. ΄Εχει σχέδια ο “Τσάρος”, που φαίνεται πως θέλει σύντομα να τα βάλει μπροστά. Και ξεκινά με αντιπερισπασμό, βάζοντας το σύμμαχο και…ομόλογό του δικτάτορα της Πιονγιάνγκ  να προκαλεί με τον τρόπο που το κάνει. Ανισόρροποι αμφότεροι.

Μένει τώρα να δούμε τις πραγματικές αντιδράσεις της Κίνας, η οποία μόνο ζημιές θα εισπράξει σε όλους τους τομείς (ειδικά σε πρόσφυγες και οικονομία), αν υπάρξει γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή. Και σίγουρα δεν πρέπει να βλέπει με καλό μάτι τις παράτολμες αυτές προκλήσεις και την επίδειξη δύναμης από Ρώσους και Β. Βιετναμέζους.

 

2. Απίστευτα περιστατικά φοροδιαφυγής σε Πάρο και Μύκονο

Την Κυριακή, κλιμάκιο ελεγκτών της ΑΑΔΕ έκανε έφοδο στην πασίγνωστη ψαροταβέρνα «Μπαρμπαρόσσα» της Πάρου, όπου και διαπίστωσε ότι δεν είχαν εκδοθεί 36 αποδείξεις συνολικής αξίας 6.500 ευρώ. Τη Δευτέρα ακολουθήθηκε η γνωστή, πλέον, διαδικασία της σφράγισης του καταστήματος για 48 ώρες. Ωστόσο, μετά από λίγες ώρες, με έναν… μαγικό τρόπο, η κορδέλα της ΑΑΔΕ έκανε φτερά και έτσι ζητήθηκε η συνδρομή της τοπικής Αστυνομίας. Ποια ήταν η συνέχεια;

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί απάντησαν στην ΑΑΔΕ ότι την κορδέλα πιθανότατα την πήρε ο… αέρας! Χρειάστηκε η παρέμβαση ταξίαρχου για να συμμαζευτεί το πράγμα και η ψαροταβέρνα πάει για το προβλεπόμενο 10ήμερο «λουκέτο», χωρίς, όμως, να έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχουν ενέργειες για τη στάση των τοπικών αστυνομικών Αρχών.

To απίστευτο είναι ότι οι ιδιοκτήτες της εν λόγω επιχείρησης ακόμη και μετά από αυτό το σίριαλ, και αφού τοποθετήθηκε σε κεντρικά σημεία του μαγαζιού από την ΑΑΔΕ ξανά η σήμανση ότι το εν λόγω κατάστημα είναι κλειστό λόγω φοροδιαφυγής, επιχείρησαν να… ξανακουκουλούσουν την κατάσταση με τον εξής τρόπο: Πήραν λευκή μπογιά και έσβησαν τα όσα αναγράφονται επάνω στο ειδικό αυτοκόλλητο-σήμανση της ΑΑΔΕ, που έχει τοποθετηθεί στην πόρτα τους

Σιγά να μην είναι μόνο ο…Μπαρμαρόσσα φοροφυγάς. Και μόνο στην Πάρο και τη Μύκονο. ΄Ολη η ιδιωτική επιχειρηματική Ελλάδα, από τα μεγαλομάγαζα των τουριστικών νησιών, μέχρι τη μικρή καφετέρια και την ταβέρνα στη Λιβαδιά  και την Ξάνθη, φοροδιαφεύγουν αισχρώς και ασυστόλως.

Και μετά, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι τους φταίνε. Τα μοναδικά υποζύγια που πληρώνουν φόρους τελικά στην Ελλάδα. Χρόνια αυτό το βιολί.

Και έρχονται οι πανάθλιοι επιχειρηματίες, όλων των ειδών  και των  αποχρώσεων και για να κρύψουν τις πομπές του, πετάνε τη λάσπη από τον ανεμιστήρα στους εξαθλιωμένους συνταξιούχους. Είναι οι σημερινοί 65άρηδες  και πάνω που δούλεψαν 40 χρόνια, για να πάρουν μια αξιοπρεπή σύνταξη και τώρα φυτοζωούν. Τρώνε τα λεφτά τους  οι ρεμπεσκέδες εγγονοί που…σπουδάζουν (τρομάρα τους!), ξημεροβραδιαζόμενοι στα μπιτσόμπαρα .  Αλλά και οι… άεργοι του ΟΑΕΔ, που δε λερώνουν τα χεράκια τους να πάνε να βγάλουν μεροκάματο “αλβανικό” ή “πακιστανικό”. Παίρνουν το επίδομα από τις πετσοκομμένες απολαβές  του ταλαίπωρου συνταξιούχου.

 Πώς να το κάνουμε; Φυλή…αρία, βλέπεις,  η ελληνική. ΄Οχι ίδια και όμοια με την πακιστανική!   “Βρεγμένη σανίδα” που τους χρειάζεται….

 

3. Πάνω από 2 εκατ. μουσουλμάνοι στο μεγάλο προσκύνημα στη Μέκκα
φωτογραφίες: AP images

Ντροπή για τον αιώνα που ζούμε αυτά τα νούμερα προσκυνητών στη Μέκκα. Τουλάχιστον, τέτοιους αριθμούς…”Χατζήδων” δεν έχουνε πια οι χριστιανοί στα Ιεροσόλυμα. ΄Η έχουν και δεν το ξέρουμε;

΄Οσο θα υπάρχουν ανεγκέφαλοι πιστοί οποιασδήποτε θρησκείας, έστω και ελάχιστοι, θα είναι  ΄Υβρις στον πολιτισμό, την πρόοδο, την εξέλιξη.  Και πρό παντός στην έννοια ΄Ανθρωπος.

Με κάθε τρόπο οφείλουμε να σταματήσουμε τα “λοβοτομημένα” μυαλά να κουμαντάρουν τον πλανήτη. Αλλά,  όχι μόνο. Ακόμα κι αυτούς που φέρουν στα στήθη σταυρούς ή μαντήλες στο κεφάλι και ζουν ,κινούνται δίπλα μας. Είναι εξίσου επικίνδυνοι. Κι ας παριστάνουν τους μετριοπαθείς.

Η θρησκεία δεν είναι απλώς παράνοια. Είναι ασέβεια στη Φύση,τη Λογική,τη Ζωή την ίδια.

4.  Εσθονός υπουργός ΡΕΪΝΖΑΛΟΥ σε Κοντονή: Καμία διαφορά ανάμεσα στον ναζισμό, στον φασισμό και στον κομμουνισμό

Mμνημείο που απεικονίζει έναν στρατιώτη με γερμανικό κράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αφιερωμένο στους «Εσθονούς άνδρες που πολέμησαν το 1940-1945 κατά του Μπολσεβικισμού και για την αποκατάσταση της εσθονικής ανεξαρτησίας»

Να θυμίσουμε .  Και σήμερα, δεν είναι λίγοι οι  Εσθονοί   που  από παράδοση συνεχίζουν να είναι  Ναζί. Ιστορικά οι παπούδες και οι πατεράδες τους, αντιμετώπισαν τους Ναζί ως…απελευθερωτές!

Εύγλωττη και  η φωτογραφία παραπάνω . Ντροπή στη χώρα, σε ένα λαό, που  θελει να ανήκει στην Ευρώπη.