ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Τραμπ: Το δικό μου «κουμπί» για τα πυρηνικά είναι δυνατότερο από του Κιμ
Τραμπ: Το δικό μου «κουμπί» για τα πυρηνικά είναι δυνατότερο από του Κιμ /Φωτογραφία: ΑΡ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ειρωνεύτηκε τον βορειοκορεάτη ηγέτη την Τρίτη, διαβεβαιώνοντας ότι «το δικό του» κουμπί για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων είναι «μεγαλύτερο» και «δυνατότερο» από εκείνο του Κιμ Γιονγκ Ουν, κι επιπλέον «λειτουργεί».

«Ο βορειοκορεάτης ηγέτης μόλις δήλωσε ότι “το Πυρηνικό Κουμπί είναι πάνω στο γραφείο του συνέχεια.” Κάποιος στο εξασθενημένο καθεστώς του που πεθαίνει της πείνας να τον ενημερώσει παρακαλώ ότι έχω κι εγώ Πυρηνικό Κουμπί, που όμως είναι πολύ μεγαλύτερο & πολύ δυνατότερο από το δικό του, και το δικό μου Κουμπί λειτουργεί!», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Απίστευτες δηλώσεις  ηγετών στον 21ο αιώνα! Να τα ακούγαμε αυτά στη διάρκεια του παλιού, “ψυχρού πολέμου”, να λέγαμε…πάει στα κομμάτια. Αλλά, να λέγονται σήμερα τέτοιες μακάβριες κουβέντες, παραμονές  της επανάστασης στη ζωή σε όλους τους τομείς της, που θα επιφέρει η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και 70 τόσα χρόνια μετά τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου, δεν είναι απλώς ανοησία, δεινή τρέλα, παράνοια. Είναι πρωτίστως ΄Υβρις στην έννοια ΄Ανθρωπος!

 

2. WSJ: Οι μισοί Ελληνες ζουν με τις συντάξεις των γονιών τους
Κύρια πηγή εισοδήματος είναι οι συντάξεις, αναφέρει η WSJ/ Φωτογραφία: Eurokinissi

Με τις συντάξεις των γονιών τους ζουν οι μισοί Ελληνες, αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις νέων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην οικογενειακή εστία για να τα βγάλουν πέρα.

Είναι αλήθεια .Αν όχι οι μισοί, πολλοί ΄Ελληνες, ιδιαίτερα νέοι, ζουν από συντάξεις και επιδόματα ΟΑΕΔ. Και η αιτία δεν είναι σε καμιά περίπτωση η οικονομική κρίση. Είναι η τεμπελιά , η ανεμελιά και η απερισκεψία-ανευθυνότητα αυτών των ατόμων. Φυσικά και η έλλειψη σεβασμού και αναγνώρισης του κόπου των πατεράδων τους που δούλεψαν 35 και 40 χρόνια, για να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη, αλλά την πετσόκοψαν οι πολιτικάντηδες,ακριβώς γι΄αυτό. Για να γίνει επίδομα στους άεργους και ρεμπεσκέδες ψηφοφόρους τους. Πανάθλιοι, οπαδοί και κυβερνήτες.

΄Οταν υπάρχουν εκατομμύρια στρέμματα ακαλλιέργητα, ο υδραυλικός σε βάζει στη σειρά μετά μια εβδομάδα, για να σου αλλάξει το σιφόνι  και σου χρεώνει για δουλειά  μισής ώρας ένα πενηντάευρο, χιλιάδες άλλες δουλειές, που οι… φερέλπιδες νέοι μας τις αποκαλούν…πακιστανικές, τότε ντροπή και αίσχος μας, ως λαός. Και περισσότερο στους κακομαθημένους αυτούς νέους ανθρώπους, που σίγουρα μια μέρα θα ξαναζήσουν αισχρότερες οικονομικές κρίσεις, όσο συνεχίζουν να συμπεριφέρονται και να λειτουργούν με τα μυαλά που έχουν σήμερα.

3.Τρίκαλα: Προσφυγή στην Ευρωβουλή για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
Φωτογραφία: pexels

Παρόλο που ο Αντικαπνιστικός Νόμος υφίσταται στην Ελλάδα, είναι απορίας άξιον το πού ακριβώς εφαρμόζεται.

Οι πολίτες συνεχίζουν να απολαμβάνουν κανονικά το τσιγάρο τους σε κλειστούς δημόσιους χώρους, με τους παθητικούς καπνιστές να εξακολουθούν να υποφέρουν.

Ένας πολίτης στα Τρίκαλα, αποφάσισε να… δράσει, προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ζητώντας την άμεση εφαρμογή του Νόμου.

Όπως φαίνεται και σε σχετικό έγγραφο που δημοσιεύει το trikalavoice.gr, η καταγγελία έγινε δεκτή και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστώσει το τι ακριβώς συμβαίνει με την μη εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει και petition (πρωτοβουλία πολίτη) στην Ευρωβουλή με σκοπό να μαζευτούν υποστηρικτές.

Μπράβο στο φίλο Τρικαλινό! Παλικάρι.

΄Ομως, ας μη περιμένει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και το Ευρωπαϊκό δικατήριο είναι θεσμός, που λειτουργεί μόνο και μόνο για να τηρούνται τα συστημικά προσχήματα για την απονομή δικαιοσύνης.

Ο καπνιστής είναι φασίστας. Κανονικός. Κι ας  παριστάνει  πως είναι …αριστερός, αναρχικός, προοδευτικός.  Μετά λόγου γνώσης τον αποκαλούμε φασισταρά. Και ως γνωστό ο φασισμός δεν είναι μόνο πολιτικό ιδεολόγημα, είναι συμπεριφορά, φιλοσοφία ζωής. ΄Οπως αυτές του καπνιστή.

Επιπλέον  ένας καπνιστής είναι και ηλίθιος για τους γνωστούς λόγους. Οπότε, ας ξέρει ο φίλος από τα Τρίκαλα πως η ηλιθιότητα είναι ανίκητη στον αιώνα τον άπαντα.

 

4. ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ»
Ενωση Κεντρώων: Αν δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια, η Ελλάδα θα είναι σώμα χωρίς ψυχή
Φωτογραφία: Eurokinissi

΄Ολοι γνωρίζουν πως ο Λεβέντης και η παρέα του είναι ένα φαιδρό, αστείο συνονθύλευμα. ΄Ομως, είναι και Ελληνάρες, εθνικιστές, καθόλου μακριά από την τύφλα των Ακροδεξιών και των Ναζί.

Και τί είναι, ανοητότατε … Λεβέντη μας ,η Ελλάδα, για να έχει σώμα και ψυχή; Τη φαντασιώνεσαι σαν καμιά…γυναικάρα με πλούσια  στήθη και σφιχτό μερί, με ένα καμτσίκι στο χέρι να δέρνει ανωμαλιάρηδες και παλαβούς; ΄Ελεος!

 

5. ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ
Απίστευτο! Πορεία με ψαλμωδίες και αγιασμό κατά του γλυπτού άγγελου στο Φάληρο [εικόνες & βίντεο]
Ζητούν την κατεδάφισή του

Λεμονόκουπες, σάπιες ντομάτες, ληγμένα γιαούρτια, είναι καλή απάντηση στους  Ορθοδοξάρες παραπάνω που …αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να νικήσουν το Σατανά! Ο οποίος,  βέβαια, αν υπήρχε, που δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση, πρώτους αυτούς τους ανόητους θα τσουβάλιαζε στην κόλαση! Γιατί ξέρει καλύτερα απ΄όλους ο …Οξαποδός, τα “απόκρυφα της καρδίας”  και τα “έργα του σκότους” αυτών των  φονταμενταλιστών, ,που “δε δίνουν του αγγέλου τους νερό”.

6. Συνελήφθη ο «λευκογένης», ο πλέον διαβόητος δήμιος του ISIS – Πετούσε γκέι από ταράτσες
(Φωτογραφία: Basnews.com)

Θα προτείναμε το κτήνος αυτό  να το πετούσαν από  πολύ ψηλή ταράτσα, όπως έκανε και ο ίδιος για τους ομοφυλόφιλους. Αλλά, δεν είμαστε υπέρ τέτοιων ανταποδόσεων. Καλή,τελικά, είναι και η φυλακή για τέτοια τέρατα. Χειρότερη ίσως κι από τη θανατική ποινή.